Question about 2000 Yamaha YZF-R1

1 Answer

Spedometer only reads zero how do i fix? - 2000 Yamaha YZF-R1

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 490 Answers

Change the speedometer cable

Posted on Jul 02, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

The battery light flashes on and off and the tac and spedometer go to zero and then back up


Yes it is a charging system problem, but whether the alternator is the cause is an open question without hands on testing.

Jun 14, 2012 | 2004 Dodge Durango

1 Answer

Gas gage not working on a 1991 ford bronco


I have the same problem with my jeep, i was told that the sensor in the fuel tank should be checked, so far i have just gotten use to using my spedometer gage, i have calculated that i can go 400k on a full tank of gas(20 gallon tank), so everytime i fuel up i push the button so it goes back to zero and just watch how many klicks i go , This will help you till you get your fuel gage or sensor fixed

Mar 24, 2011 | 1991 Ford Bronco

4 Answers

Replaced speed sensor, spedometer still not working.


Your instrument is bad, The spiral coil for the needle is alraedy out ot calibration therefore it has been jumping around. Even they reset, it already been stretching. It needs a new one.
Don't waste mony for the reset.
It is probebly expensive from dealer plus labor. Just to check out the price,
You can get a used one from ebay for $85. However, you need to know how to replace it. Let me know it you need any help.
Meanwhile you can gauge your RPM to keep your speed under control on the long trip.For example: 2000 rpm is about 55 mph. Try to keep it below 3000 rpm so you don't get over speed limit.

Jul 09, 2009 | 1992 Honda Accord

1 Answer

2006 G6 POWER STEERING SPEDOMETER AND ODEMETER GO OUT


U may have a defective Vehicle Speed Sensor (VSS), they are not very expensive and easy to replace, it is located on the ouside of the transmission.

Jan 30, 2009 | 2006 Pontiac G6

1 Answer

Guages in dash


I had a similar problem, it was my fuel and spedometer though. If you turn the car on and off a few times, they needles should go back to zero. The problem seems to be that they are physically worn and are getting stuck. I eventually had the instrument panel replaced for about $600 at a dealership because having to remember what speed it started at was too much of a pain. The car thinks that where ever it starts frmo is zero, so if I turned the car on and needle was stuck at 20mph then when it showed 65 I was really going 45. You may be able to live with those to gauges not resetting, I couldn't do it with the spedometer.

Nov 02, 2008 | 2003 Buick Rendezvous

1 Answer

Spedometer not working in the S70


speed sensor on transmission are often faulty on this model, check with scann tool, if you have a speed reading on the tool but not the dash then it is the speedo itself that is bad

Oct 04, 2008 | 1998 Volvo S70

1 Answer

I have a 1991 buick park avenue ultra


Speedometer or fuel gage?

If speedometer which is bouncing around, it is likely a bad ground near where the speed sensor wire harness (which connects the speed sensor to the rest of the "network") exits the transmission housing. It's at the very back of the transmission (you have a 4T60E trans) to the left of where the right side half-shaft leaves the trans housing. Just look for damaged wires. If none, replace the speed sensor for $50-60.

If it is the fuel gage, the sensor is probably not "zeroed"--it's reading wrong, too high, and if it were to start at true "empty", it would read right. Thus, the gage is always reading a little high (maybe a 1/8-1/10th of a tank too high?). This isn't a problem until to stop, start, or turn quickly and cause the fule to slosh around in the tank and starve the in-tank pickup which sends fuel to the engine.

If it is the fuel gage, you should simply put as much fuel in as you can and see if the needle goes far above "F". If it does, note how far it went and then practice filling the tank when the needle is that same distance above "E".

Hope this helps.

Sep 15, 2008 | 1991 Buick Park Avenue

Not finding what you are looking for?
2000 Yamaha YZF-R1 Logo

Related Topics:

174 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Yamaha Experts

dhnguyen

Level 2 Expert

281 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1144 Answers

Tony

Level 3 Expert

2600 Answers

Are you a Yamaha Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...