Question about 1997 Chevrolet S-10 Pickup

1 Answer

Got a 97 s10 with 2.2 4cyl. recently put a pump in tank that was from a 4.3 all wires were same then changed filter and plugs and o2 sensor but im only getting 13 to 14 miles to gallon but others i know with same truck getting 25 whats my problem i also smell raw gas from time to time when idling

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 29 Answers

That pump might look the same as ur stock one but its probably flowing more fuel than necessary. I would go with right pump.

Posted on Mar 26, 2011

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why am I having fuel issues with a 97' f-250 7.3 powerstroke, put new sensors on everything, new fuel lift pump, glow plugs,filter, new tank filter, cleaned all the lines from tank to the fuel bowl, s


If this situation occurs after a period of time then check the tank vent correctly at the vent valve on top of the tank. If it occurs reasonably quickly then check the fuel return lines from the injectors to the tank for obstruction ,kinks ,squashed etc preventing the fuel free access to the tank. check the pressure regulator to the pump is holding sufficient pressure to maintain pressure to the pumpin the pump

May 02, 2014 | 1997 Ford F250 SuperCab

1 Answer

92 Jeep Comanche bucks under load/idles fine


You've already replaced most of the stuff I've guessed, unless perhaps the fuel pump is faulty or there's something partially clogging the fuel line. Maybe put a fuel system cleaner additive to the tank? Other thing is perhaps the coil.

Jan 08, 2014 | 1992 Jeep Comanche

1 Answer

2007 NISSAN QUEST It starts and then dies within 2-3 seconds.


hello good day, reverse your air filter, make the bottom to top,, if is not work change the high tension wires

Mar 07, 2013 | 2007 Nissan Quest 3.5 Minivan

2 Answers

P1174 code on my pontiac G6


crack could cause o2 sensor to read inccorect and light to come on..

Aug 22, 2012 | 2007 Pontiac G6

1 Answer

What causes my 1999 grand am gt to sputter when i put it in drive or in reverse. im hearing numerous reasons but i would like to know exactly before i spend too much money to have it fixed.


Before listening to someone telling you to replace plugs & wires an filter an injector cleaner etc. An when that doesn't fix the problem they say the MAF sensor or coolant temp sensor ,throttle position sensor . Spend a 100 bucks for diagnostics an then know for sure whats wrong . So many sensors an electronic's on you vehicle . See this guy above isn't a tech . back yard shade tree probably . He is all ready telling change the filter an if that doesn't work change the plug's an wires an this an that .
Have scan data checked first ,before replacing any parts . I have thirty years experience , Dealer ship , independent repair shop , own shop , mobile diagnostic tech . I charge $24.50 to hook up scan tool ,factory scan tool , an view engine sensor data . Could most likely be a bad or dirty mass air flow sensor . O2 sensor .

002 Fuel System Tests Start Here

Jul 20, 2017 | 1999 Pontiac Grand Am GT

2 Answers

Rough irratic idle. have replaced air filter, plugs, fuel filter, top and bottom o rings on injectors, #4 injector,Idle air control, MAP snsr, intake air snsr, upstream o2 snsr. had GM do a scan. they...


throttle position sensor, egr valve, coolant temp sensor, but really unless you are having a problem with the PCM it would show a code if any of those were out.

possibly a weak fuel pump? you would want to find out the operating pressure for your vehicle and either test it or have it tested if you are nervous around the fuel system

the fuel filter you changed, was it inline or in the tank? most of todays vehicles will have a filter mounted on the fuel pump inside the tank, some have both in-tank and inline.

just a few thoughts,
hope this helps!

May 24, 2011 | Pontiac Sunfire Cars & Trucks

1 Answer

I have a 98 silverado with a multiple misfire im getting a p0300 code ive replaced evrything except for the coil and o2 sensors.


MULTIPLE MISFIRE CAN BE CAUSED BY.CLOGGED FUEL INJECTORS.ADD A CAN OF SEAFOAM TO A 3/4 TO FULL TANK OF GAS.CHANGE FUEL FILTER, IF ALL READY CHANGED SPARK PLUGS AND WIRES.A WEAK FUEL PUMP AND A CONTAMINATED MASS AIR FLOW SENSOR WILL CAUSE LEAN MISFIRE CONDITIONS.

Mar 13, 2011 | Chevrolet 1500 Cars & Trucks

1 Answer

I have a 97 2 door tahoe. I have trouble starting it. It turns over but wont start right away. It takes about 8-10 seconds of cranking to get it to start. It will start right away if you push the gas down...


o2 is a sensor. You could try replacing the correct one (up to 4 o2 sensors are possible any given vehicle). If check engine light is still on, have the codes cleared, have scan performed again to get the fault codes for possibly the specific o2 sensor. Hope this is helpful.

Apr 26, 2010 | 1997 Chevrolet Tahoe

1 Answer

My 97 neon has a rough idle at stop lights and in park and drives like poop in reverse i know i need to change the transmission fluid and filter and i suspect i need to replace the O2 sensors sadly im...


Change your spark plugs, wires, and fuel filter. If that doesn't solve the problem, could be o2 sensor, unfortunately I'm not sure where the location for that is either. Hope it helps.

Mar 04, 2009 | 1997 Dodge Neon

Not finding what you are looking for?
1997 Chevrolet S-10 Pickup Logo

83 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75817 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8180 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...