Question about 1984 Yamaha XJ 400

1 Answer

I'm not getting fire to the spark plug on my polaris 500 magnum 4x4 i have checked to see if there is power comeing from the cdi box to the coil and there is none

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 149 Answers

Check to see if your getting battery voltage to the cdi box... also check that the wires for the signal generator are plugged in

Posted on Sep 09, 2009

  • Alex Sep 09, 2009

    check to see if your getting battery voltage to the cdi box... also check that the wires for the signal generator are plugged in

×

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My predator 500 los park it will spit a spark and then quit could it be my CDI box


Hi, Chris it may very well be your CDI otherwise the usual suspects are:
1. Fouled spark plugs.
2. Discharged battery, check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
3. Loose connection at ignition coil or plug between ignition sensor and module.
4. Spark plug cables in bad condition, shorting / leaking, spark plug cable connections loose.
5. Faulty ignition coil or ignition / electronic module
6. Failed CKP, CMP, or BAS sensor.
7. Faulty ignition switch.
8. Security alarm failing to disarm needs reset
For more information about your issue and free downloads that you will need please visit the websites below. Good luck and have a nice day.
predator 500 no spark Polaris ATV Forum
ATV Connection
https://www.tradebit.com/filesharing.php/search/0/polaris+predator+500

Jan 24, 2016 | Motorcycles

1 Answer

No spark


check supp lie electricity to coil, if ok. but no spark. check ur ignite r in ur cdi box

Jul 01, 2013 | Yamaha 2006 Rhino 660 Auto 4x4

1 Answer

My polaris 500 magnum was running fine and it just cut off , has gas and a new battery , turns over but will not start


Check the unit for spark, I use a new spark plug and just disconnect the plug wire from the one installed and ground the new one to the head or block and then crank it over to see if it has blue/white spark at the plug electrode. If not make sure the kill switch/circuit is functioning properly. Check the spark coil leads to make sure the wires are intact. I would also check to make sure voltage is present to the cdi pack and that the wires are secure.

Dec 11, 2011 | Polaris ATV

2 Answers

My 1999 Polaris 335 sportsman automatic 4x4 won't fire and I have replaced....starter, battery, coil, stator, plug,cdi unit, and replaced all the fluids, and sanded the magneto. What is wrong?


you have down all the electrics ( so have spark at plug ) has to be something with the carby does the spark plug have fuel on it when you remove after trying to start if not fuel problems, does bike have T.P.S (throttle positioning sensor) some on carby, some on thumb throttle etc might be causing problems.

Sep 20, 2010 | Polaris ATV

2 Answers

1999 Polaris 500 ATV: Battery went shot. Just use pull start for quite awhile. After awhile, head light and low beam lights quit wokring. Replaced battery, all other lights work except those noted. Riding...


I had a simular problem with my 99 sportsman 500 and it turned out to be my pulse coil somehow became out of alinement. The pulse coil air gap should be between0.016 to 0.040 inch, But I would start by checking the coil it should read 0.3 to 0.5 ohms. Good luck and hope this helps

Mar 23, 2010 | Polaris ATV

1 Answer

Low spark on one spark plug


Sounds like you need new wires.....but the cdi box could be working only on one cyl. also........I would try new wires first.....

Dec 29, 2009 | Polaris New Genuine Polaris Snowmobile...

2 Answers

2x4 polaris 425 no fire to the spark plug


Cut off switch in kill position. Ignition switch defective. Low battery. Bad CDI ignition module.

Jul 06, 2009 | Polaris ATV

1 Answer

2001 Polaris sportsman 500 magnum 4x4, speedo dont work


I'm not sure but it might be the sensor on the right front wheel disk

May 08, 2009 | Polaris ATV

Not finding what you are looking for?
1984 Yamaha XJ 400 Logo

274 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Yamaha Experts

dhnguyen

Level 2 Expert

281 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1144 Answers

Tony

Level 3 Expert

2600 Answers

Are you a Yamaha Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...