Question about 2006 Triumph Daytona 955i

2 Answers

Battery not charging 03 955i

My consal gose blank and engine will shout down soon after. I charge up the battery and it will start back up.I have load tested the battery and it is good. I have a engine managment light on also.

Posted by on

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

I had the same problem on my 06 955i. I replaced the rectifier using a part from electrexworld. it is the RR99 http://www.electrexworld.co.uk/#5259X0

Also there is an excellent mod for beefing uo the charging system here ... basically it means the reg/rec output goes straight to the battery

Posted on Nov 30, 2008

×

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 3 Answers

Sounds like the regulator rectifier has gone bad, but the first thing I would do is get my hands on a manual for quick reference d see if its something simple that you could do yourself like replacing the regulator.

Posted on Nov 23, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Do alternators on Kawasaki vulcans go bad? Running fine then died at a stop sign


Hi,one thing you can do,if you can still start the bike(maybe charge battery first)turn lights on rev bike if lights dimm or if thay dont get a bit brighter then its proberly the bike is not charging,there for it will just drain the battery untill the battery goses flate.
I hope this was some help,all the best.

Apr 25, 2015 | kawasaki Motorcycles

1 Answer

My HD 2001 Softtail will not start due to a power drain when i turn it on.


Battery is probably bad, 12.35 volts is only a 50% charged battery and this is a surface charge you have tested so it probably is a no good battery and as soon as any load is put on it it drops further. Replace it with an HD AGM battery. Otherwise recharge it and do a load test on it and see what results you get then

May 21, 2014 | 2001 Harley Davidson FXST Softail Standard

1 Answer

Engine and battery light on


make sure your reading on your charging system is putting enough power to charge the battery first, put a voltage meter on your battery see while running see if shes charging 14 volts max is good. then start narrowing it down. twin cams , idk ill stick to my shovelhead and Kannon with the 350 chevy engine. less B.S. to go wrong.

Oct 04, 2012 | 2006 Harley Davidson FXDBI Street Bob

1 Answer

My 1999 r1 revs flick upto 7000 and back down to 1000 then to 0


Bad voltage regulator. Mine went bad then started to 'over charge' the battery. I put a voltage meter on it while the bike was at idle. It read as high as 16.1v. After I changed the voltage regulator it idles at 14.1v.

I replaced the battery due to it not being able to hold a charge. After I put in the new battery the tach shot up to 7k (while riding) then down to zero. As soon as I got home I put the volt meter on the battery and found out that the battery was being over charged. The voltage regulator took care of the issue. I hope this helps.

May 30, 2012 | 2000 Yamaha YZF-R1

1 Answer

IHAVE A 2002 HERITAGE SOFTAIL CLASSIC, IT JUST SHOUT DOWN ONE DAY, GOING 70 MPH, IT WOULD NOT START BACK UP NOT EVEN CRANCK OVER TOWED TO HARLEY OCEAN COUNTY, NJ . THEY PUT A SHOP BATTERY IN , & IT...


Hi John, and the usual suspects are:
1. Severely discharged or damaged battery.
2. Loose, corroded or broken battery cable.
3. Alternator not charging or below normal rates.
4. Failed ignition coil, ignition/electronic module.
5. Failed CKP, CPS, CMP, MAP, TPS, or BAS sensor.
6. Faulty ignition switch.
7. Water or dirt in fuel system, carburetor or filter.
8. Fuel tank vent system plugged or gas cap not venting.
9. Fuel tank empty.
10. Fuel valve vacuum line broken or carburator vent line closed off.
11. Restricted, blocked or kinked fuel line.
12. Failed fuel pump, pressure regulator and or fuel injectors.
For a prime suspect please visit website below and good luck:
Big Twin Carb EFI DTC Intructions codes Harley Davidson Forums Harley...

Sep 28, 2011 | 2002 Harley Davidson FLSTC - FLSTCI...

1 Answer

My aprilia rs 125 battery keeps going flat i charge the battery up and last round about 1 mile then gose flat my engine then cuts out i leave for 10mins then it gose again im thinking the magneto as ive...


Hi, Swiftb152 and the usual suspects are:
1. Voltage regulator/rectifier not grounded.
2. Engine ground wire loose or broken.
3. Faulty voltage regulator/rectifier module.
4. Loose or broken wires in charging circuit.
5. Faulty stator and/or rotor.
For more information about your issue, please visit the websites below. Good luck and have a nice day.
DOWNLOAD 1999 Aprilia Rs 125

Mar 16, 2011 | 1999 Aprilia RS 125 Extrema

1 Answer

2006 firebolt 1200 battery gose dead while riding and bike dies


I guess we are talking about a Buell
You more than likely have a charging issue.Start bike and check volts at battery it should be around 14.5 volts (with bike running) if not its not charging (stator or regulator)

May 20, 2010 | Motorcycles

1 Answer

Charged battery.showed charged right away.bike wont start unless


Hi and welcome to FixYa,

The description "...series of clicks..." is significant. The battery is not putting out enough current to turn the starter motor. The best way to determine the battery condition is to have it load tested. However, considering eveything else, it would almost always be a failed or about to fail battery.

Incidentally, the alarm has been designed to have minimal current drain when in standby.

Good luck and thank you for asking FixYa.

Jan 06, 2010 | 2006 Suzuki SV 650 S

1 Answer

Battery not being charged, had a fully charged battery, took it out for a ride. died about 5 miles, pushed back. checked battery. had 4 volts


voltage regulator may not be charging...gain access to battery and take reading with key off ..should read 12.6v or better...then turn on key and see if lights put on a load and voltage drops..then start engine and crank to 300rpm and with votmeter you should see it raise uo quickly to about 13.5 or 14v and immediate drop back down to about 13v ,,,if you got a decent battery,,,this will prove that the regulating system works. if not your stator is bad...find the connector to the stator and check any two wires leading to the stator for .1to1ohm this is a good reading, if not stator is bad. you said you had 4v is that correct? because if it is, your battery is shot and needs replacement.

Sep 29, 2009 | 1988 Yamaha FZ 600

1 Answer

Daytona 955i (02) ran rough display went blank management light


When there is no charging system operational, the bike will run wih battery in total loss mode. When it gets to a certain point of discharge, the first indication is indeed as you saw, the intruments go blank. There is little power left at this point and need to get home asap! 

Either the R/R (rectifier/regulator) and/or the stator is bad - both are unfortunately quite common failures on these bikes. 

You can find a diagnosis guide that I personally authored at this site: 
http://www.triumphrat.net/speed-triple-forum/104504-charging-system-diagnostics-rectifier-regulator-upgrade.html

Follow those guidelines and you will be able to determine which or both is failed.
Also is a recommendation for a retrofit/upgrade to a better component if you do need to replace the R/R. 

Jun 26, 2009 | 2006 Triumph Daytona 955i

Not finding what you are looking for?
2006 Triumph Daytona 955i Logo

Related Topics:

1,253 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Triumph Experts

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

4481 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

61249 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Are you a Triumph Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...