Question about 1997 Volkswagen Golf

1 Answer

1997 VW 1.4 Polo Classic. Car won't start after it was parked in the sun. Now, it starts early in the morning when it is cold (±15 ºC). It would go as per normal but won't start again after ± 1 hour of standing. The oil pressure lamp flashes when this is the case - it won't start and lamp goes on when key is released. Could it be the oil pressure sensor or the ''knock'' sensor. Temperature sensor was replaced and coil.

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Welcome Back:

    Visited the website for 2 consecutive days.

  • Contributor
  • 4 Answers

Check knock sensor bro..

Posted on Jul 01, 2017

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 1 Answer

SOURCE: 1992 VW Polo 1.3L Coupe: warning light mystery

Polo Coupe 1043,1992, Will not start, can be bumped started, sometimes!!, theres a strange clicking noise from under the air box, when the ignition is on and sometimes the oil pressure light comes on when the car gets upto temperature, then I lose all power and then the engine cuts out. I've recently changed the dizzy cap, rotor arm and battery, all the leads are new ish along with the spark plugs. The previous owner has changed the head and done all that, leaving much of the engine loom unlagged and bare. Could this cause a problem on some of the electrical systems?

Posted on Oct 22, 2008

  • 14 Answers

SOURCE: vw polo car wont start

try disconecting the coolant temp sensor and then try, it may be faulty, also check the hall sender unit in the distributor, if it has one, the centre pin should be the signal wire if no pulse is present the sensor is faulty

Posted on Jan 16, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: ENGINE CUTTING OUT WHEN COLD

idle air control valve is going bad

Posted on Jan 19, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: VW Polo Classic 1997 IDLE Problems

Hello, VW polos 1.0, 1.4. 1.6, suffer from carbon bulid up in the throttle bodys causing bad idling, esp the Bosch Mono-Motronic (Throttle Body Injection systems), a good clean with carb cleaner should repair the problem, also engine temp sensor replacement and idle speed control valve replacement can help idle problems.

Posted on Apr 19, 2009

  • 73 Answers

SOURCE: What is the firing order of VW POLO 1.6 classic

!,3,4.2..Standard for most 4 cylinder vehicles

Posted on May 18, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Volkswagen Polo hot start problem


1) see the diagram
2) use the scanner and computer test, this will guide a exactly problem
3) reset the igntion timing, it doesnot matter if your system ha BCM, adjust to accoridng the specification manaufacturer, because the BCM runt according to the information recorderd. remember the BCM =CPU.
4) test the sensor cam/crank with VOM see the diagram.
5) the head gasket i blown, valve timing is incorrectly set. the exhaust system is blocked.
7_18_2012_2_00_40_pm.gif7_18_2012_2_01_23_pm.jpg7_18_2012_2_02_17_pm.jpg

Jul 18, 2012 | Cars & Trucks

2 Answers

Vw polo heater blowing only cold air


Daughter's R reg VW Polo has heater probs, only just started, fan working fine and temp gauge works normally but only blows cold air. What do you think could be the prob ?

Mar 25, 2009 | Volkswagen Fox Cars & Trucks

1 Answer

ENGINE CUTTING OUT WHEN COLD


idle air control valve is going bad

Jan 19, 2009 | 2000 Volkswagen Beetle

1 Answer

Vw polo car wont start


try disconecting the coolant temp sensor and then try, it may be faulty, also check the hall sender unit in the distributor, if it has one, the centre pin should be the signal wire if no pulse is present the sensor is faulty

Jan 03, 2009 | 1997 Volkswagen Jetta

3 Answers

VW POLO 1.6 2002 classic


I have already a solution to my problem. Remember, when I posted, that my 1997 VW Polo Classic, that it won't start even it has sparks coming from the "spark plugs" and the timing was set already. Yesterday, My mechanic was puzzled, why the intake manifold has a very low pressure. Just this morning when he opened. It was clogged with "tartar" like material. It includes the valve & piston. Therefore, it is impossible to have combustion. Because, it lacks the fuel & air even how much sparks is present. I hope this could help to VW cars owners having the same trouble.

Oct 01, 2008 | 2002 Volkswagen Jetta TDI

6 Answers

VW Polo Classic 1997 IDLE Problems


Hello, VW polos 1.0, 1.4. 1.6, suffer from carbon bulid up in the throttle bodys causing bad idling, esp the Bosch Mono-Motronic (Throttle Body Injection systems), a good clean with carb cleaner should repair the problem, also engine temp sensor replacement and idle speed control valve replacement can help idle problems.

Sep 02, 2008 | 1987 Volkswagen Jetta

Not finding what you are looking for?
1997 Volkswagen Golf Logo

Related Topics:

126 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Volkswagen Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8215 Answers

Are you a Volkswagen Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...