Question about 1998 Chevrolet Blazer

1 Answer

I have a 98 chevy blazer with the 4.3l engine. I am getting 2 codes p0171 -174 running lean in both banks I checked the fuel pressure and key on was about 57psi running at at 47-50psi could that be the culprit?

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 1,915 Answers

I don't think that is your issue, look for a vacuum lak either at a intake hose or the intake gasket or throttle body-use some WD40 to spray around areas to find the leak.

Posted on May 29, 2011

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 2001 chevy blazer 4.3 vortec engine and I'm lost I don't no what else to do, my check engine light is on and I'm getting the code p0171 and p0174,


Codes indicate engine is running lean (bank 1 and bank 2). This is usually an indication of a vacuum leak - usually sizeable. Check to ensure that you have reconnected all vacuum lines, especially the power brake booster. The next suspect if all vacuum lines are properly connected is the intake manifold. As you have just replaced the gasket, you may want to double check that all fasteners are in and properly torqued.

Feb 12, 2017 | Cars & Trucks

2 Answers

I have a 98 expedition 5.4 l . after warm up runs ruff at idle. codes p0171,p0174.


P0171 - Fuel system lean bank 1
P0172- Fuel System lean bank 2

First steps- search for a vacuum leak and verify proper fuel pressure.

Mar 16, 2012 | 1998 Ford Expedition

3 Answers

I have a 98 ford tourus have a troulble code of P1151. i cant find this code in the books


Not a Generic Code

MFG Specific

P1151---Lack of HO2S-21 Switch,
Sensor Indicates Lean


O2 Sensor trying to correct for a rich condition,
thus goes lean

I have 27 Possible Causes in the Diagnostic
trouble Code Chart

Common DIY

Worn out Sensor
Too Much Fuel Pressure,doubt that
Leaking Injector,maybe
Vacuum leaks on ducting from air filter to throttle
PCV Leaks
Oil dip stick not sealed
Egr ,issues
EVAP System leaks

Mar 17, 2011 | Ford Taurus Cars & Trucks

2 Answers

My 2006 Chevy Silverado 1500 5.3 L engine surges +/- 200 rpm between 30-59 mph in final drive gear...in lower gears runs fine. No check engine light or computer code generated until recently which showed...


a bank 1 or a bank 2 generally means an 02 sensors bad. or you may simply have a faulty gas cap. i would try the gas cap 1st,make sure it's tight, the engine running for a few minutes,then cut engine off. then open gas cap,do you hear pressure [air] releasing from the fuel tank? ok if not that,then if bank 2 is really bad,your check engine light would be on. but if the idle control sensor is bad,no light would be on at all. and it[engine] would idle up and down.or would'nt idle at all,or would idle up and down,just like what you've described. good luck and thank you for choosing fixya.com and please let me know if i'ved assisted you!

Feb 20, 2011 | 2006 Chevrolet Silverado 1500 2WD

1 Answer

04 chevy blazer obd codes p0101 and p0300 changed wires plugs distributor maf pulled cat and muffler tried crank sensor and ignition module. at first wouldnt go over 20 mph then wouldnt start. did full...


change your O2 sensors. Try the airfitler, fuel filter and make sure your getting sufficient fuel pressure.

carsandcomps,

Guru Premium Expert @ Fixya.com

May 30, 2010 | Chevrolet Blazer Cars & Trucks

1 Answer

What do these trouble codes mean p0171 and p0174


po171 is system too lean,bank 1,po174,is system too lean,bank 2,It sounds like a fuel pressure problem.

Jan 05, 2010 | 2000 Chevrolet Blazer

1 Answer

Engine light on 3 codes in system


The lean running codes are related to the p-1000 code...

Running lean on bank 1 and bank 2 means your oxygen sensors sense too much oxygen in your exhaust flow. This means either your engine is getting unmetered air (air that the engine does not know is coming in, therefore does not send fuel to compensate for...) (air that your mass air flow sensor does not see). You could have either a bad mass air flow (MAF) sensor (in the intake piping after the filter; this sensor tells your engine how much air it's taking in, so it can send the right amount of fuel through the injectors to properly burn with the air available with as little emissions as possible), or you could also have a cracked/broken intake piping after this sensor which lets air in the intake that the sensor does not measure... A large vacuum leak could also let unmetered air in the engine.

Or... Another possibility here would be low fuel pressure (bad fuel pump, bad fuel pressure regulator, fuel leak), as not enough fuel for the air would also cause the same lean condition.

It could be that some oxygen sensors are bad...

These conditions are hard to pinpoint exactly unless you have a scanner that can read sensor data (MAF Flow, fuel pressure, oxygen sensor values)...

The first thing I'd do would be to check for cracks or damage in the intake piping... If there is none, then it might be a low fuel pressure issue, or sensor problems...

May 08, 2009 | 2003 Jaguar X-Type

2 Answers

Starts but well not stay running


did you check fuel pump relay?

Dec 19, 2008 | 1999 Chevrolet Blazer

2 Answers

Flat at acceleration, wont idle


Check the fuel filter to make sure it is not pluged up, also check fuel presure, if its ok you possibly have a pluged cat. converter.

Nov 26, 2008 | 1990 Chevrolet S-10 Blazer

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

236 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75077 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

7768 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...