Question about 2003 Suzuki AN 400 Burgman

1 Answer

Believe relay is not connected or no good bike will not start

Found loose wire not connected but has voltage to it. Cant find any other loose wires to connect to. Have had a problem trying to find out why bike will not start

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 15 Answers

Without a source there are too many options for a single loose wire...trace the source and hit us back...always check the battery first when it comes to not starting, it dosent hurt to have a jump box to fire it up

Posted on Dec 19, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

04 Harley Dyna Wide Glide,some sort of relay/starting issue. Bought the bike used, withing in a month had a no start issue, when you remove the solenoid cover and push in the shaft the bike starts.


Hi Dave, Arnie was right on target with the alternator/voltage regulator senario, in order for the starting system to work properly you have to start with a fully charged battery 12.5 volts or better. If you have a multimeter, there are a few quick things you can check.
1. Make sure battery connections are clean and tight, especially the "NEGATIVE" cable at "BOTH" ends.
2. Check the voltage drop at the battery when you hit the starter button, anything below 9 volts you might have a faulty battery.
3. Check voltage at the battery with the bike running at 3,600 RPM
should be 14.3 to 14.7 volts. If you are not getting these numbers you might have a faulty voltage regulator.
4. Make sure voltage regulator is grounded and functioning properly, watch video below on how to test a voltage regulator.
5. Unplug the connector to the alternator and hook your multimeter leads to the alternator (pin/socket selection does not matter) set the multimeter to AC volts, at an idle the meter should read 16 to 20 volts AC. at 2,000 RPM 32 to 40 AC volts, 3,000 RPM 48 to 60 AC volts. If you are not getting these numbers you may have a faulty rotor, follow step 6
6. Set the multimeter to OHM'S, connect one lead to the alternator (any pin/socket) and the other to ground, meter should read infinity. Connect both leads to the alternator meter should read 0.1 to 0.2 OHM'S. If you are not getting these numbers you have a bad stator.
7. Check all wiring in the charging circuit for worn or chaffed spots and all wiring connectors in the circuit for corroded, broken, or loose pins/sockets, corroded pins/sockets is the # 1 offender. Also take the plunger out of the solenoid and use a stiff brass wire brush to clean the plate and contact shoes, and make sure they are tight.
For more information about your issue please visit the websites below and for specific information or questions you can reach me at xlch@mail.com. Good luck and have nice day.
Harley Davidson Wiring Diagrams and Schematics
Harley Davidson Manuals Mark Workshop
Stock motorcycle regulator rectifier check out

Aug 18, 2015 | 2004 Harley Davidson FXDWG - FXDWGI Dyna...

1 Answer

I have a Kawasaki zx10r i replaced battery and after riding bike for few minutes u loose all power to bike lights and tach lights on console than have to jump bike to get it to start than it will do again


I bought a 04 zx10r. good battery but no electrical power any where but the starter relay. all of the suspected componets were chect on a running bike and perfermed normal. the issue was in the wire harness. I found a short in the #1 terminal connector on the left rail of the seat frame. It is hard to find as it is wraped in black tape. I found that the wire terminal had corroded and broken into. This wire leads back to the positive side of the starter relay and from that point it powers almost everything on the bike. I hope this helps. Good luck. Gixxerboy.

Jun 23, 2012 | 2007 kawasaki Ninja ZX10R

1 Answer

Harley Davidson Iron 883 model button start system not working after installing screaming eagle muffler bike is 2 months old


Look at the end of your starter. There's a five-sided plate on the end held on with three small screws. Just above it, there is a single wire plugged onto the starter. Pull this wire off and connect either a test light or a volt meter to the wire. Turn the switch on and press the start button. You should see the light light up or the meter should show battery voltage. If you show voltage at this wire but the starter doesn't run, the problem is in the starter. If no voltage at the wire, your starter relay may be bad. I think the starter relay for your bike is behind the triangular plate on the left side of your bike. The relay is a one inch plastic cube just like the relays on most automobiles. With the switch still on, press the start button. You should feel the relay "click". If it does click, you might want to replace the relay and retest the starter wire. If it does not click, it could still be the relay or it could be the wiring between the start button and the starter relay. Since I don't have a wiring diagram for your bike, you may need to purchase a service manual to obtain one or find it from another source. I wouldn't think the installation of a muffler would have anything to do with the starter operation.

Good Luck
Steve

Sep 08, 2011 | 2004 Harley Davidson XL 883 Sportster

1 Answer

Bike won't start, new Harley battery, and starter bike 2006 FLHX Street Glide, all I get is a clicking noise from solenoid under seat


I'm not too familiar with the later model bikes but if I were getting a clicking noise under the seat and the bike was not starting, I'd investigate the source of the noise. It's possible that it is a starter relay that engages the solenoid that is an integral part of the starter. Look at the starter from the right hand side of your bike. You'll see a single small wire that connects to the end of the starter just above the end plate of the solenoid. Disconnect this wire and connect a test light or volt meter to the wire. Turn on your ignition switch and press the start button. You should hear the click under the seat and see voltage at the end of that wire. If not, replace the relay, a plastic cube about an inch in dimension.

