Question about Motorcycles

1 Answer

ZIP 50 2T wont start

Before going away for 5 weeks holiday I disconnected both battery terminals. Just got home and reconnected them but when trying to start my ZIP 50 2T the oil & fuel light won't go off and I can't start the engine. Can you please help?

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

  • Contributor
  • 3 Answers

Check Security system

Posted on Jul 23, 2013


6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 1 Answer

SOURCE: fzr 600 wont start

is your battery charger working take battery to any part store the will chccek it for free sounds like the battery to me

Posted on Mar 29, 2009

  • 1810 Answers

SOURCE: 1986 sei 1200 goldwing It

check the fuel filter it sounds like it's pluged and causing too much back presure this is causing an over load in the fuel pump causing it to stop working or to presure lock

Posted on Aug 03, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: engine turns over but wont start

could that be a possible fuel line crack? or the pet **** is fouled up. i got the same problem found 1/2 in crack in the fuel line. from trying to start it before i found the crack i dryed out the carbs. im a girl and its my first bike just learning

Posted on Oct 15, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: my vmax wont start it has spark

Hey tntbaril, I have the same problem but tried going to that sight and can't. U have the instructions or another site for that fix you talked about?

Posted on Nov 06, 2009

DillyWackSac
  • 195 Answers

SOURCE: My 04 HD XL 1200C sportster had a dead battery

Replace the battery.

Posted on Oct 10, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

The display on my 2011 Holden Cruz flashes off and on when excelarating and when taking foot off the excelarater.


This is a repair that needs to be diagnosed as it may be a module issue. However there may be a couple of tests you can do 1st. It will require two people. Pop the bonnet/Hood and locate battery,whilst someone sits in vehicle ignition on if you have noticed dash lights also go on and off turn lights on. Now second person wiggle battery terminals (are they loose ?). does the fault occure. 2 pop the cover of the possitive battery terminal are any connections loose wiggle does fault occure. 3 Back to the main earth lead from battery give this a firm shake top end middle and also where it connects to the front pannel.Any thing found or did fault occure.It may be worthwhile turning ignition off and waiting 3 minutes disconnect neg battery terminal and clean all earth connections you can see should be 3 on left by battery and one on right by air con pipe.clean away any paint on threads or panel connections. Depending on model you may require to put in a radio code after battery is reconnected. Disconnecting the battery may also reset modules. If any other oddities occure such as a no start when battery is reconnected disconnect it again only disconnect at earth terminal and wait 15 minutes and reconnect. Like a phone or home computer things can freeze. Good luck

Jan 23, 2017 | Holden Cars & Trucks

1 Answer

I owen holden cruze 2lt turbo ive replace the battery it runs for about a minute then shuts off wont start again


Hi Did you by any chance have ignition swithed on when you refitted new battery? If so disconnect negative terminal at battery for about 5 minutes all modules will go to sleep and reset (ign off) reconnect battery and try again. If that does not work you will need a fault code reader. It is advisable to connect a fault code reader 1st however as you have already disconnected the battery it has probabley lost any fault codes anyway,Good luck

May 29, 2016 | Holden Cars & Trucks

2 Answers

Disconnect battery on 2003 nissan micra auto to clean and grease terminal, when reconnected car wont start all lights are on but wont turnover. Car was working perfect prior to disconnecting battery.


Just because lights are working does not mean you have a good enough connection to operate the starter motor. Try turning on headlamps, then try to crank it with someone looking at headlamps. If they dim badly or go out, recheck the battery terminal connections. Did you grease the areas that should make the connections? What grease did you use? Try cleaning connections with brake cleaner, sand or wire brush and reconnect without grease. If this works, grease the outside only to seal connections and prevent corrosion.

May 11, 2016 | Nissan Cars & Trucks

2 Answers

It wont start . I cleaned terminals and now it wont start.


Disconnect the battery for 5 minutes and then reconnect. It _should_ reset the system.

Jan 14, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

Hi I have a 1999 Mitsubishi Grandis Chariot Exceed van and I went away recently overseas for four weeks. I disconnectedf the battery before I went on holiday. After the holidays I reconnected the battery...


the ecm does not have a battery to keep the CPU memory alive so by disconnecting the battery for such a long period , the cpu program is corrupted
try using a scan tool to reset the program

May 27, 2017 | Mitsubishi Passenger Cars & Trucks

1 Answer

Engine shuts down 5 seconds after problem-free starting.


activate the anti theft,with doors shut and locked,and the hood and trunk,wait about 1 minute,then disarm the anti theft,and try and start,see what happens,also,do not disconnect the battery,the computer can loose it`s memory.

Apr 05, 2010 | 2003 Hyundai Santa Fe

2 Answers

I replaced the themostat on my jeep and disconnected the temp sensor. I forgot to reconnect and started it. Now the service engine light is on. How can I get it off?


disconnect your negative battery terminal from your battery for thirty seconds.....make sure your sensor is plugged back in, then reconnect your battery terminal.That will do the trick unless you have another issue with your vehicle.I hope I could help..HAPPY HOLIDAYS!!!

Dec 25, 2009 | 1998 Jeep Grand Cherokee

1 Answer

On returning yesterday from a 3 week holiday our 6 month old honda wont start . The recovery guy said the battery was flat and used jump leads to get it started . We took it for a drive , and find today...


Disconnect your battery (+ ) terminal for a minute or so, then reconnect. I've had where my vehicle came back from Florida, the night before, to the nice cold winter in Ontario Canada, and I had to disconnect battery to basically re-program all the sensors etc, to recognize difference in temperatures. After I did that, it started up fine, no more problems. I don't suspect your vehicle was exposed to any big difference in outside temperatures, but it costs nothing to try this, and I've seen stranger things happen.

Aug 30, 2008 | Honda Civic Cars & Trucks

Not finding what you are looking for?
Motorcycles Logo

Related Topics:

128 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Motorcycles Experts

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4514 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

Are you a Motorcycle Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...