Question about Chevrolet Aveo 5

Open Question

My 2008 chevy aveo started running at high rpms and runs sluggish at each gear until I get to 4th and 5th gear where it seems to run fine but still less responsive than usual. Any ideas?

Posted by on

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

SOURCE: 2008 Chevrolet Aveo Car Radio

remove the trim around the radio. that goes down to the cup holders. take it out by removing the screws. and wires

Posted on Aug 09, 2008

Ad
michigan man
  • 3533 Answers

SOURCE: Engine is missing when in 4th-5th gear

try having the fuel filter changed first and have the timing checked and I don't know how many miles on the truck but check low or uneven cylinder compression pressure remove spark plugs and test the compression with a gauge but before doing all this it could be a weak or faulty ignition system

Posted on Jan 09, 2009

csmock132
  • 4669 Answers

SOURCE: 1999 Chevy Tracker - Manual Transmission Issues

Sounds like a bad countershaft bearing. The trans will need removed and disassembled to fix it.

Posted on Jun 02, 2009

  • 123 Answers

SOURCE: 2000 corolla sluggish when accelerating, fine at higher RPMs

Try changing out your distributer cap and rotor button. Let me know if that solves your problem.


Thx

Posted on Aug 01, 2009

dnewcombe1
  • 1564 Answers

SOURCE: my '88 740 wagon won't go into 5th gear

Remove your fuse block cover and look in with a flashlight, towards the passenger side rear you'll see a white tall relay. if you can get your fingers on it pull it out and crack loose the plastic housing, take the housing off and with a fingernail fileboard, clean the contacts between the closing contact. after doing this take a piece of fiberglas tape and tape closed the relay contact. This will leave the car in overdrive mode all the time. Why not, unless you want to pay nearly 110-130 dollars for the relay. The color "might" be black but the last one I did was white. Make sure by looking up the relay legend on the rear of the fuseblock cover.You didn't mention the yellow upwards pointing arrow on the dash while you're driving, that concerns me, although the last one was a 1990 740. Best of luck. P.S. The only reason you would not want overdrive is to pull a trailer up a mountainside and I don't think you want to be doing that with "this" car, right? Good luck my friend.Dana

Posted on Aug 26, 2009

Testimonial: "My wife had read that this might be a relay problem - I really appreciate the detailed advice on how to rig that, but I might just get another one."

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why won't it downshift or shift into 4th?


2005 Chevy Aveo - engine light and hold lights flash - Fixya

www.fixya.com/.../t1361856-2005_chevy_aveo_engine_light_hold_ligh...
Dec 11, 2008 - 2005 Chevy Aveo - engine light and hold lights flash Yesterday I had my ... When I started the car to come home they started flashing again.

Chevrolet Aveo Transmission Problems - Car Forums at Edmunds.com

forums.edmunds.com > Chevrolet > Chevrolet Aveo

Sep 23, 2010 - 30 posts - ‎19 authors
Next time it jumps out of gear to push the onstar button and have it towed to .... to either start in 3rd gear (absolutely no power from a cold start until .... The car has beenstuck in park in both situations, level ground and ... My automatic 2005 Chevy Aveo LS requires T-IV Automatic Transmission Fluid (GM pt.

Nov 14, 2015 | 2005 Chevrolet Aveo

1 Answer

Hi all I own a 2006 RA Rodeo 3.6Ltr petrol dual cab it is a little heavy on fuel that's fine but when you put it into 5 gear it just drinks fuel nearly 1/4 tank to go 15-20 klms. Any ideas greatly app


The only thing that comes to mind is that in 5th, the rpms may be so low that you are running on low speed potion of ignition module, getting weak spark and not burning fuel properly. This could be true in all gears at low rpms, but you would not notice it as much because you probably keep the revs up more in lower gears. Just a thought.

Jan 08, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

Toyota high rev problems


Sounds like a Throttle position Sensor.
Not an expensive part.

Jul 12, 2012 | 2008 Toyota Corolla

1 Answer

Cuts out at 2500 rpms and dies on idle


2 possible reasons
1--- failed cat converter blocking the exhaust
2---EVAP system not venting the fuel tank properly
run the fault codes and have an exhaust shop check the at converter

Nov 22, 2017 | 1997 Nissan Pickup

1 Answer

My 1995 sentra shifts fine in all gears but when i accelerate in 4th or 5th gear it the rpms wind up and the car doednt real respond feels like its in the accelerater do i need a new clutch


Sounds like the clutch is slipping. If the clutch is bad, it will slip in high gears (4th & 5th) but seem to work fine in lower gears. Clutch probably needs replaced but have a mechanic check it out first because it's a fairly expensive job. If your clutch is actuated via a cable (not hydraulic), it may just need adjusting.

Dec 10, 2010 | Nissan Sentra Cars & Trucks

2 Answers

When im driving in 5th gear the RPM's seem high around 3500 is this normal?


I, also, thought this was high at first. After some research, I found that this car runs in that range at about 75 mph. So, yes. That is normal.

Nov 27, 2009 | 1998 Volkswagen Beetle

1 Answer

Loss of power in 92 4x4 nissan truck


it seems to me that your air flow meter needs to be replaced.

Jul 07, 2009 | 1992 Nissan Pickup

2 Answers

Jerking


have you changed the plugs and wires .sounds like you have a miss

Sep 10, 2008 | 2002 Ford Explorer

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

85 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76691 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8531 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...