Question about 1992 Buick LeSabre

1 Answer

Car will run perfectly for ten mins then will shut off and has to set for 30 mins to an hours before it will start again. have already replace ignition module, coil packs, plugs and wires. Hasnt been driven since feb 2010 and when i parked it i put a full tank of gas in it. could this be the problem or something else

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Brigadier General:

    An expert that has over 10,000 points.

  • Master
  • 4,669 Answers

Sounds like a bad crank sensor.

Posted on Oct 13, 2010

  • Rey Garza Mar 08, 2011

    I had this same problem with my car, found it was the canster purge vavle solenoid that was not comming on located in front left side , little canister with two hoses that wasnt opening for the air to flow through.

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Have a 2003 dodge intrepid 3.5 . the engine sounds a little rough,after running for a few minutes the check engine light comes on as well as the oil light.the car shuts off and will not run untill maybe 30...


You need to get the codes read. My guess would be some sensor is sending an overheating code to the computer which in turn is protecting the engine by shutting it down. If you don't have a reader, most auto parts shops will do a free read for you.

Jun 08, 2017 | Dodge Cars & Trucks

1 Answer

Running and shuts off


check the connection at the crankshaft pos sensor... did the car do this befor you started working on it ?

Dec 07, 2013 | 1998 Buick LeSabre

1 Answer

Car runs fine about 30 mins then dies


My 1986 caddy does the same thing. Did you have any luck fixing yours?
Mike

Jun 10, 2012 | 1986 Cadillac DeVille

3 Answers

2000 Mercedes CLK..I think it is a vapor lock problem..car starts as usual but 5-7 minutes later it just shuts down..happened in traffic..so I dont dare to drive it..Afterwards it doesnt start unril...


Sounds like the crankshaft position sensor needs to be replaced. They are a common problem with the Mercedes. That sensor is the one that the engine control module looks at to see if the engine is running. When they get hot and stop producing a signal the engine control module thinks the engine is not running and shuts of the fuel. After waiting awhile they cool down and the vehicle will start up again. I've changed many of them when I worked at the dealer. Tricky part is when there working and the car is running there will be no check engine light on or code stored. Usually will only have the code when the car won't start. Let me know what you end up finding out on it but that would be the first place to look and probably the cheapest.

Apr 20, 2011 | 2000 Mercedes-Benz CLK

1 Answer

CAR RUNS GREAT.WHEN YOU SHUT IT OFF IT STARTS RIGHT BACK UP.BUT IF YOU SHUT IT OFF FOR 10 OR MORE MINS THEN TRY TO START IT .IT WONT START.I REPLACED THE FUEL PUMP AND CRANKSHAFT POSITION SENSOR.AFTER...


THE FUEL PUMP GOT TO RUN FOR 3 SECONDS WHEN YOU TURN THE KEY ON , MAKE SURE IT RUNS LISTEN IN THE TANK. IF IT DON'T YOU NEED A COMPUTER......DID YOU CHANGE THE FUEL FILTER ??CHECK IT....

Dec 20, 2010 | 1989 Buick Regal

1 Answer

Car shuts off when it gets hot


your ignition coil are going bad, they need to be replaced. once the car gets hot the circuit shut down the car when hot. once they cool your riding again until they get hot. thats your problem. Good Luck

Jul 31, 2010 | 1988 Buick Electra

1 Answer

1999 Pontiac Sunfire ignition lock cylinder changed but car has anti theft and car wont start. How can I get it to start?


try turning the ignition on try to start then without shutting key off wait 10 mins then shut key off then back on but do not try starting leave on for ten mins then back off turn key back on to run but do not try starting it wait ten mins then if it reset it should crank over and start if not repeat all steps again

Sep 19, 2009 | 1999 Pontiac Sunfire

Not finding what you are looking for?
1992 Buick LeSabre Logo

Related Topics:

199 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Buick Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75807 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22133 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8172 Answers

Are you a Buick Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...