Question about 1994 Chevrolet S-10 Blazer

1 Answer

1994 s10 4 by 4 blazer ,eng/ 4.3 v6 with tpi / auto ////// car does run , battery went dead , replaced with a new battery. tried to start the car , it had been sitting for 3 weeks,,. did a quick visual checking wire connections and added some gas . it turned over well ,acted like it wanted to fire up . there was a concern that it might have been flooded with fuel, ,, is that poss with a fuel injected motor ? i am aware that there is a cut off switch for low motor oil capacity in the oil press sending unit //// thanks in advance

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 57 Answers

I'm assuming it won't start now with the new battery..
they do sometimes flood, but not usually unless there's a regulator problem, etc..
but try starting fluid into intake 1st.
If it starts and runs, then proceed..
You'll have to start by checking if the fuel pump is running with key to ON 1st and foremost.
the power to pump.
If so, then check for fuel pressure
then power to spark/coil, etc..
then spark
then other..
even Temp sensor switch...(check wiring diagram in Haynes repair manual)
too much to check from there on if no start still

I'm not an expert, just tryin to help from much experience with Chevys

Posted on Sep 30, 2010

Testimonial: "very,very helpful // thanks again !!"

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya Mechanic can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repair professionals here in the US.
click here to Talk to a Mechanic (only for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Something is draining the battery


Check all your fuses could be your battery fuse or even a inline fuse

Feb 17, 2013 | 1994 Chevrolet Blazer

1 Answer

Dead battery, replaced battery and alternator but still no charge!


if its not charging while running at14.5 volts or so you have a charging problem mabey no power to the alternator if its charging at 14.5 or so and the batery load tests good and its going dead over night you have a draw from some component in the system.

Dec 19, 2011 | 1994 Oldsmobile Cutlass Ciera

1 Answer

Timing marks1994 s10 blazer v-6 4.3 litter


Hi: I assume your trying to locate your timing marks. On the Bottom Pully on your Engine where your Belt or Belts run, Behind where the Pully is Mounted to is your Harmonica Balancer ,On that Harmonic Balancer you'll find your Timing Marks,Clean it all the way around it with a Degreaser wipe it off rotate your enging a bit at a time and line up your timing marks with the Pointer which you'll also see ,It just looks like a half Triangle or a Round Pin. Pointing towards your Timing Marks. TDC =Top Dead Center.

May 28, 2010 | 1994 Chevrolet S-10 Blazer

1 Answer

Got a new battery tues. on the way to work today svc eng lite soon lite came on


This is more than likely not caused by your new battery. Sounds like something went bad take it to a local advance auto parts and they will be able to read your computer and tell you what is bad or causing the light to come on.

Sep 24, 2009 | 1994 Oldsmobile Cutlass Ciera

2 Answers

94 nissan sentra brake light/ battery light


Your alternator is dead/dying. Nissan puts both of those lights on to tell you that the alternator isn't charging your battery.

Jun 10, 2009 | 1994 Nissan Sentra 4-Door

1 Answer

94 s10 blazer runs great cold but studders at half throtle when warmed up i just did tune up thought it was timing but dont have a light to time it.i didnt have this problem befor tune up just a sluggish...


A few things could cause this: one-if you replaced wires then make sure wires are in right order and if in right order then make sure gap is right on new plugs and/or they are on the right places on distributor cap, two- your right at timing being important but timing would be all the way through, three- the most probable cause is your fuel injection depending on cpi or TPI, I would run a fuel injection cleaner through it for about three tanks or run premium gas for about 5 tanks and that should clear up your problem. Hope this helps....

Mar 25, 2009 | 1994 Chevrolet S-10 Blazer

1 Answer

No spark


Are you getting any spark from the coil? The first thing you need to narrow down is the spark. The ignition system on this truck will run without the computer. It cranks over just fine right?

Mar 25, 2009 | 1994 Chevrolet S-10 Blazer

Not finding what you are looking for?
1994 Chevrolet S-10 Blazer Logo

508 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

77169 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22265 Answers

Ronny Bennett Sr.
Ronny Bennett Sr.

Level 3 Expert

6927 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...