Question about 1993 Ford Tempo

2 Answers

93 tempo trans

My 93 tempo was running fine til yesterday when i stoped at a red light and it lost all gears would the trans just go bad like that with no warning

Posted by on

  • bmhksmommy Dec 03, 2008

    I HAVE THE SAME PROBLEM HAPPEN ALL OF A SUDDEN YESTERDAY AS WELL AS THE SPEEDOMETER STOP WORKING TOOK THE CASING OFF AND THERE WAS A BUNCH OF PLASTIC PIECES BROKEN

×

2 Answers

You whont belive but my son run my tempo with out transmition oil for about 2 days and all i noticed that the reverse wouldnt ingage so I put transm. fluid at the level and is still runing like nothing hapen so what I think you should if your transm. oil level is normal you should check the transmision filter .

Posted on Sep 08, 2008

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 25 Answers

Yes...i would pull the dipstick to check the color of the tranny fluid or smell it if it smells burnt you will know i am assuming that it is automatic

Posted on Aug 31, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I got 1990 ford tempo 2.3 4cylinder automatic transmission it go in reverse but won't go forward


THE CLUTCHES INSIDE THE TRANS ARE MOST LIKELY BURNED UP. CHECK YOU FLUID,IT SHOULD BE BRIGHT RED, IF IT IS BROWN AND HAS A BAD SMELL ITS TIME FOR A TRANS REBUILD

Dec 08, 2014 | 1990 Ford Tempo

1 Answer

98 voyager 3.3 auto trans wont chande gears --seems to be staying in second gear --- hard to move from standstill --- engine temp light came on --- once transmission cools down it works ok til gets h


If you have been driving it, with it over heating as well as
low on fluid your pretty much done & will need a rebuild

If you just drove 10 miles-- then possibly you could have it
diagnosed & find a less costly solution- such as bad solenoids,
but I doubt it

Dec 12, 2012 | 1998 Chrysler Town & Country

1 Answer

93 Tempo heater blower not working


Are you running a ground or a power wire to the resistor?

What wire are you jumping at the resistor?

Nov 02, 2012 | 1993 Ford Tempo

1 Answer

My 1993 ford tempo 2.3L wants to slip in reverse but changed trans fluid and was very clean and works fine in all forward gears. Is trans going out or could it be an adjustment?


be careful when changing gears into reverse and be careful while in reverse and your transmission should last but if you ride on that gear to much your transmission will fail and you will no longer have reverse in your vehicle even if you have all other gears working

Apr 26, 2011 | 1993 Ford Tempo

2 Answers

Wont shift out of 1st gear


speed sensor on trans axle will cause this hope this helps don

Jun 24, 2010 | 1993 Ford Tempo

1 Answer

My 93 silvarado surges and dies when stoping at a red light or stop sign.cranks fine and idles ok in park.can you help me


Off the top it sounds like fuel filter. Without any other information that's what I would suspect

May 21, 2010 | 1993 Chevrolet C1500

1 Answer

Heater stoped working on my 93 ford tempo.


has your heater stopped or has ur motor blower resistor burned out or has the fuse for blower fan just burnt out ? are you heater lines from motor cirrculating?

Dec 08, 2009 | 1993 Ford Tempo

1 Answer

I have a 93 tempo 4 cyl. It starts on occasion. When its not starting, it turns over and fires/backfires/ pops but doesn't run. Sometimes pumping the gas pedal or flooring it gets it to run. It sputters at...


I would first begin with a good tune up with new plugs wires cap, rotor, check coil. injector can be clog also, try to add bottle of fuel injectors cleaner and add 93 octane of gas fill it half way and run it til empty and see that will also help. If you have high miles like over 100k have timing check, its good idea to change timing belt every 75-10k miles, if it jump time due to worn belt, the car will not run properly.

Nov 06, 2009 | 1993 Ford Tempo

1 Answer

My 93 for explorer lost overdrive and now 3rd gear could it be a simpler fix then a new tranny?


nope if its a e4od goodluck these trans are bad from heat buildup .if u get a rebuilt get a trans cooler , sorry but this is not a cheap fix

Aug 17, 2009 | Ford Explorer Cars & Trucks

1 Answer

93 grand cherokee 5.2 all time 4wd wont stay runing when put in gear


It sounds like the torque converter is locked up. Possible a bad torque converter or converter solenoid. First thing you should try is unplugging the solenoid plug on the transmission. Drivers side, near the shifter. Not the three pin connector near the pan on the same side. The connector you want is higher than the reverse light plug.

May 30, 2009 | 1993 Jeep Grand Cherokee

Not finding what you are looking for?
1993 Ford Tempo Logo

Related Topics:

236 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

61037 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Fordexpert

Level 3 Expert

5331 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...