Question about 2004 Suzuki Intruder 1400

1 Answer

I have a intruder 1400 and battery had 12.6 volts charge but no lights and wont start but when I hook up a boost box I get everything

Year 1999

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Expert
  • 299 Answers

Have the battery load tested it is probably bad

Posted on Apr 27, 2015

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get 2 Free calls (no credit card required) and instant help on almost anything you can think of (from cars to computers, appliances, handyman, and even pets).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Replaced battery and alternator it still wont start unless charger is on boost then runs for 10 min then dies wont restart unless battery charger on it again?


Either the battery is a dud, (cant retain a charge) or the alternator is not charging possibly due to a wire not connecting or wires incorrectly connected or both. Check voltage at the alternator (large terminal) without motor running, should be around 12 to 13 volts

Oct 12, 2015 | 1998 Oldsmobile Bravada

1 Answer

1997 1400 Intruder with no spark. Replaced ignition module and pickups still no spark


This is old school, you need to check and make certain your magneto armature is still magnetized. See if a Steele object will stick to it. If not it wont ever generate enough magnetism to cause a spark. You can re-magnetize it by applying DC 12 volt current thru the field sides for about 60 seconds. Once engine is running the rotation of the armature will fully re-magnetize its self. Since your system combines charging, spark timing and ignition pulse to the coils it has a lot of demand on it. Setting for a long time will cause this condition or something like hooking the battery up backwards for a split second can de-magnetize it. 70 years ago this was a common problem with cars, trucks, boats and motor cycles.

May 02, 2014 | 2000 Suzuki VS 1400 Intruder

2 Answers

The battery on my 1995 Suzuki intruder 1400 keeps going dead. Why?


either the battery has had it or you're alternator has. if theres no lights on the clock when engine running i'd say the battery was worn out. put a voltmeter across the battery before starting, should be in excess of 12 volts. start the engine and look again, should be up around 13+ volts, this will prove the charging circuit is ok. if the battery isn't faulty then you have a current leak somewhere, check all your connections especially alarm systems

Jan 06, 2013 | 1995 Suzuki VS 1400 Intruder

2 Answers

Electrical


Replace the battery.

Aug 11, 2012 | 2003 Suzuki VS 1400 Intruder

1 Answer

I can charge the battery on my 96 suzuki intruder vs1400 all night. The next day it starts fine, but when I drive it, it will die on me, & it wont start brcause the battery is dead!


The obvious problem would be your altenator that is not charging. Attach a volt meter to your batter and run the engine. The volt meter should go up to around 14 volts when you rev the engine above about 2000 RPM. If it does not rise, the alternator in not functioning.

Jan 28, 2011 | 1996 Suzuki VS 1400 Intruder

2 Answers

On the 1400 intruder the engine dies on idling when I turn the lights on


sounds like you have a charging system problem. your main computer requires a certain amount of voltage to keep the bike running. once you turn on the lights, that takes away some of the voltage going to the computer. either you battery is going bad, replace if old, or your charging system is not working properly. if i recall corretly the computer requires a minimum of 10.5 volts to run the bike.

May 12, 2010 | 1994 Suzuki VS 1400 Intruder

1 Answer

My 1999 Suzuki intruder 1400 dies when I put on the turn signal. It doesnt do it at higher RPMs, just when it is at idle or above. I assume it to be a bad ground, but all the signals test out. Any advice?


Check the Voltage at the battery whilst the engine is running, it should be around 13 to 14 volts. If it is 12 volts you might not be charging the battery, when you put the indicator on the low voltage will drop out the Ignition - very typical Suzuki.

Nov 08, 2009 | 1999 Suzuki VS 1400 Intruder

1 Answer

1400 Intruder Engine Shut off and no response from starter even though battery charged


Double check your battery cells are good, could be a starter soleniod issue but also check fuses.

Sep 21, 2009 | 1999 Suzuki VS 1400 Intruder

3 Answers

Suzuki 1400 intruder wont start.. just clicking noise.


It's most likely the connection to the battery. The screws dont tighten in well and you get the famous clicking....I replaced the stock philips screws with a hex bolt and after two years of trying to solve the problen have been starting everytime for the past year no problems. Another gie away is the intermitant starting problem gets worse when wet.

Aug 11, 2009 | 1991 Suzuki VS 1400 Intruder

Not finding what you are looking for?
2004 Suzuki Intruder 1400 Logo

96 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Suzuki Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76630 Answers

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4535 Answers

Richard
Richard

Level 2 Expert

83 Answers

Are you a Suzuki Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...