Question about Chrysler PT Cruiser

1 Answer

While driving, engine bogs down then comes back on. looses power then smooths out and run smooth for a while then acts up again.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

    Champion:

    An expert who has answered 200 questions.

  • Expert
  • 232 Answers

Do you have a check engine light on??? If so have it scanned FREE at AutoZone and they will give you a paper print out as to what the codes mean,and what part you need,,,Sounds like a o2 sensor,or some other sensor.

Posted on Mar 11, 2011

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 1997 lumina with 3.1L. the problem started with loss of power under load and p0300 code. check coils and vacuum leaks both OK.change spark plugs and wires.[same problem] check compression OK.


Since you changed the sensor we will assume it is working. When you disconnect it you put the computer in limp mode which stops it from using sensor values. If code 300 is the only code we will assume the coolant temp sensor and others are ok.
I would check fuel pressure with a gauge next.

Aug 21, 2012 | 1997 Chevrolet Lumina

1 Answer

My 1991 Buick Park Avenue is throwing off code 41. I have replaced the cam sensor, knock sensor, and the ignition control modual under the coils pack. The car will work fine then the check engine light...


there is a little magnet inset in the camshaft gear that the camshaft sensor gets its signal from. this magnet, over a period of time, gets loose and falls out. the reason for the smooth running when the light is on is the ECM sets the ignition timing to base due to the loss of camshaft signal. to replace the magnet you will have to remove the timing cover to access the cam gear.

Aug 01, 2011 | Buick Park Avenue Cars & Trucks

1 Answer

Bogs down when shifts into 3rd gear and speed levels out


there are several possibilities. by bogging down do you mean the engine runs smooth but looses power? or does the engine/car start shaking and doesnt want to go any faster? if the engine runs smooth and doesnt seem to be shaking...can you hear a noise from the engine compartment? or a hi pressure noise from the rear of the vehicle - like a vacuum cleaner? if so then you probably have a plugged catalytic converter. if the engine seems to shake the van and looses power until you let up on the throttle slightly then you have a misfiring condition which can be caused by bad plug wires,plugs or a coil breaking down. as you shift up in gears the spark needed to each cylinder is increased and if you have bad plugs,wires or coil the spark wont get to the cylinder when it is needed. see if any of this sounds similar to your condition and request more info from me if ya like. good luck. carefull the converter can cause a fire if it gets too hot!

Dec 30, 2009 | 1993 Pontiac Trans Sport

1 Answer

Car looses power or bogs down and then the check engine light comes on and it smooths out. light comes on and turns off. idol is a little high.


You may need a new fuel filter. This is a symtom of insuffcient fuel, hence the high idol due to lean fuel mixture. Change it first & see if this solves the problem. Good luck!

Dec 29, 2009 | 1989 Chevrolet Camaro

2 Answers

Car runs greAt BUT FLASHES LITE PO300 P1781


P0300 is a random engine misfire code. P 1781 is a transmission code, but it refers to a malfunctioning engine speed signal (crankshaft angle sensor). A bad crankshaft angle sensor or camshaft angle sensor can cause the P0300 code. A large list of items can cause a P0300 code, but since you have both, I'd be checking the crankshaft angle sensor and the related circuit. Sometimes, the mounting screws loosen up, which can cause the sensor to not function properly, all the time. Get this fixed, because over a period of 4 to 6 months, this can destroy the catalytic converter in the exhaust system ($$$$)
Charlie

Jun 14, 2009 | 2005 Chevrolet Aveo

1 Answer

Won't run smooth


Could be anything. Can you tell me what you've checked? the more info the better.

May 03, 2009 | Volkswagen Beetle Cars & Trucks

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

185 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chrysler Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76109 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8270 Answers

Are you a Chrysler Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...