Question about 2000 Oldsmobile Silhouette

1 Answer

My 2002 Oldsmobile Silhoutte's coolant gage running hot

My 2002 Oldsmobile Silhoutte's coolant gage keeps running very close to hot. However, there isn't a low coolant light coming on. Should I start by putting in some coolant since I can't remember when it was changed last?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Oldsmobile Master
  • 6,826 Answers

Change the thermostat,and bleed the air out of the system,and make sure the cooling fans are coming on,and then going off,on there own,with the ac off,if this was helpful,please rate,thank you.

Posted on Jul 05, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2002 Silhoutte - Red colored warning circle showing waves at bottom displayed on message center. What does it mean? Is it low oil pressure.


One of the forum sites I went to said it's for low coolant and that there is no indication in the owners manual.

Jan 06, 2017 | 2002 Oldsmobile Silhouette

1 Answer

97 oldsmobile achieva keeps running hot with hissing sounds


Is the coolant level staying full/constant? Could just be a stuck closed thermostat...the 3.4 motor is known for bad water pumps...a low cost repair on your Olds...check for leaks...try (when engine cold) be sure coolant in the radiator is full...may need to bleed the coolant system at the bleeder valve...(trapped air)

Sep 24, 2015 | Oldsmobile Cars & Trucks

1 Answer

Everything has been replaced on my 2002 land rover discovery 4.0 and it still runs hot but my bottom hoses are cool to the touch


I'd probably have to double check your temp gage and go from there. What all did you replace? Other than your temp gage, any indications of overheating, like the engine smoking or coolant boiling over. Are you losing coolant? Does the radiator fan work? Did you check for coolant circulation. Check for combustion gases in the coolant.

How hot does it get in degrees F?

Apr 30, 2015 | Land Rover Discovery Cars & Trucks

1 Answer

2002 silhoutte new tstat,radiator,belts and hoses runs hot no water at bleeder valve water pump 2 yrs old


It is running hot because have an air lock in the system. Check that the bleeder valve is not blocked . Take a hose off that is high up and run the engine until water comes out . Replace the hose and check for water in the radiator. Open the heater system to help bleed out the air.. If that fails take it to a radiator s\hop and have them pressure bleed it.

Jan 17, 2014 | 2002 Oldsmobile Silhouette

1 Answer

New tstat new radiator 2002 silhoutte still gets hot no water at bleeder valve


Are you sure you have all of the air out of the cooling system ? Has the water pump been replaced ?

Jan 17, 2014 | 2002 Oldsmobile Silhouette

1 Answer

2002 oldsmobile alero the temp gage shows hot but it is not hot


Simple fix, inspect the temperature sensor wire leads or replace sensor. It's located on the intake manifold by the thermostat housing. Good luck and keep me posted.

Jan 27, 2010 | 2001 Oldsmobile Alero

1 Answer

Car was overheating now the temp gage does not move off C


Try flushuing the system and replacing the thermostat first, then if the problem persists have a shop do a test for a leaky head gasket, but do the easy cheap stuff 1st, only makes sense to me, how about you?

Oct 05, 2008 | 2002 Oldsmobile Alero

1 Answer

ENGINE COOLANT SYSTEM NOT FUNCTIONING PROPERLY


1. Check the level you filled the coolant to...If you overfilled it this will happen. 2.  Did you add the correctly diluted antifreeze? 3. Check to be sure the radiator is unobstructed

Jun 07, 2008 | 2002 Ford Taurus

Not finding what you are looking for?
2000 Oldsmobile Silhouette Logo

323 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76673 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8531 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...