Question about 2000 kawasaki KLE 500

1 Answer

Engin start for 45 scafter tht it cuts out

My bike starts normal the engin cuts out after +-45sec and then it will not start.after +-15 min it do the same thing i did install a new gas filter and carbs was cleand properly

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 10 Answers

You may need to Examine the C D I Pickup sensor AIR GAP !--Unless You feel qualified to so do , then May I suggest a Friend with KAWASAKI Manual, or Relable Electronics Repairer ( Auto Electician can IF You have book for them to follow !--This is most frustrating problem for You &I can Empathise with You!---However, as far as Simplistic tests APART from disconnecting KILL SWITH "Temporarily" & trying, They can cause IGNITION CURRENT to flow to Earth connections too!---Perhaps You could Ensure Terminals are Clean & Tight on Ignition Coil, & that its EARTHING is "shiny" & coil is mounted firmly!!!---Check WITHOUT HT Spark plug Cap, they have Carbon internally & tend to Degrade !--Good Luck!--Stay Upright" Des.

Posted on Jan 17, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Engine shuts off after driving 45 min when parking in reverse.But 15 min before this engine and slippery road icon comes on.2 hrs later car starts and drives normal then shuts off again 45 min later.


most commonly found problem relates to an electronic component heating up and shutting down. Have you checked to confirm there is fuel pressure when the vehicle shuts off. Is the check engine light on. Have you checked codes ? I suggest hooking up a fuel pressure gauge and letting vehicle run till it shuts off while monitoring the fuel pressure. If you loose fuel pressure, next step is to confirm there power going to the pump, if there is power going to the pump with no fuel pressure replace pump. Another suggestion would be to check for spark when vehicle stops running to eliminate an ignition problem. good luck

Aug 17, 2015 | 2008 Toyota Highlander

2 Answers

04 Gsxr600 jerking and engine dies after riding for awhile.


I have an 05 with the same problem. Sounds like your STVA went out. Do you still have your butterflies wired open? I know how to repair the stva fixed mine, and saved hundreds....if your still on this post email me so we can get our bikes fixed. also check your kick stand sensor! This can malfunction and cause same stalling problems.

Apr 22, 2012 | 2004 Suzuki GSX-R 600

1 Answer

I have A cbr600 1997 and after I ride for an hour or two my engine cuts off and power is dead too bike except for headlights and horn still work but if u try to start it up it will not even attempt to...


Hi, B_shipp the ignition circuit cut-off system comprising of the side stand switch, clutch switch and neutral switch has the following functions:
a. It prevents starting when the transmission is in gear and the side stand is up, but the clutch lever is not pulled.
b. It prevents starting when the transmission is in gear and the clutch lever is pulled, but the side stand is still down.
c. It cuts the running engine when the transmission is in gear and the side stand is moved down.
Periodically check the operation of the ignition circuit cut-off system according to the following tests.
With the engine turned off:
1. Move the side stand down.
2. Make sure that the engine stop switch is set to "RUN"
3. Turn the key to "ON".
4. Shift the transmission into the neutral position.
5. Push the start switch if the engine does not start the neutral switch may be faulty.
With the engine still running:
6. Move the side stand up.
7. Keep the clutch lever pulled.
8. Shift the transmission into gear.
9. Move the side stand down if the engine does not stall you may have a faulty side stand switch.
After the engine has stalled:
10. Move the side stand up.
11. Keep the clutch lever pulled.
12. Push the start switch if the engine does not start you may have a faulty clutch switch.
This check is most reliable if performed with a warmed-up engine.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need please click on the blue links below. Good luck and have a wonderful day.
70cc motorcycle start and then dies
Bike runs fine for first 10 15 min then dies CBR Forum Enthusiast forums...
Honda CBR600F4I 2001 Service Manual
http://www.partsfish.com/page/oem-parts-for-honda
Honda CBR600F Owner Manual

May 02, 2017 | 1997 Honda CBR 600 F(3)V

3 Answers

When i am driving my suzuki ignis (1.3,manual,2001)in a traffic(more than 45 mins)engine starts to miss(check light indicates) and it stops.cant start it for about 10-15 mins


I have a 2001 Suzuki Ignis and I have a similar problem. When I start the engine 5 beeps are heard and the hazard lights turn off and on with each beep. Also after I have been driving for about 45 mins 3 beeps are heard and the hazard lights turn off and on again. However my engine does not stop running. I have asked people about it and they think that it has something to do with a lose wire in the security system? Any help would be greatly appreciated!

Oct 11, 2010 | 2001 Suzuki Swift

1 Answer

Engine rough after 15 to 45 min, cool off and uhookbat and repeat


check the egr valve, it may need to be replaced.

Feb 26, 2010 | 1996 Ford Bronco

1 Answer

'84 Ford Ranger cuts off after about 30 mins of driving.


sounds like the auto choke isnt turning itself off properly but to be totally honest i would need this to happen when i test drive it to diagnose it correctly .

Sep 01, 2009 | 1984 Ford Ranger

3 Answers

My bike wont start


I have the same problem and same model (2008 KTM Adventure 990 S) so injection, not carburator.
I didn't start the engine for three months. I bought a brand new battery. Lights, fuel pump and everything seemed to be ok at the first key turn. But when you try to turn it even more to definitely start the engine, ignition fails. I think the electric engine of the starter is not working properly.
I tried to start the engine driving down the slope and releasing the clutch in 2nd gear at aprox 30 km/h and it started successfully.
I left it idle until became hot (15 min aprox) and the turned it off.
however it didn't start again when trying the ignition button.
Any ideas?

Jan 07, 2009 | 2008 KTM 990 Adventure

Not finding what you are looking for?
2000 kawasaki KLE 500 Logo

114 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top kawasaki Experts

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4514 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

70387 Answers

chris

Level 2 Expert

232 Answers

Are you a kawasaki Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...