Question about 2006 Nissan Altima

1 Answer

Cant locate crak sensor - 2006 Nissan Altima

Posted by on

  • sheshemawbel May 31, 2010

    ur advice was right on the money. thanks!

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Brigadier General:

    An expert that has over 10,000 points.

  • Master
  • 3,917 Answers

Hi,

Thanks for contacting Fixya.com

Remove the air cleaner housing and look down the backside of the engine. The sensor is next to the rear motor mount. They are tricky to get to. I don't suggest installing the napa sensors unless they are using the updated part. The new ones from nissan have been redesigned. Instead of being plastic they have changed to a metal covered sensor. This fixes the problem of oil leaking through into the connector.

Let us know if you have something more to know else please accept the suggestion.
Thank You.

Posted on May 31, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No fire in spark plugs


auto shutoff relay..

Dec 25, 2013 | 1991 Buick LeSabre

1 Answer

2001 for explorer evap sensor input HIGH (code


replace gas cap, then check for cracked hoses at the evaporative canister, check all hoses leading from cansiter by hand feeling for craks holes or leaks

Nov 04, 2013 | 2000 Ford F150 Flareside SuperCab

1 Answer

Blowing black smoke and hesatation on accelration replaced lower and up in take gaskets maf and iac and crak postion sensor changed all the plugs it is not showing any codes now but blowing black smoke and...


NEW CRANKSHAFT POSITION SENSOR HAS TO BE REPROGRAMM.PROBLEM IS THE CRANKSHAFT SENSOR COULD HAVE INTAKE GASKET LEAK OR FUEL INJECTOR SEALS LEAKS WILL CAUSE ENGINE ROUGH IDLE SMOKE BLACK.

Sep 06, 2011 | Pontiac Bonneville Cars & Trucks

1 Answer

Y dont i have spark but got power it will turn over but wont start from ignition module 2 coil 2 da timing belt do u think it could b my crak position sensor


yes it could be the crank position sensor. if the crank position sensor is bad and not allowing the car to start there should be a code for it showing current fault for crank position sensor. Also depending and year and model there is an additional fuse and/or fuse relay that can also cause a no spark condition. Let me know the year and model of your mercedes and I can give you more specifics on where to look.

Oct 19, 2010 | Mercedes-Benz 190-Class Cars & Trucks

1 Answer

I have en Honda Accrod 2003, the engine makes an strange sound, if i turn the wheel sounds like Crak Crak Crak!! if i turn on de AC happens the same.. Crak Crak Crak.. HELP...


the only thing these two have in common is they are run by the serpetine belt,have someone turn the wheel or turn the AC on while you,with the hood lifted find if noise is a pulley or something driven in belt area

Nov 23, 2009 | 2003 Honda Accord

1 Answer

Crak problems


check the fuses

Jan 05, 2009 | 1992 Buick LeSabre

1 Answer

Changed flexplate was bad {used one} now wont run right at times .changed tep sensor helped then same .starts fine then at times misses .can accelarate fine .misses at steady speed .no converter on...


Could the flex plate be incorrect for your car, if the tdc sensor does not get the correct signaloff of the flexplate because of incorrect spacing, this would cause your problem.

Dec 22, 2008 | Jeep Cherokee Cars & Trucks

1 Answer

Car cut off while riding, then would crak, but not start.


the relay is the main computer. it is located under the air filter assembly. take the whole assembly out of the car and its right underneath.

Oct 12, 2008 | 1998 Ford Escort

Not finding what you are looking for?
2006 Nissan Altima Logo

Related Topics:

26 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Nissan Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

Phil Lovisek
Phil Lovisek

Level 3 Expert

726 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Are you a Nissan Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...