Question about Ford Focus

1 Answer

I was driving this morning and when i put my foot on the accelerator and my car started to slow down. The emission light came on no blinking and when slowing down the to stop the car starts to shake. could you tell me what the problem might be and the possible cost.

Posted by on

Ad

1 Answer

No one can tell you the answer on the phone or internet

You have a light on the dash, indicating a possible system failure.

Go to a repair shop,they will check for a code, and follow a proceedure to diagnose the issue and repair

Posted on Oct 08, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

MY 2000 BMW 318I SE IS NOT ACCELERATING PROPERLY WHEN STARTING FROM COLD I PUT MY FOOT DOWN BUT THE CAR JUST JUDDERS ALONG IF I STOP AND REV THE ENGINE PAST 5000 IT THEN SEEMS OK AFTER ALSO THE EMISSION...


There isn't a car out there that likes to be put in drive as soon as it is started. Mine especialy. I give it at least 30 seconds to warm while I am adjusting evrything and away I go. Runs like a champ. Let it warm up for a couple of minutes from a cold start.

Jun 01, 2011 | 1998 BMW 7 Series

2 Answers

Jaguar x type...started the car 2day when i put my foot on the accelerator there was no speed...i can put my foot all the way down and no speed its got no acceleration...its driving but slow...


if there is also black smoke coming out the exhaust - and the problem is intermittent - then it's the EGR valve - it sticks open - will need replacing.... Happened to mine this morning and this is what the Jaguar Assistance guy said. Mine is a 2006 2 litre X-type.

Feb 18, 2011 | 2005 Jaguar X-Type

1 Answer

1999 Mazda 626 In Australia. On cooler mornings, less than 2 mins from home (less than 2 mins after first starting) the engine intermittently cuts out/in, exactly as if I've taken my foot off the...


The problem is more then likely a bad connection on your spark plug fireing electronics. It is temp. Related also make sure ALL your fuse's are the correct size in their correct slot. Plan B solution start with your cheapest sencers first replaceing them

Apr 21, 2010 | 1999 Mazda 626

1 Answer

2005 ford taurus se has the emissions light on and in nov 2008 when this light came on and my car completely died after turning the air on I had to have the a/c compressor fixed, the alternator, serpintine...


Well let me tell you this.

2 days ago my a/c didn't put out cold air. It worked the next morning & evening and this morning and almost all the way home tonight.

My 2005 Tarus just did the same thing tonight, emissions light came on while I was going about 80mph. I got over to the right lane and slowed down to 60 and made it off the highway.

As I proceeded home it was acting like it would stall at the red lights but didn't, until I pulled into the driveway (lucky day?).

Bottom line is my emissions light is on and the car won't start.

I will update you asap., on my repair when i take it in tommorrow.

Jul 09, 2009 | 2005 Ford Taurus

3 Answers

1999 Ford Windstar, idles rough, slow acceleration


sounds like a large vacuum hose was knocked off the engine when they pulled the trans out, have that checked.

Mar 26, 2009 | 1999 Ford Windstar

1 Answer

CHECK ENGINE LIGHT ON BUT RUNNING FINE


f the light is on steady it is prob one of the emission sysytem's like 02 sensor.. as long as light is not blinking ok to drive till fixed..

Clear light by: taking batt cable off for about 3 min and prees your foot on break while cable is off.. then put cable back on.. light will go off for a while but as soon as it sees the problem again it will come on

Jan 19, 2009 | 1996 Ford F150 Regular Cab

1 Answer

Car wont start


when you press the brake pedal the brake master cylinder vacuum booster takes vacuum away from the engine and that slows the idle speed just enough to trigger the low pressure oil light. Pull the oil pressure sending unit out and hook up an oil pressure test gage, if the pressure is above 15 PSI hot engine idle in drive replace the oil pressure sending unit.

Jul 06, 2017 | 1994 Plymouth Acclaim

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

152 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76691 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5537 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...