Question about 2004 Yamaha YZ 250 F

1 Answer

Started and ran for about 20 min now it wont start changed plug no change

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 3,567 Answers

  • Got gas and is it turned on? Clean air filter?
  • Have a buddy kick the starter while you look for spark.
  • Assuming no spark, how good is your battery? Are the fuses good? Kill switch on or shorted to the bars or elsewhere? Side stand kill switch gone bad?
  • carb, head and intake manifold mounted tight?
  • Have the dealer check the CDI, coil etc.
  • Remove the water trap bowl at the bottom of the petcock, (gas valve). Is there any water or trash in the bowl? Drain a cup of gas from the tank. Is there any water or trash in the cup? Dump it, clean it and re-mount it, ( not all bikes have a water trap bowl ).
  • Drain the carburetor. There should be a screw on the lower side of the carb float bowl. Remove the screw then replace it after the fuel drains. Turn the gas back on and wait a minute for the carb to fill with gas. Try to start the engine. If the bike doesn't start and run properly then shut off the gas and remove the carburetor from the engine.
  • Remove the float bowl and clean the entire carb with a spray carb cleaner from the auto parts store. Wear protective goggles to avoid getting spray in your eyes. Spray into all the little airways and fittings in the carb
Please rate this answer. Thanks mschurman!

Posted on Apr 20, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

1998 f250 5.4l would not start. changed feul pump and filter still would not start. 20 mni later started. was cleaning engine while running 10 15 min later died wont start.


Check fuel pressure at the injector rail. Could be your fuel pump relay is cutting out. If fuel pressure is good, check for sparks at the plug wires. Read the link below for more info.
Do It Yourself Diagnosis and Repair

Jul 26, 2017 | Cars & Trucks

1 Answer

Kohler sv735s


Sounds like it could be caused by low oil level

Oct 27, 2013 | Garden

1 Answer

97 ford explorer limited changed fuel pump and filter and preasure relelay valve car still having starting issues can start cold and drive 20 mins and shut car of and it well have a hard time starting and...


I have a 98 explorer and had a similar problem. It wound up being bad spark plug wires. So I changed them and the spark plugs while I was at it. It ran great and still does. I'm not sure if that's your problem I would need more information.

Aug 27, 2013 | 1996 Ford Explorer

1 Answer

My 1995 Areostar would start then stall out. Now it wont start. I changed the fuel filter. It ran for 20 mins then stalled out & hasnt started since. What should I do now?? The engine tries to tur


Mine was doing the same thing. I Change the fuel pump and I was up and running again. Then it died again w/ the same symptoms. Thought it couldn't be the fuel pump, it was new...New, but defective. Good Luck

Dec 11, 2012 | 1995 Ford Aerostar

1 Answer

Car ran fine drove it twenty min went to start it again wouldnt start went back an hour later started right up drove it 15 min and it died again changed the plugs and fuel filter still wont start


This sounds more like a crankshaft position sensor. When they start going bad they will work when vehicle relatively cold but fail when hot.

Hope this helps, it it does please leave feedback and vote Thank You and Good Luck

Jan 02, 2011 | Nissan Altima Cars & Trucks

1 Answer

Put new battery ran for 5 mins and now wont stard


It sure sounds like a bad bearing in the alternator by your description. Back off the tensioner pulley just enough to remove the belt from the alternator. Hang the belt to the side with a piace of twine or a bungi cord. Turn the pulley on the alternator, it should turn freely and quietly. If it makes ANY sound at all or feels hard to turn it must be replaced. While you've got the belt loose turn the remainig pulleys and wiggle them to check for play. Change any idler or tensioner pulley that makes any noise or has play.

Sep 07, 2009 | 2001 Chrysler Town & Country

2 Answers

Wont start


Spark when cranking? Possible bad sensor

Apr 24, 2009 | 1996 Ford F150 Regular Cab

1 Answer

My 2000 honda cbr 929 rr will not start


Did you gap the plugs to factory before installing?
check also the plug wires are properly seated.

Mar 16, 2009 | 2000 Honda CBR 1000 F

Not finding what you are looking for?
2004 Yamaha YZ 250 F Logo

195 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Yamaha Experts

dhnguyen

Level 2 Expert

281 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1144 Answers

Tony

Level 3 Expert

2600 Answers

Are you a Yamaha Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...