Question about kawasaki Motorcycles

1 Answer

Lose of power during ride on my 2013 kvf 750

Loosing power during the ride when accelerating at about 25kph it starts to die out of power. Put in new plugs but still does the same thing.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Renaissance:

    An user who is expert in 3 categories / brands.

  • kawasaki Master
  • 1,190 Answers

Clean carb and tank and replace fuel !

Posted on Jan 13, 2014

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
MakisRC51
  • 408 Answers

SOURCE: i was riding my bike died oil light came on i put

Oil light does not mean that you don't have oil inside.It means that there is NO pressure in the oil circuit.You should check your oil pump and hope it did not ruin your engine from lack of oil underneath the pistons.Measure the compression too.

Posted on Jun 09, 2009

SOURCE: Honda shadow ACE 750 dies on idle after warmed up

I guess you will have to reset the air-mixture screws of the carburator/s.
Not bad if you check the condition of the spark plugs...if its ..'Whitish' means lean i.e. less gas in, Brownish...means ok, 'Blackish'...means too much gas in .....'rich'
In your bike's case you may find it 'whitish'.
Hope this helps !

Posted on Jul 19, 2009

  • 2 Answers

SOURCE: 1997 Honda Magna 750 installed new plugs but still

De-cell popping is usually caused by a lean condition. Sounds like you could use a Dynojet kit.

Posted on Sep 18, 2009

co7196
  • 3433 Answers

SOURCE: bike missing and backfiring... put new plugs in 2001 ace 750

I'm trying to think away the possibility of a burt vave. Have you run the valve adjustment? Carb adjustment is very critical, Too lean will cause backfiring or stumbling and too rich will cause deccel popping at the exhaust. One other thing, Vacuum leaks screw everything up so it wouldn't hurt to ck all the vacuum lines make sure of no cracks or loose fits. Safly, you may need to just run it out and hope for it to clear up.Make sure the plug wires are not laying on anything. Take some electrical spray cleaner and rinse og the top of the coilnd the plug wire. I'll keep thinking on this and if I stumble on anything I'll you know. Ned

Posted on Nov 14, 2009

oldmanewtoys
  • 414 Answers

SOURCE: My 1993 Suzuki GSXR 750, while I was riding, when

vapor lock? float level ? main needles to low

Posted on Mar 07, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Starts and runs fine but when I put it in gear it dies


Riding Mower Dies When Put in Gear ' ThriftyFun

www.thriftyfun.com/Riding-Mower-Dies-When-Put-in-Gear.html
It starts fine, but when I put it in gear to go forward or reverse it dies. It also dies ... The engine on my riding mower will start and run while the clutch is pushed in.

Starts and Runs but Dies When put in gear - YSR 50 ' South Bay Riders

www.southbayriders.com > ... > Community > Maintenance and Repair

Aug 25, 2010 - 15 posts - ‎4 authors
The bike will start and run perfectly fine. However, the moment I put it into gear it dies. ----------------- How we got to this point:...

Engine dies in gear, runs in neutral - Hot Rod Forum : Hotrodders ...

www.hotrodders.com > Tech Help > Engine

Jan 4, 2010 - 12 posts - ‎10 authors
But if I drop it into any gear besides neutral or park, the engine will ... In this case, it shifts fine, and on time, however acceleration is ... start. the engine idling rough and wanting to stall when put in gear is the indicator to me.

Jan 21, 2016 | Garden

1 Answer

Will idle & run at slow speeds, bogs down at higher speed.


Prairie 360 revs high but goes slow (45mph) - Kawasaki ATV Forum

www.kawieriders.com > ... > Kawasaki Brute Force/Prairie/Bayou
Oct 27, 2008 - 2006 Prairie 360, wife's ride, polar white, with 26" Swamp Lites on SS108's. ... that it has a low top-speed...45mph is about as fast as they seem to go. ....air cooled motor theres no real performance there, the P360 wts are light ... Can't put 2005 Kawasaki KVF 360 into gear
Jun 30, 2013
Prairie 360 speed/power issue?
Aug 28, 2012
06 Prairie 360, too many rpms???
Nov 30, 2011
2004 Prairie 360: WOT miss
Nov 9, 2011
More results from www.kawieriders.com

Oct 08, 2015 | kawasaki 2005 Prairie 360

1 Answer

What would cause a 2013 VIP moped future champion to start up and run and gradually lose power and died and then 5 minutes later start back up


The evap systems are causing this problem to verify tank half full leave gas cap off and ride if problem does not occur then vent full tank.

Apr 26, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

Van has been loosing power going up hill. Runs fine on level land and going downhill. lately it has been stalling when u first start it up.


try checking your crankshaft or tps throttle position sensor it could cause you to lose power at times

Apr 02, 2014 | 2005 Kia Sedona

1 Answer

Engine started loosing power during acceleration.


Sounds like one of your Catalytic convertor's are plugged up.

Jun 05, 2013 | 1999 Kia Sportage

2 Answers

My 99 kawaski zx7 looses power


Check your compression. If after running the bike to operating temp, you are loosing power, it is an indication of a cracked piston head.

Aug 24, 2010 | kawasaki Ninja Zx7r Zx9r '94 To '04

1 Answer

'08 KVF 750 EFI bogs out above 2000 rpm?


try resetting the belt change switch

Dec 06, 2009 | 2005 kawasaki KLV 1000

1 Answer

Keep recharging battery,bike keeps bogging down


I had the same issues. Are you loosing acceleration?
My savage had a clogged muffler. Dump some seafoam and stabilzer in the tank with etlenol treatment in it.
Bad gas??? Put some 91 in it.

Sep 26, 2009 | 1981 Suzuki GS 750 L

Not finding what you are looking for?
Motorcycles Logo

Related Topics:

125 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top kawasaki Experts

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4536 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

bazzz7071
bazzz7071

Level 2 Expert

342 Answers

Are you a kawasaki Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...