Question about Motorcycles

1 Answer

I have an 2004 suzuki eiger 400 ,when i was riding and heard a loud pop and niw theres no electrical power to the fuse box .and all the fuses are good .no power to the ignition, lights or anything

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Novelist:

    An expert who has written 50 answers of more than 400 characters.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

  • Expert
  • 157 Answers

Simple things first. check for loose battery cables and or try another known good battery. There is also a somewhat hidden main fuse located on the starter relay. It is a green 30 amp blade type fuse. Follow the red cable from the battery to find this relay.

Posted on Nov 15, 2014

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2003 Suzuki eiger starter button doesn't do anything


Hey Brad
With the info you have provided, it seems to point to the ignition switch as the problem. (the clicking you should hear comes from the solenoid contacts - not the starter button). There is probably one wire in the switch that has broken or come unsoldered or other wise not making the right connection.

Jun 12, 2017 | Suzuki 2004 Eiger 400 4X4 Manual

1 Answer

I've got a 2006 Suzuki eiger 400 4wd. I've been rideing it all day, and now it will not start. Even pull start.what could be the issue?


Repair and Maintenance [Archive] - Page 4 - Suzuki ATV Forum

www.suzukiatvforums.com/forums/archive/index.php/f-23-p-4.html
1992 King Quad High Idle Issue · kill switch · quad master 500 wont run · Spark ...2006 suzuki vinson fuel gauge shows empty · 87 LT-4WD L.H cover removal: ... 07 Kingquad 700 Starting and electrical issues · 2002 Eiger 400 won't go into ...

Nov 23, 2015 | Suzuki Motorcycles

1 Answer

I was ridding my Suzuki eiger 400 automatic quad when i heard a loud pop and now theres no electrical power to any thing ,battery new and good fuses are good


I'd check the key switch first. then disconnect the rectifier just to rule out that and the stator. hopefully the cdi didnt blow up. with a loud pop you'd think you'd see some damage to whatever caused it.

Nov 09, 2014 | ATVs

1 Answer

I got a 2005 Suzuki eiger 400 I was riding and a


its bent, stripped or broke the gears inside. not an easy repair.

Oct 12, 2014 | Suzuki 2005 Eiger Automatic 400 4X4

1 Answer

Suzuki eiger 400


you may have jumped timing and bent a valve

Aug 02, 2014 | Suzuki 2004 Eiger Automatic 400 4X4...

1 Answer

I have an 04 Suzuki Eiger 400. Smokes a lot when first started but subsides a little after running. Im thinking piston rings but would like any other feedback before tearing the top end apart


sounds like piston rings, if rings are in bad shape,will be at its worst when cold then will get better when it warms up. Should be some power loss as well. pretty easy rebuild. good luck

Apr 13, 2014 | Suzuki 2004 Eiger 400 4X4 Manual

1 Answer

Eiger problems suzuki


Make sure you didn't accidentally move the Run/Stop switch to the Stop position!

May 18, 2013 | Suzuki 2005 Eiger Automatic 400 4X4...

1 Answer

I have a 2004 Mitsubishi Endeavor I heard a loud pop above the glove box and the stereo turns on but there is no sound


Hi,
Power amp IC problem.
The loud pop came from the audio power amp in the stereo unit. It was cause by a shorted wire going to the speakers.
Check first the amplifier fuse if it still okay, located at the stereo harness, you have to remove the stereo unit to check on it. If that fuse is still okay, the problem is much worst you have to bring the stereo to any electronic tech shop to have them replace the audio IC( Integrated Circuit ), soldering is needed to replace it.

Hope Fixya helps you out!

Aug 28, 2011 | 2004 Mitsubishi Endeavor

1 Answer

How do I get to the battery on my Eiger 400 2wd to charge it?


Seat has a lever under right hand rear. This releases the seat to expose the battery and fuse box.

Nov 02, 2009 | 2003 Suzuki Grasstracker

Not finding what you are looking for?
Motorcycles Logo

Related Topics:

110 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Motorcycles Experts

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4536 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76673 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

Are you a Motorcycle Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...