Good Luck
Steve

Jul 02, 2011 | Harley Davidson Storm 50 Motorcycles

1 Answer

No voltage to head lamp. All connections in lamp housing look good. getting voltage to rear light & a 4 turn lights. Anything else I can check?


You don't mention the year of your bike but some of the earlier Yamaha's have a relay that turns the lights on once you start the bike up.Sometimes they can stick when they get a little older.I believe most of them are located under the gas tank and they look like a small plastic pill box.You should be able to trace the headlight wires back to the relay if the bike is so equipped.Sometimes you can tap them gently and they will free up but should eventually be replaced.I hope this helped.Good Luck

Dec 01, 2010 | Yamaha RD 250 Motorcycles

1 Answer

My bike was working fine but suddenly the starter won't do anything. I can get the bike running by pushing it and everything else woks well. Any ideas?


Look at the end of the starter from the right side of the bike. You'll see a five sided plate with three screws holding it on to the starter solenoid. Just above it, there's a single wire connection. Disconnect this wire and insert a test light or a volt meter into the wire. Turn the switch on and press the start button. You should see the test light light up or read battery voltage on the wire. If you do get voltage, the problem is in the starter. If you don't get any voltage, the problem is in the starter relay.

Good Luck
Steve

Sep 21, 2010 | 2008 Harley Davidson FLHX Street Glide

1 Answer

05 wideglide starter will not turn over but bike will start on a push start. replaced starter relay and no better


Look at the end of your starter from the right side of the bike. You'll see a pentagon shaped plate held on with there small screws. There's a single wire connection at the top of the plate. Unplug the wire and connect a test light or a volt meter to the wire. Turn on the ignition switch and press the start button. The test light should light up or the meter should show battery voltage. If it does, your problem is in the starter. If it does not, your problem is electrical. This wire comes straight from the starter relay and it energizes your solenoid.

Good luck
Steve

Aug 24, 2010 | 2000 Harley Davidson FXDWG Dyna Wide Glide

1 Answer

1979 harley won't start .... nothing happens at all when i try to start it


If your bike isn't doing anything, it sounds like you may have something wired up incorrectly. Didn't I send you a wiring schematic for that bike off forum?

Anyway, to start off trouble shooting the problem, take a test light and touch the small terminal on the end of the starter solenoid. When you press the start button, you should have power there. If so, you have something wrong with your starter solenoid.

If you do not have any voltage at this point, you may have a problem with the starter relay. The relay should be a round relay with three terminal connections on it as well. When you turn the switch on, the large terninal with the two red wires on it should have voltage on it. Now, there are two other wires that go on the relay and both are black. When you press the start button, one of the black wires should have voltage on it. This wire should go to the small terminal on the relay. The other black wires runs from the remaining large terminal on the starter relay to the small terminal on the starter solenoid.

When you press the start button, the black wire running to the small terminal on the starter relay goes "hot" and energizes the relay. When the relay closes, the large terminal with the black wire on it goes "hot" sending voltage to the small terminal on the starter solenoid. This energizes the solenoid and pulls in the starter motor.

On the starter solenoid, there are two large terminals. The longer terminal is where the large battery cable connects. The shorter large terminal is where the cable that runs to the starter connects.

Check all of this and let me know what you find and we'll go from there.

Steve

Jul 24, 2010 | 1979 Harley Davidson XLH 1000 Sportster

1 Answer

Electrical Dies when I start


You have to check the battery cables for corrosion and loose connections , from your description tht of when hitting the starter button you loose all connections thts a typical sympton of loose connection especially on the main wire.
Go through the complete wiring and connections of your bike and spray WD-40 to all connections it will help clean up.

Good luck.

Knight (Yamaha XJ750A 1981)

Apr 16, 2009 | 1995 Suzuki VS 800 Intruder

1 Answer

Alternator


How do you know the alternator isn't working? I'd check the fuses, and the bulb first - kiss and all that. First things first you gotta check to see if there's any output from the alternator, start the bike, check the voltage across the battery at idle, then at 5000rpm. It should be at least 13 volts, and should increase with rpm rise. If it doesn't you need to look for the three yellow wires leading from the alternator, set your multimeter to ac voltage. Disconnect the three wires, and run the bike with it disconnected. Now you need to check across all three wires in all combinations: AB BC CA All of them should be about equal in output. If one is substantially lower you've identified a bad coil.

Nov 20, 2008 | 2003 BMW R 1200 C Classic

Not finding what you are looking for?
2003 Suzuki AN 400 Burgman Logo

Related Topics:

106 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Suzuki Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

61249 Answers

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4481 Answers

Ed Nelson
Ed Nelson

Level 2 Expert

149 Answers

Are you a Suzuki Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...