Question about Motorcycles

Open Question

2006 Aprilia tuono 2006 bike starts runs okay .service light on fault code is starter relay open curcit. Changed battery.starter relays fault still there ..any ideas

Posted by Anonymous on

Ad

2 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 2 Answers

SOURCE: My 2005 Suzuki Boulevard Will not start most of

Same problem here ... 2008 C90T ... dealer no help ... in 3rd or 4th, ignition off, force it to roll backwards until you hear the piston shift ... should start then. Told it's the rear piston stopping at or near top dead center, but also told adjust the decompression will "solve" the issue; anyway, a rolling forward-start in 4th will work, too, otherwise try rolling the bike backwards until you hear, and you will know when the piston moves and then it will start.

Posted on May 25, 2010

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 2006 Aprilia Tuono Parked it running fine, I attempted to start it and whilst it cranks over it will not fire. I have checked for fault codes none are displayed in either the P or A line.


it could be a faulty side stand switch ,they a common fault,especially if it was running before you parked it.it will not bring a code up as its nt considered a fault,just that the stand is down.

Nov 22, 2015 | Aprilia Motorcycles

1 Answer

Not starting off starter but goes with a push


Hi, Malcom Smith famous dirt bike rider extraordinaire and the usual suspects are:
1. Ignition Switch not in the "ON" position.
2. Engine Run Switch in the "OFF" position.
3. Discharged battery, needs to be 12.5 volts or better and be able to pass a "LOAD" test if necessary.
4. Check the battery terminals for damage or corrosion check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
5. Tip over sensor needs a reset.
6. Faulty ignition switch.
7. Faulty starter button.
8. Faulty kickstand or clutch pull in switch/sensor.
9. Starter control circuit, relay, or solenoid faulty.
10. Main fuse or circuit breaker may be blown or faulty.
11. Check for engine trouble codes.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need please click on the blue links below. Good luck and have a wonderful day.
APRILIA RS 125
Aprilia rs 125 trouble starting arghhh
RS50 wont start off motor but will easy when bumped
https://www.manualslib.com/manual/363586/Aprilia-Rs-125-Tuono-2003.html
Products at Aprilia Genuine Parts Aprilia Parts Aprilia Spare Parts...
APRILIA RS 125 2006 Manual

Mar 18, 2017 | 2003 Aprilia RS 125

1 Answer

How do i remove the starter motor on a aprilia rs125


Hi, Chris try using a Ball Allen key for that one bolt and the usual suspects are:
1. Ignition Switch not in the "ON" position.
2. Engine Run Switch in the "OFF" position.
3. Discharged battery, check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
4. Bank angle sensor tripped and ignition/light key switch not cycled to the "OFF" position and then back to the "ON" position.
5. Security alarm needs a reset.
6. Starter control circuit, relay, or solenoid faulty.
7. Electric starter shaft pinion gear is not engaging or over-running starter clutch slipping.
For more information about your issue, please visit the websites below. Good luck and have nice a day.
DOWNLOAD 2006 Aprilia Rs 125

Jan 28, 2013 | 2006 Aprilia RS 125

1 Answer

Truck wont start


replace battery cables could have bad ground cable.if see dash lights on when turn ignition to on position.check starter fuse or relay or remove starter check for faulty starter solenoid or starter.if starter okay and fuse starter relay okay ignition fuse and switch okay see dash lights could have problem in the theft security system need have vechicle code scan see if theft security fault code show up.

Jan 28, 2013 | 1998 Chevrolet Chevrolet silverado

1 Answer

2006 Aprilia SXV 5.5 will not start


Hi, Mlimnatis before testing any electrical component in the Starting System it is "IMPERATIVE" that you have a fully charged battery of 12.5 volts or more and be able to pass a proper "LOAD" test if necessary, you may have a preliminary reading of 12.5 volts or more but little or zero amperage, the battery is faulty and must be replaced. AGM type batteries fall into this scenario more so than lead-acid batteries.
1. Ignition Switch not in the "ON" position.
2. Engine Run Switch in the "OFF" position.
3. Check the battery terminals for damage or corrosion check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter.
4. Bank angle sensor needs a reset or is faulty.
5. FOB battery low or dead.
6. Faulty ignition switch.
7. Faulty starter button.
8. Faulty kickstand, clutch, neutral safety switch.
9. Security alarm needs a reset.
10. Starter relay, solenoid, starter motor or circuit wiring faulty.
11. Starter armature or field coils have failed.
12. Main fuse or circuit breaker may be blown or faulty.
13. Faulty ignition relay.
14. The electric starter is working but starter clutch has failed.
15. Check for engine trouble codes.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need for viewing or printing please click on the blue links below. Good luck and have a wonderful day.
08 SXV 5 5 Won Start
sxv550 starting issues
http://slorider.com/Aprilia/manuals/SXV_RXV_450_550_Engine_English_2006-06.pdf
http://slorider.com/Aprilia/manuals/Spare_Parts_Accessories_Catalog_2007-02.pdf
http://slorider.com/Aprilia/manuals/SXV%20RXV%20450-550%20English%202006.pdf

