Question about Suzuki DR-Z 400 Motorcycles

1 Answer

Not getting spark from coil but coil is okwhat could it be also has had new cdi but still no joy

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 36 Answers

You can have between 1-6 problem parts ,a blown fuse,or just a loose wire.1st check fuses,then wire connections,no luck get a good shop manuel for ur bike and a multimeter.the book will tell u what each part should read

Posted on Aug 07, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Cdi box, I keep blowing them after installing i get about 5 minutes and then lose spark to 2 of the 3 coils on my 2005 Yamaha Vector. Help


I had the same problem with my 2006 Vector. Blown 4 CDI units. Changed out complete wiring harness and Stator, new plugs, Carbs. We narrowed it down to the coils. They were for an RX1 (based on the part number). swapped out with OEM vector coils. installed new CDI.. Sled is running flawless now.

Jan 03, 2014 | Motorcycles

1 Answer

No spark from plug


Could be a wiring problem, Bad CDI unit, Bad Coil, Bad HT lead or a bad spark plug.. first thing to do is to take the spark plug cap off and hold the wire near the engine and see if a spark arcs onto the engine. if it does then its your spark plug or spark plug cap. If that doesnt work get a test lamp and check the voltage to the wire going into the coil, if it flashs the light then the coil is bad. If that doesnt work then it could be a wiring issue, so i would try unplugging the kill switch first. if that gives no joy then its a wire harness or CDI/ Magneto issue. So my next step would be to go to a salvage yard or mechanics with the bike and ask them to test the CDI (by using one they know is good or checking the wires).. they will tell you what the problem is from there. Tell them what you have done so far so they don't waste time.

Sep 09, 2012 | Motorcycles

1 Answer

Low spark on one spark plug


Sounds like you need new wires.....but the cdi box could be working only on one cyl. also........I would try new wires first.....

Dec 29, 2009 | Polaris New Genuine Polaris Snowmobile...

2 Answers

1996 zx11 getting sprk to one bank only


Hi and welcome to FixYa,

The voltage on the green wire must be pulsating when cranking/starting the bike, not steady. Confirm by similarly testing the voltage on the black wire on the left ignition coil. If the green still reads a constant voltage, then the CDI is faulty; to be more specific, most likely that the switching tansistor inside the CDI that drives the right ignition coil has shorted.

Good luck and thank you for asking FixYa.

Jul 09, 2009 | 1996 kawasaki GPZ 1100

2 Answers

Kawasaki kx80 has no spark


hi mate replace wires/cables and put another spark plug in it could be spark plug fouling and try the cdi in another kx80 also replace hd lead from coil to sparky

May 19, 2009 | kawasaki Full Suspension Mountain Bike Men

1 Answer

Crf 450 carnt get a spark


The people who rebuilt it should have made sure it ran before giving it back. Check that there are no loose wires, and especially check that the plug which plugs into the black cdi unit is in correctly. Also make sure the coil is wired correctly.

Mar 14, 2009 | 2005 Honda CRF 450 R

Not finding what you are looking for?
Motorcycles Logo

Related Topics:

69 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Suzuki Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76109 Answers

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4521 Answers

Richard
Richard

Level 2 Expert

83 Answers

Are you a Suzuki Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...