Question about 2006 Yamaha MT-03

3 Answers

Yamaha mt 03 will not turn over, shows electrical problem

Hi my mt will not turn over, have charged the battery and replaced the spark plug but no luck. tried replacing all the fuses under the seat with the spears, but all seemed to work. when i try to turn her over there's a buzzing sound from the speedo and the dile flickers as if there's a charge there. There are other main fusses but cant find them, may be they need replacing ? Help Cheers D

Posted by on

  • wilhelmvg Feb 14, 2009

    wont turn over with buzzing noise from clock

×

3 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 10 Answers

Have you placed it in ,say 2 nd gear with clutch lever pulled in, ignition on run alongside, jump on & release clutch lever?---If this has Automatic transmission disregard the Info above!--Proceed then to carry out Compression test of engine, via spark plug hole & Note down ther reading ., IF it appears low on the guage, then BEFORE YOU Dismantle Engine ENSURE no Person has Blocked your Exhaust outlet pipes with Potato or some other "Prankster Method!--If by chance Your Engine has SIEZED , Squirt in Oil With Kerosene 1/4 cup full & allow it to settle, IF THEN, Engine turns over, recheck OIL LEVELS & Quality of OIL!-May need to drain & pour in fresh oil!-Don't be Despondent, these are Challenges in Our Lives, You will learn much now that will remain with You throughout your long life!--Stay Upright"-Des.

Posted on Jan 17, 2009

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

(MT03).. this is happening to me as i type this message... got the flicker on the speedo, have change the starter motor sen, all fuses have been cheack. put the bike back together after the part starter sen when in, about to put it away and dies....

so can anyone tell me where the central grounding point of the electrical circuit
is, please.....

Posted on May 22, 2012

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Hey there. I have had EXACTLY the same problem on my 2008 MT-03. It just died on my 2 months ago, when I wanted to ride back home from work. Symptoms: it felt like the battery was dead. I checked it, it was not. Since it was still under warranty, the Yamaha dealer picked it up, picked it apart in the shop and came with the explanation that the central grounding point of the electrical circuit was corroded and therefore, no electricity could flow, explaining lack of ignition. They 'fixed' it free of charge. Yesterday, WHILE DRIVING on the motorway in Belgium, 120 kmh, my MT03 just totally dies on me. No more combustion, engine totally dead, no more head lights, no more dashboard. I managed to come to a stop without bailing but I could not start it again: same problem as 2 months ago. I have lost my trust in this machine, I think it suffers from some serious problems.

Posted on Jun 01, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have an xv1600 there is a electrical feed to the coils but not getting a spark at the plugs


Hi, Jon and the usual suspects are:
1. Fouled spark plugs.
2. Severely discharged or a damaged battery, should have 12.5 volts or better and be able to pass a load test if necessary.
3. Check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
4. Loose connection at ignition coil or plug between ignition sensor and CDI box.
5. Spark plug cables in bad condition, shorting / leaking, spark plug cable connections loose, check for spark leakage in the dark.
6. Faulty ignition coil, pick up coil, trigger coil or CDI box testing needs to be checked with an ohmmeter at 70 degrees Fahrenheit
7. Faulty safety switches clutch, kickstand, neutral, off/on etc.
8. Faulty ignition switch.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need please click on the links below. Good luck and have a nice day.
Re No spark to the rear cylinder Road Star Forum Yamaha Road Star
http://www.starbikeforums.com/forums/18-engine-work/2886-no-spark.html
Yamaha XV1600 RoadStar 98 03 Service Manual ENG
OEM parts for Yamaha
YAMAHA XV1600A Owner Manual

Sep 09, 2016 | Yamaha XV 1600 Wild Star Motorcycles

1 Answer

My mt03 won't Start..I just parked it for some days now it won't start..it kicks but no electric current supply to the spark plug...plss I need help..what might be the problem??