Aug 02, 2017 | 2006 Aprilia SXV 5.5

1 Answer

2005 Aprilia Tuono R Started after a few tries but only for a couple seconds, i gave it a little gas and it made a "clunk" and then would not start again. Has full charge on the battery and makes...


Hi, Restlessness and the usual suspects are:
1. Ignition Switch not in the "ON" position.
2. Engine Run Switch in the "OFF" position.
3. Discharged battery, check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
4. Bank angle sensor tripped and ignition/light key switch not cycled to the "OFF" position and then back to the "ON" position.
5. Security alarm needs a reset.
6. Starter control circuit, relay, or solenoid faulty.
7. Electric starter shaft pinion gear is not engaging or over-running starter clutch slipping.
For more information about your issue, please visit the websites below. Good luck and have nice a day.
DOWNLOAD 2005 Aprilia Tuono 1000

Feb 06, 2011 | 2005 Aprilia Tuono 1000 R

1 Answer

My aprilia tuno125 wont start . all electricks seem to be working. but the starter motor relay is clicking wen i press ignition


Check your battery, it has power, but not enough to engage the starter
to turn. If the battery is good, once you put a load tester on it, it could be your starter solenoid. Good luck.

Mar 30, 2010 | 2005 Aprilia Tuono 125

4 Answers

When i press the ignition switch in i hear a tick but will no ign


Hi i have a problem with my bike it is an 2001 aprilia rs 125cc. When i press the ignition button i hear a clicking noise coming from what i think is the starter relay? ( located at the front of my bike, behind the radiator ) and the starter motor wont spin or even try to crank the engine. i have also tried 2 bump / jump start the bike but still no start :( i think the battery is fine though as the lights work when ignition is on. can any1 help me with this problem? any suggestions and help appreciated thanks :)

Aug 02, 2009 | 2002 Aprilia RS 125

5 Answers

Aprilia rs 125 starting problem


First check the battery to see its still fully charged. If it is do a voltage drop test between the battery and the starter to check for a bad relay or open circuit. If that checks out, you very likely have a bad starter/solenoid. I can explain how to do these tests if u need me to

Nov 26, 2008 | 2006 Aprilia RS 125

1 Answer

Electrical Help Please


nada. No gauges no lights absolutely nothing. All that happens is when I turn the ignition switch off the tach bounces backward quickly about 6 or 8 times. I put the bike on the battery tender and within 20 minutes it was showing in good shape. Still nothing. Checked battery leads. No problem. I checked all the fuses around the battery and up next to the dash. Nothing there. I R & R'd all of the relays next to the dash and the 3 behind the tool kit with the same relays off of my Mille. Still nothing. I changed the odd relay next to the battery that says UP on it. Don't know what it is but it rattles. Maybe a tip over sensor? Nothing. I tried jumping the bike off with a portable jump start battery. Nothing. I switched the battery out. Nothing. I pulled the front fairing and checked all connections. Found everything to be just fine. Put a battery charger on the fully charged battery and suddenly got ignition lights and headlights. Turned the key back off and once again nothing. A few more times it would come back and show lights and gauges but when I went to start everything went dead again. I'm thinking maybe the ignition switch? It doesn't seem worn out at all. I jiggled the key didn't seem to make a difference. The bike only has about 10k miles on it. Any ideas? ,Some 'friend'... did this ever happen to him? Good diag work so far, and I don't have anything specific to look at. Hopefully one of the sm-m-m-marter members can assist. ,,,

Nov 10, 2008 | 2004 Aprilia Tuono Racing

Not finding what you are looking for?
Motorcycles Logo

Related Topics:

18 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Motorcycles Experts

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4536 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

Are you a Motorcycle Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...