Question about Mazda Protege

2 Answers

It starts up fine and runs ok for about 20 mins driving then it would lose the power then if alow to rest it would return

Posted by on

2 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 880 Answers

It sounds like the fuel filter needs replacing.

Posted on Mar 24, 2011

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,267 Answers

Check your inline fuel filter to see if it has picked up sediment from your gas tank. Often these filters will pick um some sediment which lays parallel to the fuel flow, allowing some gas to get through, then when you accelerate, the sediment gets packed against the out flow side and blocks fuel flow. When you let it set for a few minutes, then the sediment settles out and allows some fuel to flow again.

Posted on Mar 24, 2011

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Ford 460 loses power then dies. Starts back up. Idles fine.


It sounds like you might have a clogged catalatic converter on the exhaust system.

Apr 23, 2010 | 1999 Ford Super Duty F 450

1 Answer

1990 vette runs fine after 15-20 min won't start then wait 20 -min runs fine again until i shut it off


I had the same problem. Turns out,( and I didn't believe it when I was told) but, my problem turned out to be cheap (inferiour) plugs and wired. I was reccomended to use NKG plugs and Borg-Warner wires.

May 31, 2009 | 1990 Chevrolet Corvette

1 Answer

Electrical. wont re-start unless cold.


You probably have some corrosion on your battery terminals. Make sure they are clean and connected good and tight.

May 04, 2009 | 1997 Volkswagen Jetta

1 Answer

Mazda 626 six cyl runs ok for 20mins then misfires and runs rough


check the belt timing. could be firing early or late.

Apr 30, 2009 | 1995 Mazda 626

1 Answer

No Power at all.


My suggestion would be to replace the fuel filter, iver had this problem in my vehicles and replacing the fuel filter always seems to fix it

Jul 28, 2008 | 2000 Chevrolet S-10

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

211 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mazda Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75797 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22114 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8152 Answers

Are you a Mazda Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...