Question about Oldsmobile Cutlass

1 Answer

My tack was working and when I changed engines it quit, Im sure everything is hooked up right could it be a fuse and where would the fuse be located at

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Oldsmobile Master
  • 4,336 Answers

If the tach is the only item not working, I suggest a wiring issue and not a fuse. Look for wires that need to go to the coil.

Posted on Mar 22, 2011

  • 1 more comment 
  • rocky johnson Mar 22, 2011

    I didnt know until today that the air isnt working either but other than that everything else is working fine so do you still think its a wiring issue, and thank you for answering this for me. I will be looking for your response.

  • Mike Mar 22, 2011

    My thought is wiring. At the coil, for the tach, for example, there would be TWO wires to the "points" side (meaning not power side). It is more helpful if I were to know year/make/model.
    The air may be more complicated. Did you have to open the A/C? If so, there are a slew of things that need to happen and be measured, as well as replacing the receiver/DRYER. When open to the atmosphere, the unit absorbs ambient moisture and will be saturated. Get back to me if you need more information on that front.

    Doc

  • rocky johnson Mar 23, 2011

    No I never opened the air system, all I did was unbolt it and lay it to the side,, and it worked fine before I changed engines, the make of the car is 1999 olds cutlass 3.1 I got the engine out of a buick the only differences I seen were the motor mounts

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Tach problems


If you have an after-market radio, suspect the CHASSIS GROUND CONNECTION for the instrument cluster.
Also, check all fuses to be sure it isn't a blown fuse.

Aug 10, 2014 | 1994 Ford Mustang

1 Answer

Replace fuse


You will need the whole system inspected for dmage.

Jun 13, 2013 | Mazda Cars & Trucks

1 Answer

My turning signals will not work. The fuss is in tack and the bulbs are not blown what is the problem??


Sounds like the flasher is bad. Looks like your going to have to look under the dash and find the flasher, im not sure but it should be in the fuse panel under the dash. Locate the flasher and you may solve the problem. Good luck.

Sep 25, 2010 | Subaru Legacy Cars & Trucks

2 Answers

Fuel pump on my 93 ford ranger will not run and the check engine light will not come on when you turn the key on. Just put a new fuel pump on the truck. Any ideas on where to go next???


if u took the bed off to change the fuel pump make sure u hook the ground back up to the frame the ground should be on the driver side behind the tank,u need to change the fuel pump relay when u change a fuel pump because it could be bad to cause the first pump to quit working. not the right amount of volts or to much volts,the relay is under the hood in the fuse box,

Jul 31, 2010 | 1993 Ford Ranger SuperCab

1 Answer

Speedometer, gas guage, tack all quit working.


Sounds like you have blown a fuse check your fuse box and replace any fuses you find. Hope that helps

Oct 05, 2009 | 1999 GMC Sierra

1 Answer

2000 pontiac grand am 3400 sfi starts but tacks out to 7k.


the rev limiter is kicking in.without it in gear thats what it does.check that you have the throttle hooked up correct.an open vacuum will make it idle at 1400 or so not 7000

Jun 13, 2009 | 1999 Pontiac Grand Am GT

1 Answer

Driving lights,tack and engine temp guage


Check the mounting of the fuses for the concerned instruments they maybe loosely installed.

Mar 18, 2009 | 1996 Suzuki Sidekick

1 Answer

Blower quit


Blower motor is likely bad if it doesn't work on any speed, if it works on only one speed then there is a resistor located by the blower motor that is bad each item should run around $30 at local parts store

Nov 17, 2008 | 1996 Jeep Grand Cherokee

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

44 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75824 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8215 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...