Question about 1986 kawasaki GPz 1000 RX

Open Question

Magneito &timing hi guys greg here can someone tell me is the magnetoa wet or dry system and how timing is set up was running ok most of the time at times dying and a light backfire this time it stoped can anyone help

Posted by Anonymous on

3 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 188 Answers

SOURCE: How do I set my Kawazaki Z650's timing? Cam

I had the same bike once. You need to ge the shop manual $15 once you get into all this.

Posted on Jul 26, 2009

horneyhic
  • 8 Answers

SOURCE: bike starts and runs than when I drive it loses

when this happened to me it was because the fuel tank vent in the cap was take apart ur gas cap and free it up and lube it with some plastic and rubber safe oil

Posted on Jun 12, 2012

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

1998 jeep grand cherokee will not turn over but fuel pump is fine


fine? ( 30 to 40PSI , fine, not squirt tests or sounds)

EFI demands full pressure all the time, its not like carb cars of old.

first off, no engine stated ,so all help will be poor, all cars have engine options.. to work on any car , open hood, (USA commenter) and look up see that EPA sticker there, and the engine ID< and displacement?



That is first. (ill pretend , you drove to my shop and what id do)

i ask owner, when\'s the last time car was a daily driver?, last week or last decade>? (bad fuel, etc,....happens)



i stick finger in air, its 50F, not -40F air temp, ok not in Canada. cool. er its hot...

i open hood and see a I6 4.0L engine, with EFI. ok.



2: i check all the fuses. it\'s EFI and blown fuses, will kill the show.

3: i turn the key , and check engine lamp glows, (ECU is happy)

(ecu has juice , so boots and glows CEL, to say so)



4: i crank it, it cranks over 250 RPM, sounds like normal fast cranking

we all know that sound, we dont use the tachometer...



5: i then ask owner , evah\' tune it up this decade, answer no.

SSDD !

i then do the tune up, plugs were ratty. all spark parts, filters.

we dont use $100/hr labor to find ratty spark parts the install them

its called a tune up.



car runs like new. (end story) no?

or it was tuned up;.

so, i check spark it is blue-white on my test spark plug (new) times 6.

i then check spark timing, it\'s dead on, good, if off i fix that first.



if timing is off on most cars i check compression as some like

to slip cam timing. (i saw a V6 once with plastic timing gears. once burned ,twice shy , i check it all) (i do a compression test on all old motors. so I can see TRUTH, and potential future LIFE of engine)



ok, spark is perfect,please note my order, good motor?, good spark?

with bad motors and spark the fuel can not burn, not fully.



then, i try "test fuel" (can-o-spray) car runs for 3 seconds. and stalls.



my gosh, the motor and spark were good. verrroooooom stall....



(btw, this here, logic flow is bad on DOHC motors, 99% true) ask



i check spark plug tips and they are dry. (wet is flooding)

DRY !

i suspect low or no fuel pressure, i know from experience

that fuel pumps about 75% do not run only key on, only cranking

and running they run. so i check pressure.



i find its 10psi.

the story gets longer for flooding or injectors tests, ill skip that.. ask.

so 10psi,. i find

1: 12v to pump is really just 6v, if fix bad connector up stream from pump. done.

2: if 12v to pump cranking, mine was 11v, but the starter does that. drop so is ok. (study starting systems) , its good line voltage is good. cranking.



3: i then check the fuel pressure reg, and find the thing stuck wide open , i replace the reg. and pressure is 34 PSI (wild guess. didnt look yours up. ) car runs prefect now.

or

4: i find FPreg ok, but pump is weak, new pump saves day..

i have a scope and can see this pump is noisy, has a bad commutator segment, deep inside it... scopes, rule.

all above is good?

if pump pressure is at spec. cranking, then

do this long story, omitted due to fingers sore.

ask

the pump tests and spec are all covered 100% in a real FSM.

the spec is covered at alldata.com, log in and see it.

btw, all EFI just hates low fuel pressure.

the whole system is turned for good pressure,

and many systems do not even monitor it.

To understand that read the books by, Greg Banish



http://www.amazon.com/Engine-Management-Advanced-Greg-Banish/dp/1932494421/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1388070570&sr=8-1&keywords=greg+banish.



the pressure must be at spec, and must regulate perfectly

or the ECU fuel tables are all TRASH.



hard starts. (fast starter) nut shell.

