Question about 2002 Nissan Altima

1 Answer

When I start my car it sputters and if i give it a little gas it acts just fine

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Nissan Master
  • 4,339 Answers

Look for intake leaks, hoses cracked or missing..

Posted on Sep 12, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Acceleration problem


possibly camshaft position sensor in the distributor, or weak fuel fump starts acting up when warm, or throttle position sensor. heat has a effect on sensors and electrical components in some weird and hard to find ways.

Jun 11, 2012 | 1994 Toyota Tercel

1 Answer

Misses and sputters at certain throttle position


This sounds like the same problem I had with my 87 Jeep 2 door Cherokee Sport.
Thought I had to replace the Fuel pump yet when I went under and pulled it out of the side of the tank I found that one of it's vacuum or return line had fallen/poped off. After I pushed the rubber tube line back on it's metal tube and pushed and remounted the pump back in the tank. Started up and it never ran better at any speed. Yea!!!!!

Feb 25, 2012 | 1987 Jeep Cherokee

1 Answer

I have a 1993 4.3 6 cyl chevy S-10, it starts fine when you give it a little gas then when you start driving it 5 to 8 minutes later it is spitting and sputtering misfiring and backfiring give it a little...


5 years ago for cap & rotor???? It sounds like it's in dire need of a complete tune up - plugs. wires, cap, rotor, all fluids & filters ESPECIALLY fuel filter. I'd start there and run a good fuel system cleaner through it. Do your tune ups more frequently like every 30K - not wait 5 years!

Mar 22, 2011 | 1993 Chevrolet S-10

1 Answer

We have a 2001 Explorer Sport that acts like it isn't getting enough gas. It will be going fine then start to sputter/ hiccup like and give it gas and it goes slowly then fine. Can their be a blockage in...


It could also be the MAF sensor. These get dirty and cause hesitation and sometimes will not start due to "something" covering the air flow. It doesn't take much to cause this sensor to act up.

Mar 19, 2011 | 2001 Ford Explorer Sport

1 Answer

2003 monte carlo sputters alot first thing in the mornings when i give it gas now it is starting to sputter all the time espescally when im at a stop and then give it gas it sputters acts like it dont want...


check plug wires gm recomend replace about every 50 to 70 k miles a good sign of plugwires problems is on rainy or damp days you will start having missfires and then get worse

Aug 28, 2010 | 2003 Chevrolet Monte Carlo

2 Answers

Holds idle fine but stalls when accelerating


your carburetor should have a fuel filter in the carburetor body where the
fuel line enters it replace it and, any other in-line fuel filter the engine might have

Jul 25, 2010 | 1986 Jeep Cherokee

1 Answer

99 GMC Sierra 5.3L sputtering and hesitating


Check TPS for smooth and linear electrical response over the entire range of motion. If the response is jumpy or erratic at all, replace TPS.
Thank you for using fixya and good luck.

May 11, 2010 | 2000 GMC New Sierra 1500

1 Answer

Car sputters after driving through water


it is a problem w/ignition wires put a NEW not used set of wires and it should run fine even after you dry old wires the problem that you have will not go away had the same problem with 850 turbo NEW IGNITION WIRES should solve your problem

Apr 06, 2009 | 1995 Volvo 850

Not finding what you are looking for?
2002 Nissan Altima Logo

Related Topics:

162 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Nissan Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76070 Answers

Phil Lovisek
Phil Lovisek

Level 3 Expert

726 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Are you a Nissan Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...