Question about Kia Optima

1 Answer

Runs fine but after about 30 min of running will not restart until it sits for about 1 hour. if you do not turn it off it will run all day

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Kia Master
  • 14,585 Answers

Replace the starter if it is clicking or slow to turn.

Posted on May 19, 2011

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Starts and cuts off


serial number/keygen for registry reviver

Jan 28, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

2003 Chrysler town & country limited


First try and change the fuel filter. this also happened on a van i worked on. I cahnged the filter and it runs fine now.

Nov 16, 2011 | 2003 Chrysler Town & Country

1 Answer

Suburban stalls while driving after running for 15-30 minutes. After letting it sit for 5-10 min it runs fine for another 5-10 minutes, then starts doing it all over again.


a bad crank sensor can cause this. shuts off while going down road, and will start about 10 min, later with no problems runs fine until it quits again. hope this helps,

Oct 07, 2009 | Chevrolet Suburban 1500 Cars & Trucks

1 Answer

Car starts and runs fine then after 30 min or so runs rough


Check the primary and secondary resistance on your coil and resistance and gap on your spark plugs. Sounds like you have a high temp foul out.

Jul 31, 2009 | 1983 Ford Crown Victoria

1 Answer

Electrical Problem?Runs great then shuts down,let it sit runs fin


Sounds like the ECM is bad. This is a common problem, when the ECM gets hot there is a solder joint that seperates, it makes contact again once it cools down

Jun 17, 2009 | 1998 Plymouth Grand Voyager

1 Answer

1999 buick century limited


if your caar is a v-6 or 6 cylinder motor you might have a injector shorting when hot this is very coming on those cars and very very hard to find from mechanics i'm a ase certified tecnichian and had found this as coming problem on this cars
you can ask to a mechanic to check the resistance on the injectors or when it happens again unplug one by one and see if car runs again if it does then replace all the injectors
because shops will keep trowing parts and labor trying to guess

May 31, 2008 | 1999 Buick Century

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

106 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kia Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76649 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8522 Answers

Are you a Kia Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...