Question about Motorcycles

1 Answer

I tried to start my bike it started I cut it off and tried to start it again and it it did nothing no gauges,lights work could it be a fuse

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Master:

    An expert who has achieved Level 3.

  • Motorcycles Master
  • 496 Answers

Hi it could be a fuze, battery, or a fault ignition switch.

Posted on May 04, 2015

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

DickCanFixIt
  • 948 Answers

SOURCE: engine misfire and cutting out when running at normal engine temp

Make sure your fuel tank vent is not plugged. To see if this is the problem, the next time the bike starts acting up, stop and open the fuel tank. If you hear a whoosh of air being sucked in you know your vent is plugged.

The C8HA is still available, it is NGK stock number 2168.
Good luck.

Posted on Feb 20, 2009

  • 6 Answers

SOURCE: Bike cutting off and FI light and check engine came on and off

that is the code for when a bike is laid down .... auto shut off sensor ...... as soon as u turn key off and back on it should be good to go again. ....

Posted on Jun 25, 2009

  • 269 Answers

SOURCE: accessory fuse keeps blowing, headlight not working

I know this sounds aomewhat general, however please give the following some thought:
Check your relays, if you have an aftermarket horn you may have a different relay. To troubleshoot unplug your headlight, unplug your horn, etc.. Turn your ignition switch to accessory only. See if the fuse pops. If it does unplug whatever added accessories you may have still have plugged in. Once you can get the fuse to stop popping, turn the ignition switch to on. Then one at a time plug you accessory, headlight, etc. back in. When you find what pops the fuse, unplug that item, start plugging in the other items, if the fuse has not popped you have potentially isolated the circuit causing the issue. Now check the wiring for loose connections, bad ground, and CHECK the relay if that item has one. Hope this helps,

JP

Posted on Aug 19, 2009

97gsxr750
  • 4 Answers

SOURCE: Fault with electric start on my Suzuki GSF 250 Bandit

Check that the clutch is in, kick stand up, and neutral light ablaze. Then try your start button. When you had it running and hit the button, the starter engaged at a slower speed then the bike engine was turning, which led to the stall. The stall means your starter works. If the starter works when the engine is running then it is wiring. Check your kick stand wiring along with the clutch wires which plug in on the handlle bar or where the clutch cable enters the engine.

Posted on Oct 23, 2009

dmsr63
  • 2050 Answers

SOURCE: CHARGE BATTERY, THEN START BIKE UP. AFTER RIDING

Sounds like you are not getting a charge from the alternator. You need to check battery voltage with a meter with the engine off, key off. Then again with it running, and the voltage should increase. If not, it's not charging.

Posted on Jan 26, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I rode my 2005 CBr 600 for an hour then went to park it while in first gear and the bike shut off and lost all power. I mean there is nothing, not tuning over, no gauges, no lights, no sounds of a...


The bike will have a cut out switch for the side stand. IE if the side stand is down and you try to put the bike in gear it will either cut the engine or not let you start if at all.

Make sure the bike is in neutral and try again.

May 15, 2014 | Honda CBR 600 RR Motorcycles

1 Answer

2000 vulcan 1500 ignition light not working


Take the cables loose from the battery. Clean the cables. Might need a wire brush. Reconnect.

Jan 30, 2014 | Motorcycles

1 Answer

I have a 04 gsxr600 and now it won't start. Dumb me I let the bike sit for winter and didn't disconnect the battery. Turn the key nothing lights start nothing so I pull the battery out charge it reads...


Sorry to say, your battery is dead. The reading you got was under no load conditions. Put a load of about 50 amps across it and the voltage will probably fall to just about nothing if even your lights are pulling it down to probably about 8 volts. Only one solution here - you have to replace the battery.

Mar 17, 2011 | 2004 Suzuki GSX-R 600

1 Answer

Mazda rx8, it ran fine and then while driving just cut out, the red key light came on and when stopped did nothing if try to start, it doesnt even turn, battery fine. the key light comes on for second or...


I was driving my rx8 earlier, and it just cut out, its never done it before, i tryed jump starting it but nothing happened. the battery isnt dead because the radio is still working, could it be the spark plugs ? could that stop the car from starting?

Sep 09, 2010 | 2004 Mazda RX-8

1 Answer

Hi guys i just bought a a 91 zx750 and the bike is dead


start with the battery and check the fuses around .
did you check as well that your cut off switch is not damaged and may earth itself .
power issue s like this one you will have to work from the battery and work your way away from it .
check all wiring for bare wires that may contact the frame .
What you may have to do also is really look at where the bike has got damage and look around for cut wires or damage items .

Sep 22, 2009 | kawasaki ZXR 750 Motorcycles

1 Answer

Bike cutting off and FI light and check engine came on and off


that is the code for when a bike is laid down .... auto shut off sensor ...... as soon as u turn key off and back on it should be good to go again. ....

Jun 24, 2009 | 2007 Suzuki GSX-R 750

1 Answer

No start and gauges go up and down


I would be checking all of your fuses inside the cab and in the engine bay, check the water in the battery, give the terminals a clean with a steel brush and get your alternator check as it may not be charging the battery good.

Jun 23, 2009 | 2003 Jeep Grand Cherokee

2 Answers

Electrical trouble


If all the fuses turn out good especially the main fuse then you might want to check your starter solenoid. Try jumping the two leads on the solenoid if the bike starts then most likely the solenoid is bad. If it doesn't start then it could be two other things. 1- your Ignitions might be shoot. tell tail signs. Bike cutting out during the ride and bike loses power when you hit the starter button but power returns when you turn the key off then back on. 2- The Rectifier might be gone. The rectifier will cause many different problem that might have you chasing carb problems, to the bike won't start at all with no cranking

Nov 10, 2008 | 2001 Yamaha Drag Star Four

1 Answer

Electrical Help Please


nada. No gauges no lights absolutely nothing. All that happens is when I turn the ignition switch off the tach bounces backward quickly about 6 or 8 times. I put the bike on the battery tender and within 20 minutes it was showing in good shape. Still nothing. Checked battery leads. No problem. I checked all the fuses around the battery and up next to the dash. Nothing there. I R & R'd all of the relays next to the dash and the 3 behind the tool kit with the same relays off of my Mille. Still nothing. I changed the odd relay next to the battery that says UP on it. Don't know what it is but it rattles. Maybe a tip over sensor? Nothing. I tried jumping the bike off with a portable jump start battery. Nothing. I switched the battery out. Nothing. I pulled the front fairing and checked all connections. Found everything to be just fine. Put a battery charger on the fully charged battery and suddenly got ignition lights and headlights. Turned the key back off and once again nothing. A few more times it would come back and show lights and gauges but when I went to start everything went dead again. I'm thinking maybe the ignition switch? It doesn't seem worn out at all. I jiggled the key didn't seem to make a difference. The bike only has about 10k miles on it. Any ideas? ,Some 'friend'... did this ever happen to him? Good diag work so far, and I don't have anything specific to look at. Hopefully one of the sm-m-m-marter members can assist. ,,,

Nov 10, 2008 | 2004 Aprilia Tuono Racing

Not finding what you are looking for?
Motorcycles Logo

Related Topics:

22 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Motorcycles Experts

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4514 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

74896 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

Are you a Motorcycle Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...