Question about 1995 Chevrolet Astro

1 Answer

Runs rich n died seems like it has a skip - 1995 Chevrolet Astro

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 120 Answers

This sometimes can be caused by a dirty or broken MAF sensor try cleaning it with MAF cleaner. good luck

Posted on Apr 06, 2011

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Truck starts drives afew miles and then it almost dies or does die when brakeing at stop very strong smell of gas


How long since a tune-up? Are there any applicable trouble codes? Use a gage and check proper fuel pressure? See if system is running rich or lean, of course it sounds like it is running rich.
With idle issues, clean throttle body and idle air system.
I don't know your year--make--model?

Sep 28, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

My car, polo 1.6 2003 starts den dies almost immediately


why does the blue box say 2005 swift and 03 polo?, confusing , so I will answer in the generic. (any modern car)

any engine dies for vast reasons, I have a list of 50 .
but breaks down to 4. (in pure physics) Otto cycle engines, GAS.

1: lost DC 12volt power to the EFI system( electronic fuel injection)
2: lost compression on more or all cylinders, 150psi min. is a goal.
3: lost spark, weak spark or mal-timed spark.
4: bad fueling, (too little , or too rich fuel injection)

The ECU works hard to sustain running, via idle speed control valve
and spark timing tricks.
when the above 4 go bad, the ISC function fails and the engine
stalls.
so does, skipping 60,000 mile tuneups. that cause any of the 4.

Jan 17, 2014 | 2005 Suzuki Swift

1 Answer

Check engine light is on, emmissions said o2 sensor out replaced sensor replaced plugs,rotor ,cap and wires still idels rough and floods


95 16v ?
what DTC, post DTC? why skip that,... there are many 02 DTC.
most fail for heater, dead,
lets play a game. say;
1: CEL out running, is it , now?
2: you did the 60k by the book, did you? if not why not?
3: checked spark timing, its good, not way off, is it?
the 60k requires a new Timing belt, ever check that, or the timing of the cam? or compression, if not why not.?
no motor can run right with all or any of those stated items bad.
is the fuel filter packed up. 60k.
lets now pretend the 60k was done and done right.
click 60k here
http://www.fixkick.com/IGN_timing/tune-ups.html

"what can make my 95 very rich?,"
Ill pretend it's a MPI 16v engine, not TBI. big differences that.
The 16v has 4 injectors, quad trouble !
rich? you never said under what conditions, hot or cold?
ill pretend, its all the time. rich. not just cold or hot.
1: engine never reaches 180F and holds there (miniumum)
does it? if not it will run rich forever. the ECU thinks its cold all the time and guess what it is.
2: Exhaust cracks, near the 02 sensors, making said sensor useless (new or old)
3: fuel pressure not near 30psi ($20 gage) found at 60. opps. bad.
4: leaking injectors.
5: clogged injectors, (seems odd but is true) ask.(complex)
there is an order to finding this.
ask for detailed help here, totally free.
http://www.fixkick.com/bbs2/Suzuki-bbs/

Feb 18, 2013 | 1995 Geo Tracker

2 Answers

Engine starts , and dies. Only when weather is cold.


hello there
I looks like your oxygen sensor,Try to disconnect and then see what the car does?Let me know.You may need to adjust the fuel mixure,seem it is running a little rich that is why the car in idle goes up and down.
proporsche@yahoo.com

proporsche

Jan 09, 2012 | 1991 Porsche 911

1 Answer

Have a 93 stealth r/t twin turbo just had engine rebuilt had been running good for a week then it seems to have lost power and died but looks like it is pushing 14 lbs of boost just sitting getting fuel...


Everytime Ihave come in to a ECU that is failed it is like a light bulb, it either works or doesn't. My first thought is twoards oxygen sensor, these cars will, by design, run rich if an O2 sensor fails. I believe your car has two O2 sensors?

Please let me know,
Thanks,
Tom

Dec 08, 2010 | 1993 Dodge Stealth

1 Answer

86 Gli starts and runs rough for three minutes with black smoke if kept above 1200-1500 then slowly dies out and won't restart for 30 minutes. Seems to run extremly rich. Changed fuel pump relay with no...


If your light for o2 sensor has been on than the culprit is you need to replace the sensor. The o2 sensor tells the computer to adjust the air fuel mixture, if you have a bad one it will make your car run too rich because the ECM is guessing what the air fuel ratio should be, hence the reason you have all that black smoke. Change the sensor and your car will run like new and save you alot of gas.

May 25, 2010 | 1986 Volkswagen Jetta

1 Answer

1992 4Runner circuit opener relay causing rich Idle


It may be that the O2 sensor is faulty or contaminated. Another possibility is that after running rich for some time, the catalytic converter is slagged and no longer working properly. Have you been able to get any diagnostic codes from the car's computer? Is the check engine light on?

Jul 19, 2009 | 1992 Toyota 4Runner

1 Answer

1997 gmc k1500 seems to be running rich, very rich


If the engine is trying to flood, it will kill the engine. If you have the spider fuel system, it is noted for problems.
If it cranks good but won't start, have a helper crank it while you check for spark at the spark plugs. If spark everywhere, use a gage and check proper fuel pressure, also, check fuel injector pulse.
I don't know if this may be a problem? below
camshaft retard offset-1jibdyka02hdyoscptb5vkje-3-0.jpg

Mar 21, 2017 | GMC K1500 Cars & Trucks

1 Answer

1991 chevy lumina will hardly run


DTC - 22 Throttle position sensor error (signal low), is tps connected?
DTC - 23 Intake air temp sensor error (low temp indicated) check and make sure the sensor is connected
DTC - 43 Knock sensor error, ignore this for now, will not cause rich run.
DTC - 53 System voltage too high, check reference voltage from PCM, it should be around 4.5 Volts, this could be the cause of all your problems, the computer will need to replaced almost for sure.

Oct 06, 2008 | Chevrolet Lumina Cars & Trucks

Not finding what you are looking for?
1995 Chevrolet Astro Logo

Related Topics:

28 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76673 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8531 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...