Question about 2000 Ford Focus

1 Answer

My temp gauge and speedo are not working somtimes they do and then just goes flat could it be a relay?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 90 Answers

No. it's either a loose connection or the gauges are faulty.

Posted on Mar 14, 2011

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get 2 Free calls (no credit card required) and instant help on almost anything you can think of (from cars to computers, appliances, handyman, and even pets).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2003 Satria, Tacho and Fuel gauge dont work . Fuel gauge comes up now & again low fuel light works. Tacho works now & again. But speedo and temp do work all the time.


It may be that the speedo and temp are mechanical, whereas the tach and fuel are electrical. Check fuse for inst. cluster for clean and tight fitment. Check electrical connection at back of inst. cluster.

Dec 09, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

Instruments don't work, key stuck in ignition, doesn't shift correctly


Sounds like you need a new car.
With joking aside, the problem with your speedo, tach, gas guage, temp gauge and odometer can probably be one of two things. Check your fuses. If they are fine you may need to replace your cluster panel. I had to have the entire thing changed over my speedo not working right. It was not cheap. You might want to check the relay box under the hood. Does your transmission leak? Check the fuses and relay on it also. Get a new ignition switch and replace the old one if your key is stuck. You can try WD40 on that key but don't expect any miracles. The bearings are likely shot. Sorry I posted all of this bad news. Good luck.

Jan 05, 2014 | 1998 GMC Jimmy

1 Answer

Getz model dash not working


Check th fusses. And relays first. And see if there is a solution for u

Nov 25, 2011 | Hyundai Cars & Trucks

1 Answer

My temp gauge and speedo are not working they do sometimes but then just go flat and nothing could it be a relay?


it is a manufacturing fault and it usually means a replacement cluster is needed.

Mar 14, 2011 | 2000 Ford Focus

1 Answer

My gas gauge and temp gauge just went out, is that a fuse, and which fuse is it? 1998 Olds Alero is the car


maybe check fuses ...it maybe bad connection behind the speedo clustter..remove cluster and check connection..somtime the grounds get weak...having both go at once indicates a bad cluster if the speedometer is still working , if its not just a bad connections than its cluster...usually you never get 2 sending unit goiing the same time,,but it could be a fuel sending unit and a tempature sensor..but i dont think so...

Jan 05, 2011 | 2000 Oldsmobile Alero

1 Answer

I have a 1996 plymouth voyeur .my dash won't work


There is a relay fuse under the hood. You want to check the relay fuse under the hood then check for a loose connector to the back of your dash. If these are good you'll need to take to someplace to have the ECM checked. This usually cost about $50.00

Aug 27, 2009 | 1996 Plymouth Voyager

1 Answer

Intermittent problem speedo/odometer


would change the ECU with the chip from the key from a car in scrapyard ,but before you get carried away try another seperate earth on the back of the speedo printed circuit board ,i wouldnt mind betting this is your problem

Aug 13, 2009 | 2002 Ford SVT Focus

1 Answer

I have a 2004 Chev Impala and the temp guage went way past any numbers and wasn't hot. The speedo also stayed at 30 mph went the car is stopped. The speedo started working again when I shut it off and...


if you remove wire connection from temp sender unit and guage goes down then reconnect it goes up ? it is probably the temp sender unit is fault this is if you are certain engine/coolant system is ok and no indication of o/heating ?

Dec 30, 2008 | 2005 Chevrolet Impala

Not finding what you are looking for?
2000 Ford Focus Logo

Related Topics:

85 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76630 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5537 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...