Question about 2000 Toyota Avalon

1 Answer

At a stop side, car shuts off. Find when crusing or giving it gas

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 672 Answers

Inspect air intake hose for cracks or lose clamps. If ok, Clean or replace IAC valve (idle air control valve).

Posted on Aug 31, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

4 Answers

I have a jerking motion on my 1996 silverado C1500vortec4.3 when I get to 50 miles per hour what could be the problem?


If your crusing at 50 mph and just giving a little bit of gas it does it and if you give gas it goes great egr valve is opening up to fast simply disconnect that valve and go try it again im sure its gonna go great i try to find you a video about it

Apr 03, 2015 | Chevrolet Silverado 1500 Cars & Trucks

1 Answer

Cruse control keep shutting off.


Probably the cruise servo to sensitive to load will need to replace,when you shut off it resets til the next time.

Mar 16, 2015 | 2006 Dodge Ram

1 Answer

How to disconnect the cruse controll on a nissan frontier


under the hood left hand side near the wind sheild is a plug in.(driver's side) Unplug and cruise control will stop working. Found this out as my c/c stopped working and friend found unpluged connection.

Jun 29, 2014 | 2000 Nissan Frontier

1 Answer

WHATS WRONG


The car was set not to go over 100 mph.

Jun 21, 2013 | 1990 BMW 525i

1 Answer

Wont start unless give it a shot of starting fluid


It sounds like the idle air control solenoid valve is stuck open. You can sometimes remove it and clean it with carburetor cleaner. It is located on the left side of the throttle body just behind the fuel control valve, it is held on with two screws.

11_22_2012_2_05_34_pm.jpg

Nov 22, 2012 | 1998 Chevrolet Blazer

1 Answer

On my 1992 Buick Century the engine light stays on .Today had a new rear exhaust pipe and muffler installed.I also bought a new gas cap and put that on.After driving about 7 miles my speedometer started...


I'm not sure if your car is OBD1 or OBD2 for code readers, but disconnecting the POSITIVE battery terminal for a couple minutes should reset the computer. If the light comes back on then you need to get the codes read. If you live in the US then you can get the codes read for free at O'Reilly's or AutoZone. Go from there. also most auto parts stores sell smaller held help models for around $100, you can use yourself. then type in "92 Buick Century codes" on Google and you will be able to find a site that will give you the problem for that number. Hope this helps.

Oct 27, 2011 | 1992 Buick Century

1 Answer

My criuse control dash button lights up but the cruise control doesnt work


With the light coming on as if it's working it is likly to be working it's just come disconnected some way. Most of the time the cable from the cruise unit to the throttle body comes off or the cable is broken ( less likly). There's likly three cables connected to the throttle body, ( the thing thats mounted to the engine that the air inlet hose connects to that is coming from the air cleaner box) One will be the gas pedal and right next to it is the cruse and on a different angle theirs a cable that connects to the transmission. With thte car shut off you can watch the cables and touch them as someone steps on the gas pedal and makes them move the one that tightens up is the pedal and so the other that pulls the same way is the cruse. If you've never seen it work it might be because major work has been done some time or other and the mechanics did'nt hook the cable back up, or a previous owner did'nt want it to work and had it disconnected. If you find it unhooked and you don't know why. be careful as you first try to use it as it might be disconnected because it does something wrong. ( go faster and faster, or won't shut off). Most will stop if you turn off the key but until your shure it works OK do'nt use it any where that turning the car off and pulling to the side of the road is easy. ( in other words be ready for it to do something wrong). Once you figure out why it's been disconnected, tell me what it did and i'll trey to tell yu how to fix it. I need the engine size and the country the car was bought new In to help you alot.

Jun 21, 2011 | 2000 GMC Sierra

1 Answer

Hi I have a 1991 Olds Cutlass Supreme, with a 3.1 liter engine. My problem is when the car warms at stops it runs rough. Sometimes shuts off. Sometimes when crusing at speeds 30-50 the car sort of jerks...


My 3.4 liter 91 Cutlass Supreme has similar problem when warm the engine misses (car jerks). But its fine at idle and without any accelerator pressure. The SERVICE ENGINE light also comes on intermittantly. I am going to test the ignition coils.

Oct 25, 2010 | 1991 Oldsmobile Cutlass Supreme

4 Answers

The car will sometimes shut off when I'm crusing,


when i owned my 98 XJ8L... it would loose power on the highway and then stall out once it came to a stop on the side of the road...there was a recall for this... a throttle body adjustment and computer reprogramming solved it for me.

Jul 14, 2010 | 1998 Jaguar XJ8L

4 Answers

I own a Chevy Malibu 2003 LS, fully loaded and 54,000 miles. I was driving approximately 20 mph in a 45 mph zone. There was a car in front of me going extremely slow so I sped up to approximately 40 mph to...


Hi,

Ok it sounds as if the throttle gut stuck . This could be a bad throttle cable or return spring on it but i would say the cable is getting bad inside of it where you can not see it . I would recommend replacing the cable first.

Feb 26, 2009 | 2003 Chevrolet Malibu

Not finding what you are looking for?
2000 Toyota Avalon Logo

Related Topics:

110 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Toyota Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22246 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8547 Answers

Are you a Toyota Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...