Question about 2001 Oldsmobile Alero

3 Answers

My car won't start, I've already changed the fuel pump, crank shift sensor, cam sensor and now I've been told I need to change the gas regulator but the security light blinks when I turn the car on.

Posted by on

Ad

3 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 1,608 Answers

Your going to have to get the codes from the theft deterrent module.This is what is causing your vehicle not to start.The theft deterrent module is seeing a problem and will not let you start the car.I wouldn`t bother with the fuel pressure regulator or you`ll just be throwing more unneeded parts at it.Get the codes for the security system and this will help in finding the problem.Hope this helps.Good luck.

Posted on Aug 04, 2010

  • corbie maxwell Sep 04, 2010

    where would i locate the theft deterrent module and when i do where on the module are the codes

×

Ad
  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 2 Answers

I have this problem all the time. Turn your key to the ACC (accessories) postion for about ten min. After this time the security light will go out. take out the key then start your car. This works fo me every single time.

Posted on Aug 09, 2010

Ad
  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 462 Answers

The security system has been set and it won't start. Have the codes read then you can diagnose the problem.

Posted on Aug 04, 2010

4 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 1 Answer

SOURCE: 2002 oldsmobile alero Security lock no fuel gets to engine

Hi, I just read somewhere on the WWW that the crank sensor and or fuse can be a issue. I too have a 2002 Alero.. Worst car I have ever owned!

Posted on Jul 21, 2008

  • 615 Answers

SOURCE: 2004 Alero... Cranks but won't start, have to

Yes. pass-lock has roughly a 10 minute timer.

Posted on Dec 02, 2009

Testimonial: "Thank you! I didn't want to pay an arm and a leg for something non-related like a lot of other people have for the same problem."

  • 1949 Answers

SOURCE: Car has strong gas smell. Hard start up in

fuel filter and regulator a both poss...regulator located on fuel rail ...filter underneth in front of gas tank

Posted on Nov 28, 2010

Testimonial: "I'll check both.And also the O2 sensor depending on what the code scan says,before I do the fuel pump. Thanks very much for the help."

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

How do I fix and 97 GMC 1/2 ton with a 350 vortec. Runs great once running. Sat for 5 years. If sits more than 5 minutes wont start without shot of starer fluid


have you changed the fuel filter and emptied the gas tank and put fresh gas in? Stale gas will not start as well as fresh gas and there could be water from condensation in the tank.

Mar 29, 2015 | 1997 GMC Sierra

2 Answers

Engine rolling but not starting p0750, p0755 andc0701 diagonised what solution do u give


P0750 is the trans shift control solenoid valve A , P0755 is shift control solenoid valve B .C0701 can't find the trans codes wont keep engine from running. If crank sensor was replaced it should be ok it only tell witch two cylinders are up. The cam sensor tell witch cylinder is at tdc to fire. Check for fuel and spark , if both present check map/maf sensors tp sensor then ecm/pcm.

Jan 03, 2015 | 2008 Kia Rio

2 Answers

Car stopped running while driving


run the fault codes and check for cam/crank position sensor . check that the cam shaft is turning (broken cam belt)

Jan 17, 2014 | Volkswagen GTI Cars & Trucks

1 Answer

96 T100 (3.4), will only run for 2-3 seconds then quit, change fuel filter, pump, cam sensor and crank sensor still won't run, but will run on ether. Where to go next?


What you are telling me is the engine is firing the plugs but not getting fuel.
When you changed the fuel pump and filter, did you check the fuel pressure at the rail ?
Are the injectors getting power and ground pulse ??

Dec 21, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

My 1996 F450 7.3 diesel engine crank over but won't start, I have change the cam sensor, but still doesn't start


First, check the condition and operation of the following:

1) Spark plugs, leads and coil(s)
2) Air filter
3) Fuel filter and pump operation.

Nov 18, 2012 | Ford Cars & Trucks

1 Answer

Car wont start untill i press on the gas?


Check your cam and crank position sensors. Check the fuel pressure regulator and then the Fuel pump itself. This sounds stupid, but go check the gas cap too and make sure it is on tight. Sometimes it's the little things..haha. The two sensors tell where the crank and cam are in relation to each other and TDC of Piston 1. If one of the sensors is out of whack...the whole timing process will be thrown off. Most of the time if the cam sensor is bad, the car won't start, if the crank, it will start but run like ****. They don't cost much usually and your car is old enough that they should be replaced anyway. The MAF sensor would just cause the car to run rough most of the time if it were faulty or dirty. But being how generalized those codes are, it's never fun to figure out. Hope this helps you :)

Sep 01, 2012 | 2004 Chevrolet Impala

1 Answer

Fuel pump not working


First check where your fuel pump relay is then check it or have it checked to make sure it works proper. Then check all fuses in the auto to make sure all are good. If after all this checks ou and still no fuel pump sound from the tank if you stick you head close to the tank the pump can be heard. If you do hear a pump running this could be a sign your fuel filter needs changed it is clogged up. if no sound pull the fuel pump and supply 12V power to it on the ground away from the car and gas tank and after it has properly drained of fuel and dried. If this pump works on the ground you may look at your cam sensor. If while you are cranking your car and you see the rpm gauge move this means the cam sensor is reading if you see no movement at all change the cam sensor. Often when the cam sensor goes you may as well change the crank sensor as well to prevent repeating the down time of your car later on down the road.

Apr 07, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

Have a ford explorer 2005 xlt having problem getting it to start, have change the fuel pump and fuel filter, also change the crank shaft sensor and the cam shaft sensor, still not starting can any...


Your problem may be one of the following:
First check or just replace the fuel filter. Usually located under the car in front of the rear axle, drivers side.
Next, the fuel pump may be worn out. Usually they just stop working (running).
Next, check the fuel pressure regulator. Usually located on the front fuel rail, drivers side.
Is the vacuum line attached? Not leaking or rotted?
Also, do you smell a strong fuel odor when it won't start? May be one or more stuck-open injectors, or the coil pack is bad.
Checking these in the order listed will more than likely fix your problem.
The clicking noise indicates the battery can no longer run the starter, which also means the fuel pump won't run either.


Have you hooked a scanner to the computer and checked the oxygen sensor(s)? If they are bad they could lean out the engine. The MAF Sensor can cause starting issues. Check the filter side of the MAF Sensor for any debris. I have found feathers, leaves, rags, etc. in them.

Remember an engine needs three things to work properly...Air / Fuel / Ignition(Spark)

Aug 25, 2011 | 2005 Ford Explorer

2 Answers

2003 chevy malibu that cranks but won't run


If you haven't done so already, have the cam and crank shaft position sensors checked, or replaced, You have replaced everything else.

Jan 27, 2009 | 2003 Chevrolet Malibu

Not finding what you are looking for?
2001 Oldsmobile Alero Logo

407 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

81400 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22359 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8841 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...