Question about Aprilia Motorcycles

1 Answer

BIKE WON,T START 8TIMES OUT OF 10 AND AND WON,T REACH TOP SPEED AND SOUNDS ROUGH

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Aprilia Master
  • 43,838 Answers

Hi, Paulroberts and the usual suspects are:
1. Ignition Switch not in the "ON" position.
2. Engine Run Switch in the "OFF" position.
3. Discharged battery, check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
4. Bank angle sensor tripped and ignition/light key switch not cycled to the "OFF" position and then back to the "ON" position.
5. Security alarm needs a reset.
6. Starter control circuit, relay, or solenoid faulty.
7. Electric starter shaft pinion gear is not engaging or over-running starter clutch slipping.
Good luck and have nice a day.

Posted on Oct 23, 2015

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2001 jeep Cherokee sport out of no where started sputtering and chugging, running rough and 10 mph was top speed go about 20 ft then die. Start up and same thing. Went about 1-2 miles like this.


to me, it sounds like fuel related problem.
Clogged fuel filter, bad (aged) fuel pump, or water in tank.

one thing I doubt is "Sputtering".
low fuel pressure don't do "Sputtering".

Dec 02, 2015 | Jeep Cars & Trucks

1 Answer

My husband touched the carb settings on my sons new 2007 ttr 50. I read the manual to try and find the number of turns to return to stock settings. Can you please please help!


The carb mixture screw may add air or fuel, depending on the model. If the bike will idle it can be adjusted without knowing the factory setting. What you want is the highest idle that can be achieved using just the mixture screw, not the idle setting screw. Start the motor, then slowly turn the mixture screw in. If the idle speed increases, continue in that direction. If it slows and becomes rough, turn the screw back out until you reach the highest idle speed. That will the correct setting for the bike at your altitude.

Sep 23, 2014 | Motorcycles

1 Answer

I have a honda EX5 (GN5 engine) which is single cylinder and single cam.. the problem is,it's suddenly start to sputter after a ride in a heavy rain.. the idle is a little slack on it,sometimes it...


Hi, Saisoku this happens to a lot of bikes and different brands it is usually caused by water getting into the fuel system and/or moisture getting to electronic components, wire connectors, wiring harness. This situation usually clears itself by letting the bike sit for a couple of days in the sun. For more information about your question please click on the blue links below. Good luck and have a wonderful day.
intermitent running rough in heavy rain
Bike runs poorly in after hard rain
bike won start after heavy rain
bike runs terrible after rain
Running Rough After the Rain

Apr 06, 2017 | Honda Motorcycles

1 Answer

Won't build top pressure an shut off


It sounds like your pressure switch is not set correctly. It is possible it is set too high for the compressor you have.

Sep 23, 2017 | Ingersoll Rand Ingersoll-Rand 80 gal. Air...

1 Answer

2000 gsxr600y Flat spots and rough running at 8 and 11 thousand rpm, won't pull passed 11000 from 4th gear up as running so rough


Full disassemble of carbs is needed. Thorough cleaning on jets and airways, vacuum and pilot screw adjustment must be done too.
Check the spark plugs for lean mixture indication and replace them if necessary.

Oct 20, 2012 | 2000 Suzuki GSX-R 600

1 Answer

Buell blast won't start without using starting fluid


Hi, Anonymous and the usual suspects are:
1. Idle speed improperly adjusted.
2. Inlet system air leak.
3. Leaking accelerator pump.
4. Loose low-speed jet.
5. Plugged low-speed jet.
6. Contaminated or plugged low-speed circuit.
7. Enrichner valve is not seated or leaking.
For more information about your issue and free downloads that you will need please visit the websites below and for specific information or questions you can reach me at xlch@mail.com. Good luck and have nice a day.
http://www.badweatherbikers.com/buell/messages/20164/737306.html?1398696120
Thread Bike won start without starter fluid while cold
Buell Service Manuals PDF Download
TWIN Motorcycles Buell parts
2001 Buell Blast Owners Operators Owner Manual Factory 2001 eBay

Jun 21, 2012 | 2003 Buell Blast

1 Answer

Voltage drop on idle ,causing rough idle or stalling


Sounds like it may be time for a new battery. Check the water in the current battery. Be sure it covers the top of the battery plates. As the engine speed increases the stator charges the battery and assists in powering the headlights. At idle speed the bike is pretty much on battery power only.
Can I get a “very helpful” rating on this answer?

Aug 16, 2009 | 2001 Ducati Monster S4

1 Answer

My er5 runs rough when i ease off on throttle and go back on bike shakes and picks up speed i have cleaned carbs changed plugs and oil+filter


Hi there Dave
I would check Carby setting. Like float levels, Mixture screw setting. These can make the bike run
roughily. Also the spark plugs settings, eg not right gap or heat range or ever reach. One other thing
is vacuum leak eg from a vacuum hose ( this usely makes the bike run rough all the time) Simple way
to test this is use a can of WD 40 & spray over the vacuum hoses & if it stops the problem for a short
time you need to replace the hose or fix the leak. I hope this helps your problem, if not please put up
some more info on what you have done to help you There is many little things that can course is
problem.
Regrades Lighten

Feb 27, 2009 | 2001 kawasaki ER-5

Not finding what you are looking for?
Motorcycles Logo

Related Topics:

43 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Aprilia Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4536 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

Are you an Aprilia Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...