Hi, Anonymous and the usual suspects are:
1. Fouled spark plugs.
2. Discharged battery, check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
3. Loose connection at ignition coil or plug between ignition sensor and module.
4. Spark plug cables in bad condition, shorting / leaking, spark plug cable connections loose.
5. Faulty ignition coil or ignition / electronic module
6. Failed CKP, CMP, or BAS sensor.
7. Faulty ignition switch.
8. Security alarm failing to disarm needs reset
For more information about your issue and valuable free downloads that you will need please visit the websites below. Good luck and have a nice day.
MT 03 died General Visordown
https://yamahaclub.com/forums/topic/39103-yamaha-mt-03-wont-sta
Yamaha MT Owners Club
https://www.tradebit.com/filedetail.php/233184614-yamaha-mt-03-workshop-service-manual

Mar 03, 2016 | Motorcycles

1 Answer

Hi, I have a 2009 MT-03, the engine management like came on and the neutral light stays on even when I am in gear.


Hi, Anonymous it should be noted that the reasons EFI lights constant or flashing, will or will not start, turns over or not conditions varies from the year, make, and model and you should always refer to your owners/service manual for proper diagnostic procedures. It should also be noted that any type of prior work or event IE: adding accessories, electrical curiosity/adventures, laying bike down/crashes, rainstorms/bike washings just before EFI light issues started can be significant hints/aids into tracking down the gremlin, also carry the appropriate jumper wire to access fault codes to reduce the risk of being stranded or towed, that being said the usual suspects are:
1. Faulty Fuel Pump, fuse or system relay switch.
2. Battery starting to fail due to old age/damage, perform a load test.
3. Discharged battery, check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
4. Faulty switches/sensors: run/off, ignition, clutch lever, neutral, side stand, tip over, fuel, and or their connections.
5. Broken wire or worn insulation exposing wire to a ground situation especially inside wire harness at tight bends around fairing brackets, under dash panels, under fuel tanks over cylinder heads etc. Many harnesses are open on the ends that will allow water to enter and accumulate at v-bends.
Dielectric grease and contact cleaner are your best friends for wire/cable/harness connectors, look for corroded, broken, or loose pins/sockets. For more information about your issue please visit the websites below. Good luck and have a nice day.
http://www.r1-forum.com/forums/161-09-14-r1-mechanical-help/348821-neutral-light-stays-while-bike-gear-clutch.html
http://www.r1-forum.com/forums/161-09-14-r1-mechanical-help/360027-neutral-light-stays-while-gear-motor-running.html
YAMAHA MT 03 Owner Manual
OEM parts for Yamaha
Yamaha MT 03 Service Manual

Jun 08, 2014 | Yamaha MT-03 Motorcycles

1 Answer

Yamaha mt 03 engine light flashing


from my experience that spells code 55

Jul 25, 2012 | 2006 Yamaha MT-03

1 Answer

Yamaha mto3 sitting for 3 monts outside, battery


try cleaning the carb completely off the bike, make sure you take the jets out and clean them well.

They are probably gummed up....gas does not last long after 30 days anymore before it begins to varnish and clog parts.

Nov 09, 2009 | 2006 Yamaha MT-03

1 Answer

2006 yamaha bws 50cc scooter that isn't charging the battery.


start off buy making sure the battery contacts are clean

Jul 11, 2009 | 2006 Yamaha MT-03

1 Answer

Brand new MT-03 dies on my while driving!


They apparently fixed nothing . Call them again. Where are you?

Jun 02, 2009 | 2008 Yamaha MT-03

2 Answers

Mt-03 km/h not mph


Place the key in the ignition switched off. Press and HOLD both the select and reset buttons before turning the key to the on position. Now let go of both buttons and the on screen digits should start flashing. Now press select to toggle between kilometres and miles per hour.

Mar 23, 2009 | 2006 Yamaha MT-03

1 Answer

Electronic Fuel Pump


It turned out that the ignition key was faulty and it cut out my fuel pump and power to my spark plug but all other electrics worked. Tried my spare key and could hear fuel pump working pressed starter and it fired up how bizarre is that. so problem sorted.

Jan 25, 2009 | 2006 Yamaha MT-03

Not finding what you are looking for?
2006 Yamaha MT-03 Logo

1,529 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Yamaha Experts

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1128 Answers

D. E. Hev

Level 3 Expert

1059 Answers

mikeuk

Level 2 Expert

61 Answers

Are you a Yamaha Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...