Question about 2003 BMW K 1200 LT

1 Answer

Hi i have a bmw1200lt 1999 speedo stoped working and cruise control notb working this started when i jet washed bike can anyone help

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 2,702 Answers

Well leson one,,,,never put a jet washer on a bike,,,it causes more troubel than its worth,,, bmw's have all ways had a problem with bad joints,,,water gets into the joint and then some thing stops working,,,take the fule tank off and pull apart every jiont in the wiring you can find (one at a time please) clean the jiont with switch cleaner and put in some vasaleen then push the joint back together you will finaly find the one thats giving you this problem,,spray into the switches as well with switch cleaner and work them hard to clean them up,,it wont hert anything,,its made for this job!

Posted on Jul 10, 2010

  • Oscar Marrufo Jun 18, 2012

    my 99 K1200LT's issue was cracked/broken speed sensor wire by swingarm close to final drive .. just spliced broker section and reconnected sealing new joint with silicone ..been working fine for 6 years now !

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

My cruise control stoped working, my speedometer still works


cruise control have there own fuse check that ,make sure it is still hooked up to throttle ,check vacuum lines and power plugs , your speedo has nothing to do with cruise,also check that it is activated,test horn ,YES horn and cruise use same relay ,make sure your brake pedal is retracted ,and that brake lights work as well, good luck with it if I can be of further help get back to me ,hope I helped you.
Woody

Aug 27, 2014 | Cars & Trucks

2 Answers

Where can i find a cruise control motor on a 99 Mitsubishi Eclipse gs


Junk yards should have what you are looking for go online to picknpull.com

Jun 16, 2014 | 1999 Mitsubishi Eclipse

1 Answer

My horn stoped working, when I press the horn I only hear a click.


There was a recall done on those vehicles in 2008 for the same issues. Something about a clock spring. If the recall work has not been done on your SUV, bring it to a dealer.

Apr 12, 2014 | 1999 Ford Expedition

1 Answer

Meaning damp


Hi Ron, I would take the bike to your local dealer or reputable bike shop, they have the expertise on local and geographic weather conditions that may be unique to electrical issues on your bike. Good luck

Apr 07, 2014 | 2007 Harley Davidson FLHT Electra Glide...

1 Answer

My aprilia sx50 has stoped working all together nothing on display


Hi Anonymous I am sorry you can't find the first and best tool you ever bought for your Aprilia but despair not for a mere $10 you can download another one. For more information about your issue, please visit the websites below. Good luck and have a nice day.
DOWNLOAD 2007 Aprilia Sx 50

Feb 05, 2013 | 2007 Aprilia SX 50

1 Answer

2005 Ultra Classic ,Speedo Cuts Out Which In Turn Cuts Out Cruise Control, And Turn Signals Wont Shut Off,And At Idle Bike Engin Will Stall,But Will Start Up . This Is An Intermiten Problem


I believe the turn sigs, speedo and cruise are all controlled in part at least by a module under the fairing. It may need replacement or it could just be a loose wire. Sounds more like a loose wire plug or bundle, if intermittent.

Jun 10, 2010 | 2005 Harley Davidson FLHTCUI Electra Glide...

1 Answer

Speedo/Odo - cruise stopped working, directional not cancelling.


I am not sure if your bike has the VSS or not. The vehicle speed sensor. If so it could be the culprit. Hope this helps.

JP

Sep 09, 2009 | Harley Davidson FLHTCUI Electra Glide...

1 Answer

1999 kawasaki zx6 starts fine then rev's high when warming...


Hi, im not an expert but i have had this problem with a few 125's and a 250, if it has air chambers on the manifold of the carb to the airbox check they are secure with no holes and tighten up the clips, check the throttle cable tension and throttle body, this might help or might not but as i said im not expert.


Apr 15, 2009 | 1999 kawasaki ZX-6R Ninja

2 Answers

1999 Dodge Ram 2500 Diesel 4x4


there is a cruise control module , easiest way to find it is follow 2nd throttle cable under hood right to it. it most cases there unplugged

Jan 08, 2009 | 1999 Dodge Ram

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

See all 2003 BMW K 1200 LT Questions

2003 BMW K 1200 LT Logo

168 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top BMW Experts

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4514 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75817 Answers

phil cuzins
phil cuzins

Level 2 Expert

79 Answers

Are you a BMW Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...