Question about Gilera Runner VX 125 Motorcycles

1 Answer

No Horn I have a piaggio typhoon 50cc, i bought a new battery in august and is showing fully charged but the electric start wont work and the horn wont work either, the indicators flash quicker when you accelarate with them on. Any ideas regards Simon.

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Teacher:

    An expert who has written 2 tips or uploaded 1 video tip.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 58 Answers

Sounds like you have a dirty or missing ground connection or a fuse that's bad. the ground problem is usually best left to a technician (it can get pretty involved, but the fuse is a quick check and fix you can look at it and see if it is blown and get a new one at any auto parts store.

Posted on Feb 21, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Piaggio zip 2T 50 electric start stopped working, indicators dull, horn stuttering, loss of power, 3/4 power


Check battery connections for corrosion & if it has any water in it as it sounds like it is not charging properly

Jul 20, 2014 | Motorcycles

1 Answer

Back light dim when start up then get brighter


Normal.

When the ignition is first turned on (but before the engine is started), the light is running just off the battery, which may not be fully charged.

When you engage the starter, this is the biggest power draw there is from the battery, causing the light to dim even more.

Once engine is running (if everything is working right), the alternator powers the light, as well as everything else.
In fact, if may/may not get brighter as you rev the engine.

Feb 17, 2014 | 2010 Piaggio Typhoon 50

2 Answers

Electric start doesnt seem to be working


If there's no noise at all your battery is either dead (jump start or new battery). If it clicks then there isn't enough charge in your battery to start the bike (charge battery or bump start)

Jan 06, 2014 | 2004 Honda CBR 125 R

1 Answer

Piaggio diesis 100 automatic wont start at all


clicks means a starter solenoid has gone bad... wont start is a whole other issue... possibly a CDI issue

Dec 28, 2013 | Piaggio Motorcycles

1 Answer

My Suzuki GS 550 Horn don't work.


CHECK FOR POWER AT HORN IF YOU HAVE POWER THE SWITCH IS THE GROUND.OR IF YOU GET POWER WHEN YOU PRESS THE SWITCH. IF YOU HAVE BOTH POWER AND GROUND WITH THE SWITCH PRESSED REPLACE HORN

Feb 22, 2013 | Suzuki Motorcycles

1 Answer

883 sportster with no electrical power


Sounds to me like you've got a security system problem. It's strange that you have power to the switch and fuses and then it stops. You do have power to the fuses don't you. You said you had continuity but you didn't say you had power. I've looked at the latest schmatic that I've got (1999-on) and I don't see anything that would stop everything from working on your bike. Now, Harley may have changed something and my schematic doesn't show it but I would think you would have something showing that the security system had everything locked out. Sorry I couldn't help.

Good Luck
Steve

Jun 07, 2010 | 2003 Harley Davidson XLH Sportster 883...

2 Answers

Gilera runner/piaggio vespino 50,55 plate


if the horn and the indicators are on the same handlebar maybe it is a problem with the operation there?

Feb 06, 2010 | 2005 Gilera Runner VX 125

1 Answer

Indicators and horn stopped working


have you checked the switchs?..all wires are on them..& 1st check the fuse as not blown...the regultor charges the battery....so if the battery is fully charged the indicators & horn should still work..i would look for a wireing fault 1st...hope this helps

Jan 26, 2010 | 2005 Gilera Runner VX 125

1 Answer

Honda xl 100 1982 wiring problem


As long as your battery has tested good, and it is fully charged, the next thing to look at is your electrical ground. Clean the battery terminals with some emory cloth and also shine up the ends of the battery wires that attach to the battery. Then trace the black and the red wiress to the other end and clean them with emory cloth. chances are that corrosion has made a connection poor resulting in subpar flow of electricity to your signals and horn. Once you have checked and cleaned the battery wires test and see how your signals and horn are working. If they are still weak then you need to open up the signals and the horn and clean up the connections there. get back and let me know how you make out. I know we can solve your problem.

May 27, 2009 | 1983 Honda XL 125 R

Not finding what you are looking for?
Motorcycles Logo

Related Topics:

516 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Gilera Experts

Gino Cussen
Gino Cussen

Level 2 Expert

216 Answers

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4477 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60960 Answers

Are you a Gilera Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...