Question about 2003 Ford Mustang

1 Answer

My '03 Mustang started acting funny today. I

My '03 Mustang started acting funny today. I drove it fine all day and then in the afternoon it started sputtering after i accelerated. It would only sputter after I took my foot off the gas and when I was going up slight inclines.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 921 Answers

I"ve heard that these year model have problems with defective MAF (mass air flow sensors. i only mention this because i just saw a you tube and a mechanic had mentioned that..but the sputtering could be caused by a number of things. sounds like it could also be a fuel delivery problem, possibly a sticky fuel injector..you can try a quick easy fix by trying some Sea foam fuel treatment and drive it around for about 30 miles to see if that will clear it up. Also does you car idle properly? I mean does it lope or surge? because if it does you may want to clean the IAC (idle air contol), this is just a recomendation, my car was doing this and i never ever seviced it before, and you should have seen the biuldup of crud on the pintle, i cleaned it, and now it idles perfectly. it only took me 10 minutes to take off and clean it. hope one of these suggestions helps if not please get back to me.

Posted on May 07, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I started my 2002 jeep overland today in the morning and everything was fine. Drove to the gas station got gas went to start it nothing. No sound no lights just completely dead. I waited a few seconds and...


I would first clean the battery post and clamps, as a bad connection can cause a vehicle to act like the battery is dead, you can either buy battery terminal cleaner( it comes in a spray can) or you can use coke and a wire brush. Hope this helped Tim

May 29, 2011 | 2002 Jeep Grand Cherokee

1 Answer

I recently bought a 1991 Ford Bronco to fix up. I got it running, and shortly after it died while I was pulling into a parking lot at work. It wasn't starting. Had the battery tested and it was fine....


That sounds like a bad ignition switch, which is located in the steering column on the right hand side, hope this helps, should fix both problems.

Jan 29, 2011 | 1991 Ford Bronco

1 Answer

Truck ran fine monday and tuesday night...went to start it after we had dinner and it wont start turned over fine couldnt hear fuel pump....waited til weds night and it started just fine ..drove it today...


had a 2000 blazer 4.3 wouldnt start in really cold enviroment..... ended up being the FUEL PUMP RELAY.... it still running good... bout every ther day or so... but it acted like your truck

Dec 25, 2009 | 2002 Chevrolet Blazer

1 Answer

2005 MUSTANG GT SPEEDOMETER JUST QUIT WORKING


Could be a fuse my old sunbird would tell me it was going 60km an hour at a dead stop and when i started moveing it would drop to 0 replaced ALL the fuses and had no more problems

Aug 18, 2009 | 2005 Ford Mustang

1 Answer

I have a 1999 buick regal ls dying.


Check the harmonic balancer

May 26, 2009 | 1999 Buick Regal

1 Answer

Automatic transmission keeps losing fluid newly installed


Sounds like it might be leaking through the Torque Converter seal. Easy fix...just sucks having to take the tranny out again.

Apr 27, 2009 | 1995 Honda Accord

Not finding what you are looking for?
2003 Ford Mustang Logo

310 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76691 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22219 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5537 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...