Question about 1987 Alfa Romeo Milano

1 Answer

Starting problem I have a milano 87 that sat for about 6 months, and it doesn't start anymore. it has spark but i need to know how to check if the fuel pump is working, and also where the ECU unit is located in the car, Thanks for your help and time

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that hasĀ over 500 points.

    Champion:

    An expert who has answered 200 questions.

  • Expert
  • 239 Answers

The primer pump is inside the tank you can access to trunk by lifting up carpet ,you will see the house and wires ,replace pump

Posted on Jan 03, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

3 Answers

05 Altima cranks but wont start, new cam and crank sensor, new battery, fuel line is ok???


If the car sat, would bet all the money in my pockets that it's bad gas. Adding fresh gas won't solve the problem. You need to add a fuel stabilizer ( purchased for under $10 at Autozone) that you just add directly to the tank.
It could also be the case that the coil wires are dry and cracked from sitting, cause sparks to ground out.

Whenever your car won't start it is always one of three things-- fuel, spark or air. I hear you saying fuel is coming in, but to be sure you could try spraying a quick spray of carb cleaner or better yet starter fluid into the air intake and see if it briefly starts. If it does, then shuts down immediately, it's a fuel issue.

If not, then it is likely spark (air is usually not restricted but you may as well check the air filter and throttle body and make sure they aren't clogged. )

Check the spark in each cylinder. The problem could be a bad coil or fouled plugs.

If fuel, air and spark all check out, then the problem could be timing but this is highly unlikely.

Aug 21, 2014 | 2005 Nissan Altima 2.5

1 Answer

87 jaguar xj6 turns over no fire


try quick start straight into air intake or air filter housing while turning over <if it fires up for a few seconds its a fueling problem ,if not more than likely a spark related problem

Jan 16, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

My 95 Pathfinder has sat idle for a couple months and now it won't start.


letting a vehicle sit idle for months is not good !!! now you need to do some work, so get out your check book ! replace both air & fuel filters, replace spark plugs, plug wires, distributor cap & rotor, add fresh fuel & fuel injector cleaner to tank @ same time. why are you going from accessory to run, that doesn't make any sense, stop it, please ! now get to work, good luck !

Mar 04, 2013 | 1995 Nissan Pathfinder

1 Answer

My 2000 Jeep Grand Cherokee Laredo had the upstream O2 sensors go bad. I didn't get them replaced for a long time and the vehicle just sat parked. I just replaced them. I had to charge the battery and...


depending on how long it sat, and also on if you had the code cleared when you replaced the o2 sensors could be why the light is lit, Now for the not starting, again depending on how long it sat ,, check the fuel pressure, you need a constant 6 lbs of pressure , also check for fire, pull one of the plugs,, reattach the plug wire to it,, hold it with a pair of insulated pliers, and ground the bottom of the plug to ground, any bolt attached to the motor ( as long as its a metal surface) will do, have someone crank the motor , Look for a nice blue spark arching across the tip of the plug, if it does, you have spark, put the plug back in, if it doesn't, you need to back track the electrical system,, follow the wire back to the dist cap,, remove the cap, check for any burn marks or charred or eroded contact terminals inside the cap,, also check the rotor tip, and contact rotor button in the center of the cap,

Sep 18, 2011 | 2000 Jeep Grand Cherokee

1 Answer

2005 chevy aveo. sat over 6 months no battery. Replaced blown head. engine turns over but will not start. Will the battery disconnected for this amount of time hurt the computer or its programing? Or,...


no....if the computer has no power..then it cant do anything....check to see if the gas is any good..then unplug 1 of the spark plug wires from the ignition coil and try to start the car.. you should here the sound of a spark arking over to the engine block..now... check the wiring from any corrotion ....then check to see if the fuel pump is working...then try giving it a bit of gas when trying to start..if this doesnt help then srry..

Jul 20, 2010 | 2005 Chevrolet Aveo

2 Answers

1999 saab 9-5 stalls without warning won't restart for 30-40 min.


Have you check the O2 sensors? How baout cleaning the MAF and Throttle body? Thermostat?

How does the temp gauge look whn it stalls?

Jun 25, 2009 | 1999 Saab 9-5

1 Answer

1995 honda civic..


check for the main relay, under driver panel near steering column

Mar 28, 2009 | 1995 Honda Civic

1 Answer

1995 AUDI 90 CS - Hard to start... spark & fuel OK


Have you tried replacing the starter? I know starters can go bad if the car is not started or run for a long time.

I am getting the same car, with the same issue.. it sat for 2 yrs and won't start.

My mechanic told me it is probably a starter.

Mar 16, 2009 | 1995 Audi 90

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

119 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alfa Romeo Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

61129 Answers

Fabrice Wolters

Level 2 Expert

162 Answers

Are you an Alfa Romeo Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...