Question about Chevrolet Silverado 1500

1 Answer

Changed crank sensor. While putting starter back pulled all three wires out of plug. Need to know the order they need to go back.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

  • Expert
  • 92 Answers

Pin A is dark blue and white. Pin B is yellow and black. Pin C is light green. Year, make and model would help too.

Posted on Dec 31, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get to try the service completely Free afterwhich it costs $6 per call and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 99 concord 3.2v6 with 258k miles it was running fine got 16 miles from home then it quit with out any warning i changed out the crank and cam sensors and a bad 02 sensor the fuel pump is putting...


Go back to the crank sensor and check the wires right behind the plug(pull on the one at a time, if they don't stretch out or break, they are usually good). This is normally where the break. Use a volt/ohm meter to check. If you know how. Crank sensor has 3 wires(all 3 go to the computer/PCM). The 2 outer wires are power and ground. Center wire is signal return. Same for the cam sensor. Check the outer leads. You should have 5 or 8 volts, with the key on. If you don't , you ca check them at the battery also. The one that doesn't show any voltage is a bad wire. If you have voltage, then you need to check the return wire. Ohm it out the the PCM plug. Any thing over 5 ohm,s should be repaired. (You'll need a pin out for the PCM) Also check the other 2 wires for ohm, readings.

Mar 17, 2015 | 1999 Chrysler Concorde

1 Answer

I changed the spark plugs and wires ive double check firing order , still wont start i also arc the a arm w starter just for a sec , ive checked fueses


Does it crank? If yes, do you have fuel pressure? Needs 55-62 psi of pressure.(Blazers eat fuel pumps like candy, and this one is inside the fuel tank) Is the check engine light on? May have a cam or crank sensor fault. Need to be certain before throwing parts at it. The fuel pressure test port is right on top of the intake manifold. There may be a factory security system that's been activated, do you have the key fob?

Mar 24, 2014 | Chevrolet Blazer Cars & Trucks

2 Answers

Car not starting, whirring once ignition engaged


Check the obvious. Shift to park (also try neutral) If you jump from the battery to the starter directly if it turns then you may need to replace the solenoid. It may also be an ignition that needs to be replaced.

Nov 18, 2013 | 1999 Mitsubishi Mirage

1 Answer

My ryan weed eater will only crank by putting starter fluid in the spark plug hole. Runs great after cranking, but only cranks with starter fluid. changed spark plug, and gas, still want crank with out...


Pull the magneeto, sand the contact a bit, put it back on with proper gap and try it again.. If it's getting good spark then yer carb prolly has to be rebuilt

Mar 31, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

1998 chevy asto van wont crank or turn over


Turn the headlights on and watch them while the key is turned to start. If the lights go out, one of your cables or connections at battery or starter is not good. If lights dim a lot but stay on, possibly a bad starter, it needs testing. If lights aren't affected by cranking position, turn lights off, pull the small wire off the starter solenoid, hook up a test light to ground and to the solenoid wire. Light should come on when key is held in crank. If it does, likely a bad starter solenoid. If no light, then the start circuit from ignition switch to starter solenoid is not working. Check for power out of ignition switch on the start wire with key in crank, to begin with. If powered, switch is good, need to check if neutral safety switch is good, and then check or swap in a new starter relay.
Post back with any results.
Good luck.

Jan 17, 2013 | Nissan Altima Cars & Trucks

3 Answers

Cranks but doesnt start


I am a self emplyed mechanic, if a motor cranks but does not start, that is not a starter, you need to see if you have gas or spark . is there a buzzing in the gas tank when you turn the key. if so then you have gas. now you needto see if you have spark. need 2 people to do this . pull a spark plug wire and stick a screw drive in the boot and crank the motor please stand back,and look for spark. if you have spark. then you need a crank position sensor thank you ted

Sep 08, 2012 | 2004 Dodge Stratus

1 Answer

Wont start


Pull a spark plug and see if it is wet with fuel. If it is than I would suspect a bad crank sensor. Very common on hyundais's. I need to know what engine you have to post specifics. Most likely the crank sensor is located down by the crank pulley behind the timing cover on the four cylinders. The timing belt needs to be removed in order to replace the sensor.

Aug 23, 2012 | 2001 Hyundai Tiburon

1 Answer

Please help me with my Jimmy 1995 spark- coil sensors- fuel pump- starter all seems to be in order one day i had an underwash the engin stalled it would turn over but not start


you may have got the oil switch wet and it iscauseing the fuel pump not to work to test turn the key to the run postion (Not Start) listen to see if you here the fuelpump comes on for two seconds. does it? if yest then pull a plug wire and put in a screw driver in the wire and get it 1/4 away from ground then crank engine over do you get a blue spark? if yes you have water in the fuse box or in the crank or cam sesnor and you will need to buy a can of compressed air to blow them dry. Let me know if you need more help and thanks for using fix-ya.

Jun 21, 2010 | 1995 GMC Jimmy

1 Answer

Engine is not running after spark plugs and cables changed.


I assume it was running before you changed the plugs and wires, verify you didnt disconnect accidently another wire such as a crank position sensor or an oxygen sensor on or near exhaust manifold
also check the wire firing order make sure that is correct...

Jan 31, 2010 | 1999 Land Rover Discovery

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

44 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76630 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8514 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...