Question about Oldsmobile Aurora

1 Answer

The car runs great but shuts off as soon as you shift and step on the gas pedal will move no more than 15-20 feet when it shuts off. Replaced throttle positioning sensor which I was told was bad. Was told that the vacuum line on the fuel regulator doesn't need hooked up right away either. But it was hooked up when we replaced that either, Can't even find where it would go. Told to also check valve air flow sensor and egr valve. CAn you help so we aren't ripping the entire car apart?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Oldsmobile Master
  • 6,826 Answers

OK, out of all of these parts on an Oldsmobile Aurora dealing with driveability issues, I would start with the EGR system, both vacuum and electrical aspects of the system.

Also, if there are ANY codes in the computer it would be good to know what they are.

If you want to diagnose it yourself, go to Walmart and purchase a CanOBDII scanner that has english explanations of the codes on your OBD-II compliant car. It costs only $98 plus tax in my area.

Just put batteries in it (2 AA) and hook the cable up to the car on one end and the scanner on the other, and it will tell you a lot about what's going on in your engine.

Hope this helps.

Posted on Jul 13, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Clutch stopped working after 48 hours of being replaced


Return your Honda to where you had the clutch replaced and give them the opportunity for a do over, this time the right way.

Mar 22, 2014 | 1993 Honda Accord

1 Answer

2006 Ford Explorer. Wrench light (powertrain) and Check Engine light is on. The codes say Throttle Motor, Throttle Position Sensor and a couple other throttle problems. While engine (REALLY ROUGH) is...


Non of what was replaced was had
anything wrong with those parts

The only issue is Class A Cylinder misfires
that spike the PCM & you loose throttle plate
position

Need to work on ignition coils & such

Sep 09, 2013 | 2006 Ford Explorer

1 Answer

My 2001 Buick Regal will only start if press the gas pedal, when I release the gas pedal to step on the brake the engine shuts off. Any Ideas?


Could be a dirty throttle body or a faulty idle air control valve.
The computer controls idle speed by regulating the amount of air entering the intake thru the throttle body.

Jan 25, 2013 | 2001 Buick Regal

1 Answer

Engine shakes when idling and poor acceleration


please I need help..my car is shaking and vibrating when am moving or stoping at redlight..and I cant step on the gas pedal it will start vibrating..so I quickly remove my feet from the gas pedal ...

Oct 27, 2012 | 2002 Jaguar S-Type

2 Answers

2004 expedition will not shift out of park. The car starts but I cannot get the gear shift lever to move to reverse


sadly this could be several different electrical issues on the cheap side. this vehicle has a shift interlock which will not allow the vehicle to shift without the brake depressed. it operates an electric solenoid that pulls a pin to unlock the shifter. its a SLIGHT possibility that it could be a bad fuse. i hope you r that lucky and this helps in some way

Feb 12, 2011 | 2004 Ford Expedition

1 Answer

Service with the wrench sybols appears, what needs to be corrected and how do I reset the indicator


1998 Saturn SL1 5 Speed everything manual except Cruise Control. Run Great. Every time I start it, it goes through it's check cycle and comes back GOOD. But as soon as I move approximately 20 feet the SERVICE Wrench Light comes on and stays on until the car is shut off. This happens every time, doesn't matter if I go forward or reverse. All checks have turned up nothing. No codes. I checked the wiring and have found nothing. I have checked and replaced any and all bulbs, including the ash tray bulb. I have replaced the Cool Fan Relay. And still the problem exist. Any feedback or advice would be greatly appreciated.

Oct 19, 2010 | 1998 Saturn SW

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

14 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22246 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8557 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...