Question about 1997 Suzuki TL 1000 S

1 Answer

Tl1000r wont start

I parked my tl1000 and did not use it for a couple of days and it would not start, the battery was dead, so i put a new battery on and i still wont start, i have checked for a spark and fuel both seem to be fine, dont know what to do,, please help

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Suzuki Expert
  • 139 Answers

Check the spark plugs they may be wet if they smell of petrol or are black replace them

Posted on Oct 08, 2009

  • scottbullett Oct 08, 2009

    check the spark plugs they may be wet if they smell of petrol or are black replace them

×

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

97 tl 1000s no spark no error codes


Hi, Manny and the usual suspects are:
1. Fouled spark plugs.
2. Severely discharged or a damaged battery, should have 12.5 volts or better and be able to pass a load test if necessary.
3. Check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
4. Loose connection at ignition coil or plug between ignition sensor and module.
5. Spark plug cables in bad condition, shorting / leaking, spark plug cable connections loose.
6. Faulty ignition coil or electronic control module or CDI box.
7. Faulty CKP, CMP, or BAS sensor.
8. Faulty ignition switch.
9. Tilt sensor needs a reset.
10. Security alarm failing to disarm needs reset
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need please click on the links below. Good luck and have a nice day.
97 tl1000 no spark
http://tlmods.com/FAQ.aspx
TL1000R Not starting Quick Test and Solution
http://www.wotid.com/tls/manual/TL1000S_Service_Manual_Fiche_r2.pdf
http://www.wotid.com/tls/manual/tls_owners_manual.pdf

Jul 30, 2016 | Suzuki TL 1000 S Motorcycles

2 Answers

97 buick century was running after jump started, when put in reverse it died and wont start when jump start, no chimes or lights come on at all


Dangerous practice to try & jump a near dead battery

Always try charging a battery, that is only a couple years
old & not run down more than two or three times

If the battery is dead & reads less than 12 volts, have a parts
store test it or just replace it.

Jumping a cars battery is not a fix for anything,so I fail to
see how your lost & have not addressed the battery issue,
so you can continue on with other testing,if needed

Sep 24, 2014 | 1997 Buick Century

1 Answer

New battery In mercedes no power


I'm not a car mechanic, but, it sounds like you might want to check the fuse to the ignition switch, and, if that fails, it might be a problem with the Start Safety Switch on the transmission. Good luck.

May 02, 2017 | Mercedes-Benz S-Class Cars & Trucks

1 Answer

Wont start


I had a similar problem a few months ago. Ready to get major engine work done, got fire, timing was right, getting gas.....
An experienced mechanic asked where the car had been parked and how long. I had parked it in grass, over a wet spot. The battery was dead too. He told me to park it over a warm spot for a few days and try a new battery. Did that, with the hood open, replaced the battery, and it fired right up. Something about being too damp and/or the voltage in the battery was too weak.. All I know is it worked, and I drive it every day and don't park in wet grassy spots.

Mar 02, 2013 | 2000 Mazda MPV

2 Answers

Truck is draining charge and not charging battiers


I just went thru same thing with my 2003 f-350 diesel. I hooked up my horse Trailor and drove to Von's parked went in came back out and truck was dead. I tried to jump it didn't work. Then over next two hours two tow truck Drivers hooked up to both batteries full power charge direct to my truck and would not start.
End story required two new batteries alternator and cilanoid discussed above. In other post. Also contributing to the cause was really badly coroded cables they looked good at the connection point but wher discovered to be coroded inside the tubing just above the end connections so bow it has all been replaced and I have had no trouble since. Hope this helps. Tanya

Jan 23, 2013 | 2003 Ford F350 Super Duty DRW SuperCab

1 Answer

New battery goes flat in single day


check for short circuits. it can be stripped wire that makes contact with the bike chassis. This can drain the battery. Also, Charging circuit may be dead (alternator and regulator).

Mar 14, 2009 | 2000 Triumph Sprint ST

Not finding what you are looking for?
1997 Suzuki TL 1000 S Logo

651 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Suzuki Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76051 Answers

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4521 Answers

Richard
Richard

Level 2 Expert

83 Answers

Are you a Suzuki Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...