Question about Ford Fiesta

1 Answer

My revs are sitting at 1500rpm and not the normal 1000rpm , what could be the problem ?

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Ford Master
  • 1,975 Answers

Check for a vacuun leak. That would be where I would start. I hope this helps you and good luck.

Posted on Mar 23, 2011

Testimonial: "Thanx , i will have a look !! :)"

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Nissan navara wont idle engine runs normal above 1000rpm but once revs drop below 1000rpm engine cuts out.


Take it to an automotive repair centre. This is not something that you can fix yourself.

Feb 23, 2016 | Nissan Cars & Trucks

1 Answer

Toyota corolla hatch 2002 idle at 2000 rpm when


All the above is normal , except 2000rpm is a little high at idle . can be adjusted down to 1500rpm. the computer adjusts the engine speed . in drive the transmission loads up the engine idle drops to 1000rpm . in park engine unloaded rpm increase all normal.

Sep 17, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

Car won't pull back speed when foot off accelerator


Very possibly a vacuum issue. Maybe a line that needs vacuum for the trans is on an inlet that effects the throttle. Not sure how old your vehicle is.

Aug 23, 2012 | Jaguar Cars & Trucks

1 Answer

Hi iv lost power on my a4 1.9 tdi. I start the engine and it idles fine. Then soon as i touch the accelerator pedal a light starts to flash on the dash and also the epc light comes on. At this point the...


i think the computer chip in your key is bad or going bad.
You might have to replace the battery in the key or the chip depending what you have

Dec 04, 2010 | 2002 Audi A4

1 Answer

Clicking when try to start. Hooked to my truck with cables and had starter and solenoid tested and they are fine. Cleaned all contacts and still nothing. Any suggestions would be helpful. Thanx


That sound is typical of a battery that does not have enough amps to turn over the engine. This could be a bad battery, bad alternator or both. I would have the battery and alternator checked which most parts stores will do for you. Try jumping the battery from another vehicle with a good battery using jumper cables. Let it charge for a couple of minutes and rev the engine to 1000rpm to 1500rpm and hold it for a minute or two before trying to start your car. **Please rate me on this answer.**

Jun 24, 2010 | 1995 Oldsmobile Cutlass Supreme

2 Answers

No accelerator, engine revs between


Always turn the other car first before connecting the cables, otherwise the computer can be damaged. Try disconnecting the battery for five minutes, then connect them again and start the engine. Hopefully this will restore normal operation.

Nov 14, 2009 | 2003 Mercedes-Benz CL-Class

1 Answer

High idle


first look for vacuum leaks around the manifold you could have easily misseated the intake or cracked it if you improperly tightened it

Oct 07, 2009 | 1993 Jeep Cherokee Country

1 Answer

2005 AVEO - at idle the engine revs up and down (1000rpm to 1500rpm +-). If it is idling smooth you can turn the AC on and it starts reving up and down. Think I got some bad fuel which began the problem,...


check your fuel cap when they start to go bad the pressure in the tank won't read and it will make it do that. and if it still does it then try cleaning the throttle body and the mass air flow sensor when they get dirty they can cause the same problem

Aug 22, 2009 | 2005 Chevrolet Aveo

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

45 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75797 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22114 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5495 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...