Question about 1994 Honda Civic

1 Answer

Changed plugs wires pcv valve air filter now is skipping bad only running on three cyl what happened

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 5 Answers

Pull all plugs and make sure they are gapped correctly. Did you drop any, also make sure the wires are securly on the cap and seated on spark plug

Posted on Oct 16, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

How come while driving my transmission sometime jerks?


interesting, ricky ? could b anything. fuel filter needs changed, the fuel we use today is garbage, ethanol is bad for our older engines. add some of that new dirt to tank, something360. ??? also, maybe a wire connection is loose., or bad spark plug wires? something is missing its continuity , making the engine miss, not your transmission, u hope ? start with checking your battery conn., clean, tight, etc., replace plug wires, change spark plugs, maybe ? but your plug wires could b the problem. ??? think about it, engine starts ok, its when its running does the problem come up. you have fuel, you need spark, you also need clean air .......... change air filter....... pcv valve......egr valve ?? could b sticking ......you treat yourself good, yes? treat your engine good...whens last time the transmission fluid and filter was changed ??? that could also cause a miss, a surge......yes? i hope this helps you ricky, just use common sence, it always serves me well, good luck, ken

May 14, 2014 | 1999 GMC Suburban

1 Answer

1990 1/2 ton chevy truck 6 cyl...sputters when first starting out, runs fine on open highway, stalls alot..


change air & fuel filters, EGR valve, & PCV valves need replaced ! a tune-up may help your engine also, spark plugs, plug wires, etc., etc., check all vacumn lines, tighten all throttle body bolts, on so on, good luck

Jan 28, 2013 | Chevrolet Cars & Trucks

1 Answer

1998 Chevy Malibu is using excessive oil. Had an oil change done back in October 2012 . Then checked Oil level in December of 2012 and was about 3/4 low in oil! why ?


first thing check make sure oil pan drain plug tight. check make sure oil filter tight. try tighten oil filter by hand see if turn tighten oil filter clockwise direcction if all is good. how many miles on vechicle.could have oil leaks park vechicle in spot that clean.move vechicle see if you see oil spots on ground if yes.your front timing cover seal leaking oil or rear main oil seal ;eaking.or valve cover gaskets leaking.if find no oil leaks more likely engine burning oil.replace pcv valve.check air filter if you see oil in air filter housing either have bad pcv valve or pcv not getting vacuum make sure pcv valve getting vacuum when engine running vacuum should be felt at pcv if not pcv valve bad or pcv hose disconnected broken or plugged.if pcv valve okay engine has worn piston rings.worn valve seals or guides or oil return holes stopped up thats all possible reasons for engine burning oil.if spark plugs oil fouled engine burning oil.

Jan 11, 2013 | 1998 Chevrolet Malibu

1 Answer

My explorer idles fine in park but skips and misses when under load


K the next thing to check is the throttle position sensor. It's probably going bad. The same thing happened to me on my 1995 F250 5.8L

Sep 16, 2012 | 1998 Ford Explorer

2 Answers

My 1992 chevy g20 van surges and i'm not sure exactly why. I changed the pcv valve, fuel filter, spark plugs, and air filter. What are some possibilities


My first thought would be a vacuum leak in one of the hoses. Rubber hoses get brittle with age and even a small crack in a hose may cause surging. Happened to me in a Lumina.

Apr 26, 2012 | 1997 Chevrolet Astro

1 Answer

Engine runs rough


It could be a lot of things. What maintenance has it had? Spark plugs, wires, cap, rotor, distributor, coil, mass air sensor, clogged PCV valve, vacuum leak, primary oxygen sensor, skipped timing, clogged air filter, bad tank of gas, bad battery ground - any of these could cause that. Has the car had any of this done lately? Has it had any other work done lately? Sometimes while doing one maintenance procedure, something can get bumped or disconnected and cause other issues.

Aug 05, 2011 | 1992 Mercury Topaz

1 Answer

I have a 2003 Expedition 5.4L Triton. Two days ago, with low gas (38 miles to empty), engine started running rough. Code read P0302, misfire cyl. 2. Since it had 113K miles, I figured its time to change...


Most likely the coils. Easiest way to check is swap them with another cylinder, start it, pull the plug wire connecter and if it doesn't change the engine the coil is bad. If it is the injector, then you can check it with an ohm meter. Touch the leads in the injector it should read 11 to 15 ohms. if you need help let me know.
Randy

Dec 02, 2010 | 2003 Ford Expedition

1 Answer

I have an 89 G20 sports van with a 5.7 Fuel injected Changed the plugs recently....gaped them a .35...soon after the motor began skipping.....more of a hiccup at higher speeds and after it's warmed...


i know changing the plugs in a van can be hard,sometimes when you have hard too reach spots aplug can get bumped, or cracked damgeging the plug or resetting your gap too zero,if this just started after you changed plugs i would check here first.

May 11, 2009 | 1996 Chevrolet Suburban

1 Answer

Idle issuse


You need to clear the codes from the ECM, and re-run diagnostic code. If you still have codes
Check your grounds. If you still have power issues, re-check your wiring or firing order. If you have spark only on 2-4-6, where is your 1 - 3 - 5. If I remember correctly those vehicles have double ignition modules. One for the right bank and one for the left bank. But not sure. When was the last time you change your spark plug wires? Your PCV? Fuel Filter? Air Filter?. As for your cam shaft sensor, run a coninuity test on the harness and ensure is working correcty. Why did you change the ECM, those things hardly go bad, unless you disconnected it while you had power going to it. Probably nothing wrong with the old one.
Ensure you don't have vacuum leaks (PCV Valve, EGR Valve) Check your fuel pressure if you can. Suggest you change fuel filter. Could be partially clogged and not allowing the proper atomization of fuel. (Also did you gap your plugs correctly or just threw them on as is?)

Oct 31, 2008 | 1995 Ford Explorer

Not finding what you are looking for?
1994 Honda Civic Logo

55 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Honda Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76164 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Kevin Daniels

Level 3 Expert

1455 Answers

Are you a Honda Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...