Question about 1997 BMW 328

1 Answer

My 1997 328is bmw ran perfect and now is running rough....took it to the shop and they replaced cam shaft sensor but still running rough im not sure were to start. also my add coolant light is coming on but when i checked, coolant it seems to be fine and not low.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Novelist:

    An expert who has written 50 answers of more than 400 characters.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

  • Expert
  • 96 Answers

Old car...electrical contacts may be the most common source for problems...even stiff steering.

solution...clean as many electrical connections as possible including the main harness to the dme.

use an electrical contact cleaner on all of them. let each contact dry and then apply a small amount of di-electric grease to those cleaned contacts.

I solved an intermittent ASC problems and stiff steering at low speeds with this fix. could very well fix bad signals from cam shaft sensors, as well as speed sensors etc.

Posted on Nov 16, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 2007 jeep patriot. It stalled at stop sign started ran rough. Parked came back drove it home ran u- scan code p0017 replaced crank and cam sensors still runs rough changed plugs were bad. I was...


code p0017 refers to crank/ cam oosition sensor bank 1 sensor B -correlation ===causes --wiring--CKP sensor--CMP sensor--mechanical fault.
It also refers to control modules, cooling fan--no signal===causes -- wiring--ECM.
If it has a timing chain then the the advice that it will not be the chain is good. So I suggest checking out the cam/ crank sensors and wiring

Oct 22, 2013 | 2008 Jeep Patriot

2 Answers

Someone pour sugar in gas tank


did your engine get hot the second time. if it was me i would have an estimate for everything to be perfect and take the person who did it and take them to court. sugar could ruin your engine, and you could do the same if u run it too lean, cause your cyl head temp could get really hot.

Aug 05, 2013 | Chevrolet Cars & Trucks

1 Answer

P1320 code appeared and we replaced the cam position sensor. It ran OK, but started rough until warm and next code showed #1 cylinder misfire. Replaced #1 coil and it ran great. Then later the engine light...


i just had the same problem in my bmw 325i. Probably vaccum leak or exhaust leak. Check that nothing came loose in these areas. It takes time for your car to learn the new CPS (cam pos. sensor) so give it a few days and reset the code again and see if it works.

Mar 12, 2010 | 2000 Nissan Maxima

1 Answer

My 2001 Dakota has stopped running


Your engine is not getting the petro. Check the fuel filter and fuel pump.

Sep 06, 2009 | 2001 Dodge Dakota

1 Answer

Rough running


Computers aren't ALWAYS correct. If a code wasn't cleared after the original problem, it will read the same codes off to the diagnostic. I would remove the wire connector to each injector while it's running. If one of them makes no difference THAT is your culprit. Let me know please!

Jun 27, 2009 | 1999 Jeep Wrangler

3 Answers

2000 bmw 528i shudders when first started and when it idles


I had the same issue with my 2000 528i. You more than likely need to have the Vanos seals replaced. BMW will tell you that the Vanos unit needs to be replaced but the problem is more than likely isolated to the OEM seals that shipped with the Vanos. This issue has been reported by several BMW owners. This issue has been thoroughly documented and reported to BMW in an effort to seek a corrective fix. Since BMW failed to address the problem, the guys that investigated the issue started their own company providing superior Vanos seals to the deficient OEM Vanos seals.

The company is Beisan Systems, LLC. I ordered their Vanos seal kit and had them installed at a local BMW performance shop for less than half of what BMW wanted to charge me for a Vanos replacement with the same faulty seals. Besian also provides step-by-step DIY instructions; if you have the time.

http://www.beisansystems.com/index.html

Good Luck.

Nov 13, 2008 | 2000 BMW 5 Series

Not finding what you are looking for?
1997 BMW 328 Logo

154 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top BMW Experts

Anthony Jones
Anthony Jones

Level 2 Expert

128 Answers

Frankie B

Level 2 Expert

65 Answers

Doberman

Level 2 Expert

254 Answers

Are you a BMW Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...