Question about 1993 Nissan 300ZX

1 Answer

1993 twin tubor

Front two full injectors do not fire do to no ground

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 1,586 Answers

Your injector harness connectors may be broken - it happens on these cars due to their location and the extreme heat of the VG30DETT motor. If yours are broken, check with www.courtesyparts.com or www.z1motorsports.com and see if they still sell replacement connectors. It's also possible that the injectors have failed, and need replacement.

Posted on Jul 22, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No injector pulse 4 cyl 93 f250 460


if you have a $5 test light, you could find the problem. just know that all eight injectors have a constant voltage applied to them anytime the key is in run or start. and also that 4 of the injectors share a common ground, they have their ground wires spliced together before the ground wire enters the pcm to be internally grounded. and the other four injectors are the same- their ground wires splice together. so your four that don't pulse have lost either the power to them, or the common ground wire for the 4 may have broken. or lost connection.

it is easier to check the power side first, so clip a test light lead to the negative battery post or cable, turn the key to on,and probe each injector connector. one of the terminals at all eight injectors will be the power wire, and it should light up the test light. if all eight injectors have power to them, you know it must be a ground side problem. if you find that 4 injectors have no power to them, look for a broken splice in the power wire to all injectors. back in those days, injectors were "bank fired". one side or bank of the engine all had the injector grounds spliced together, so all injectors on one bank fired (pulsed) simultaneously, and then the other bank was fired or pulsed. that was good until sequential injection matched the pulse to the cylinder ready to fire, more precise, and in the modern systems each injector ground has a separate ground inside the pcm. no more splicing of the ground wires, and having bank fired engines.


when the pcm grounds the circuit, the injector coil is energized and the injector opens to spray fuel out. so the injector has constant voltage to it. only when the circuit is grounded is that power applied across the injector.

Jan 22, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

3 rear cylinders not firing


Check the grounds from the rear injectors to the computer. On a bank fired system as yours, all 3 injector grounds on each bank splice together before they go into the computer. Check wire continuity from injector to the computer connector with the ohmmeter.

Jul 21, 2014 | 1989 Oldsmobile Cutlass Ciera

1 Answer

Car wont start


Try a little starting fluid in the intake and see if it runs a few seconds. If it does, it could be low fuel pressure or an injector problem. Maybe they aren't pulsing.
You have voltage to the injectors; now check the ground circuit: Use a test light and clip the lead to the POSITIVE post of battery. Put the probe into the ground terminal on an injector connector, and have someone crank the car over. If the test light is blinking, the ground circuit is good. When it blinks, that is when the computer is grounding the circuit for injector pulse to occur.

Apr 20, 2014 | 1993 Chevrolet Cavalier

1 Answer

07 caliber 2 injectors stay on 2 stay off no ground pulse have everything else


Cell phone?
stay on = stuck? (injects full time?)
MPI, most MPI cars are PNP, Plus, neg. Plus fired.
that is all injectors on one side are 12v key on(power bus)
then the ECU fires each injector by a pulled ground (a transistor does that)
if the ground pulse is missing
then"
1: the injector coil open (burned open , infinity ohms)
2: or the ecu driver is dead.
use and ohm meter (resistance ) DMM and measure the coil on all
4 ,they will all read the same , many are 10ohms
0 ohms shorted, way different burned up, Infinity, burned totally up.

Oct 16, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

The car is a 1993 Nissan Altima 2.4 16 valve twin cam. for a while, it was missing, periodically, not constantly, on the 3rd cylinder. at times, it would run great. then, at other times, miss horribly....


the injector connection they come loose, go to the main harness conection where the injector junction is at wiggle it see if it will start,then inspect for male to female connection

May 01, 2011 | 1993 Nissan Altima

2 Answers

1993 chevrolet silverado 1500 will not start has new filter and pump can spray fuel in to it will start then dies when it runs out of the fuel sprayed it it


It sounds like your injectors are not firing which could be a crank signal problem or wiring,distributor pickup coil problem or a computer problem.One wire to your injector should be pink this is the power wire it should have around 11.5-12 volts with the key on. The other wire is ground that the computer uses to fire the injector which you can check with a good test light hooked to voltage. and work back from that point if you have neither at the injector.

May 31, 2010 | 1999 Chevrolet Silverado 1500

1 Answer

Number tree injector not fireing in a mazda 323f


you mean the #3 fuel injector? start by checking the wire harness that plugs into it. sounds like an internal break in one of the wires. most fuel injectors have power going to them and the pcm grounds each of them individually to make them "fire" the gas charge. it is also possible that the injector is plugged up with debris and you will need to replace the injector. you should have a misfire code for #3 cylinder if you ran a scan with an OBDII error code reader.

Oct 29, 2009 | 1993 Mazda Protege

1 Answer

I put a motor in a 93 maxima the back 3 injectors plug was tested with a tester and in lights up like it suppose to but the plug for the front 3 injectors when tested doesnt light up and it doesnt let the...


hi before you replaced the enging did all injectors work fine , is this an se with twin cam or reg engine the problem could be the same if the ground wire on the harness is not connected to the engine block up on the intake manifold p.s. due you power too the front injectors with test light

Apr 11, 2009 | 1993 Nissan Maxima

Not finding what you are looking for?
1993 Nissan 300ZX Logo

Related Topics:

179 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Nissan Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

61168 Answers

Phil Lovisek
Phil Lovisek

Level 3 Expert

705 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Are you a Nissan Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...