1: bad fuel. or running summer fuel in winter

what is your air temp, not stated, and is big factor ,if very cold.

2; no tuneups. ever done.

3: bad spark or timing off,

4: low compression.

5: bad ISC, try starting with 10% throttle ,to mimic a good ISC.

6: flooding. soaking wet spark tips.

7: under fueling, dry sparks.



try test fuel. if dry.

Dec 28, 2013 | 1995 Jeep Grand Cherokee

2 Answers

I run into cycle everything is running ok except to the sensor dry regular and wringkle control is not running properly into desire time set like i put it into 42 mins after 2 to 3 mins it change to 1 min...


Hi,Your sensor dry is controlled by a moisture sensor inside the unit and below the vent grill. Take a wet wash cloth and clean the sensor, this problem is common when dryer sheets are used. If you want you can use rubbing alcohol and a cotton ball to clean it. This should be done from time to time so the sensor can detect the moisture in the clothes as the pass. Give this a shoot, you have nothing to loose and everything to save.
Get back if you have anymore issue or this doesn't correct the problem.

Oct 18, 2011 | Maytag Neptune MDG9700A Gas Dryer

1 Answer

I have a lg dryer that will not dry things all the way before shuting off. I sometimes have to run it 2 or 3 times


Clothes not drying, but dryer runs & heats
1.defective operating thermostat---test thermostat, replace if defective
2.fan or it's pulley loose on shaft---tighten set screw
3.incorrect heat or timer settings---reset timer
4.clothes to wet when placed in dryer----wring out or extract water from clothes before placing in dryer
5.clogged lint screen or duct (little air motion)---clean out lint screen & duct

Sep 22, 2011 | Dryers

1 Answer

I have done everthing i can think of. air , fuel filts,plugs, timing chain, tires ,drive sensable,ignition wires ,scran wth snap ontools every thing ok what gives only about 11gpm.?


You gave us No Vehicle and what lead up to
this mpg issue.

Your doing a lot or someone has, to
work on or maintain the vehicle, so what was missed?

Exhaust Converter- clogged
Vacuum leaks
Evap System issues
O2 Sensors
Fuel Pressure

Do a cylinder leak down ,wet & dry
Do compression ,wet & dry
Make sure you have a sound mechanical engine

Apr 27, 2011 | Ford Expedition Cars & Trucks

1 Answer

How do I take apart my Bissell 7920 ProHeat Pro-Tech


Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Hi,

Here is a tip that will give you all the information you need to fix your Bissell Proheat Vacuum Problem.

Bissell Proheat Upright Wet/Dry Vacuum Problems

heatman101

Jul 16, 2009 | Bissell 7920 ProHeat Pro-Tech Upright...

1 Answer

Have john deere lt155 in storage for 3 yrs won't start no spark


sounds like one of two things can wrong...
1) the magneito may have built up a fine layer of rust up between it and the fly wheel magnets.
*solution to this is to take some fine sandpaper (wet/dry will work) and sand the magnets on the flywheel and then carefully sand the two contact post's on the magneito that face the flywheel when it turns. after this you'll have to re-gap the magneito. you can use a good crisp buisness card to do this.
loosen up the two bolts holding down the magneito (dont take them out) so that the magneito will slide to flywheel when magnet comes around...place the buisness card on magneito post's surface so that it creats a bearer between it and the flywheel (you'll have to use both hands to do this) then while holding the buisness card in place turn flywheel (by hand) (its easy and safer to remove spark plug to do this) untill magneito automatically slips towards the flywheel magnet (dont remove card yet). tighen the bolts so that the magneito stays in place while you remove the buisness card slowly so as that you dont disturb the placement of flywheel to magneito... once you tighten the bolts the rest of way you in buisness

2) the pionts might need to be re-gapped or even replaced.
* they are located under the flywheel of mortor. you'll have to take it off to get this far..
i would try the magnneiot solution first.

Jun 24, 2009 | John Deere Garden

Not finding what you are looking for?
1986 kawasaki GPz 1000 RX Logo

Related Topics:

25 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top kawasaki Experts

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4514 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75077 Answers

Gino Cussen
Gino Cussen

Level 2 Expert

216 Answers

Are you a kawasaki Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...