Question about 2005 Kymco Stryker 125

1 Answer

Tgb 101S - no spark

Running fine.
Changed spark plug rode about 20 miles no problem
suddenly will not start.
checked - no spark.
Replaced CDI module - nothing
coil looks fine -
kill switch - in proper position - looked at switch, but not sure how it works.
Cranks over and has compression, 888 miles ran it only 6 months.
What else controls the ignition?

Thanks,

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 128 Answers

Did you try another plug maybe the plug is dead or check fuses there might be a blown fuse or a burnt fusable link

Posted on Oct 03, 2009

Ad

5 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 48 Answers

SOURCE: I Have a 2004 KTM

if it wasn't either of those then replace your coil that is only thing other than timing

Posted on Jan 14, 2009

  • 3567 Answers

SOURCE: My son's 2005 Kymco TGB 50cc scotter hit a good

Normally, one goes to the carb, one to the gearbox and one to the battery. What sounds really weird is the diameter of the hoses. Three quarter and one inch diameter? Normally 1/4" to 3/8".
Hope this helps!

Please rate this solution. Thanks locjaw69!

Posted on Apr 04, 2009

  • 3 Answers

SOURCE: TGB 101S 2006 50cc

new plugs first, put problem a bad coil

Posted on Jun 14, 2009

  • 15 Answers

SOURCE: My 2003 WR 450F was easy to kick start/push button

Did you check the carb? The float might be stuck traping liquid in it, causing it to act like its flooded. Or the Jet could be plugged up?

Posted on Nov 06, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Rode my bike last summer, stopped at a place to eat and then my bike wont start. It turns over but no spark, what should I check first?


Hi, Harry and the usual suspects are:
1. Fouled spark plugs.
2. Discharged battery, needs to be 12.5 volts or better and be able to pass a "LOAD" test, your battery may show 12.5 volts but has little or zero amps and must be replaced.
3. Check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
4. Loose connection at ignition coil or plug between ignition sensor and module.
5. Spark plug cables in bad condition, shorting, leaking, spark plug cable connections loose check for spark leakage in the dark.
6. Faulty ignition coil or CDI or electronic control module.
7. Faulty CKP, CMP, or BAS sensor.
8. Faulty ignition switch.
9. Tilt sensor needs a reset.
10. Security alarm failing to disarm needs reset
Good luck and have a wonderful day.

Btw, I’m available to help over the phone in case u need at https://www.6ya.com/expert/gregg_c0ec1df182c7330e

Apr 01, 2017 | Motorcycles

2 Answers

2010 polaris sportsman 800 efi 67 miles on machine ran fine for 65 miles now when i push snow for 10 to 20 minutes it acts like it is runing on 1 cyclinder after i shut it off for while it runs fine my...


something is overheating, remove one sparkplug at a time and check for spark, be careful not to burn your self. Try 2 new plugs good luck

Jan 05, 2018 | Polaris ATV

2 Answers

Starts but when throttled it dies. Will idle all day at idle.


It may be a faulty coil, but if you haven't tried it yet, I would be inclined to play with the settings of the plug.
Maybe a combination of adjusting the plug, and the gap between the contact and the magneto. If that doesn't do it, change the 'cheaper' contact first.
If problems Still persist, you may have to change the magneto.
Good luck with that, hope I've helped you.
Don't forget to rate ;) thanks

Jul 31, 2009 | Husqvarna "Chain Saw - 16" Bar, 3 Hp

1 Answer

1980 Honda Cm400a No spark


Hi and welcome to FixYa,

Bypassing the kill switch means removing the connection of the black / white wire either at the emergency stop switch (kill/run), ignition switch or preferably at the CDI connector.

Additionally, you can try:
  • start with the side stand up;
  • check/wiggle the 6 wires coming from the stator going to the CDI.

Would appreciate a postback on results / updates.

Good luck and thank you for using FixYa.

May 23, 2009 | 1980 Honda CX 500 A

1 Answer

No spark


I too have a 1087 Honda Shadow and after we rebuilt, cleaned and painted the bike, it would not spark.

Behind the battery, check the CDI box. Look inside and shake upside down, looking for the presence of water. Once we completley dried out the unit. The bike runs like a champ.

the other day I rode in the rain for 160 miles. Engine died. Went to the CDI, water was there. Dried it out and again the bike runs fine. I am going to seal my cdi unit now. and hopefully the problem will not come back.

Richard
Colorado

Mar 30, 2009 | 1987 Honda VT 1100 C Shadow

1 Answer

Will not start no spark


There is a black and white wire near the coil the should be for the kill switch or on / off if you unplug that wire you will bypass the on / off switch.
The CDI unit on the Yamaha often does not provide a very bright spark and it's often very hard to see in daylight. First make sure you replace the plug, second make sure you have it grounded well on a part of the engine. Make sure you have something covering the spark plug hole because if gas comes out of the cylinder and the plug does fire you can ignite the bike on fire. (I know that one from experience). I'd be willing to bet you don't have an ignition problem unless the key is shorted out. Sounds like the bike was running fine until you shut it off and then would not refire, did you try to push start it?
First things first, double check the spark, like I said it's VERY hard to see in daylight.

Dec 09, 2008 | 2000 Yamaha WR 400 F

Not finding what you are looking for?
2005 Kymco Stryker 125 Logo

718 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kymco Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

81285 Answers

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

5055 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22326 Answers

Are you a Kymco Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...