Question about 1994 Chevrolet S-10 Blazer

1 Answer

Rough idle,tps,iac,fuel pump and filter replaced,was running great,then all of a sudden,started running bad at idle,runs ok going down the road...any thoughts?

Posted by on

  • goldwing169 Apr 25, 2010

    have already tried the throttle body cleaner spray,was thinking vacuum leak as well,but as it happened so all of a sudden,thought it might be something in the emission system.

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 564 Answers

Does it run rough after warm up??or cold too,,u mite have a vacuum leak,,,take some injection cleaner spay,,carb or brake cleaner spray,,seen many different spays used,,,but spay around air intake,,around base,,see if engine will stumble,,also seen temp censer problems,,where its tell the ecu that the motors cold,so it rich-ens the fuel,,injector,,hoped it helped,,

Posted on Apr 25, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Starts and idles rough then dies


Check for vacuum leaks eg. PVC hose power booster and hoses around manifold area.

Jul 28, 2014 | 1989 Ford F 150

1 Answer

Have had a 302 runs rough have done EGR cleaned and replace. New cap plugs wires replace vac hose to map EGR cleaned and checked tps iac fuel filter new have replaced ECM new. Every thing checks out have...


You don't give the year built, but back when ECM where first introduced it was known that the vehicle would run rough for await till the ECM had time to learn so of speak, by driving on the road. We had to drive down the road a few miles first to get running right on it's own.

May 20, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

1989 ford 5.8l starts right up idles good. Put into gear sometime it will die but starts right up. Drive down the road runs great let up an the gas oil gauge fliclers then it shuts off, but starts right...


HAVE YOU REPLACED THE FUEL FILTER. A dirty filter can let enough through for a while then the motor dies. After sitting for a while their is enough residual pressure in the system to force some more fuel through. Col

Apr 27, 2017 | Ford F-250 Cars & Trucks

1 Answer

I have a 98 sunfire 2.2 the idle started lobing up and down with iac code changed iac, tps, coil packs, fuel filter if its running at idle i can put my finger over iac port in the throttle body and it...


Dirty throttle body . Does it run good when you step on the gas pedal ? driving down the road . Don't guess , do fuel pressure testing . Videos on youtube showing how , fuel pressure tester under $30 most part stores .

Aug 06, 2017 | 1998 Pontiac Sunfire

3 Answers

What causes 2000 taurus engine rough idle but no codes


remove neg. cable from battery so the ECM will reset this may work. make sure the IAC is air tight. if this doen't fix your problem have someone check the IAC valve if it's bad the part runs $300.00 pluse

Nov 25, 2011 | 2000 Ford Taurus

1 Answer

1988 gmc 5.7l engine, changed, iac motor, map sensor, fuel press. regulator, fuel pump, fuel filter, timing gear and chain, distributor, has no cat. converter , yet still cranks a long time before...


i have the same exact problem, i have replaced fuel injectors, idle position sensor, idle air sensor, map sensor, temperature sensor,. the only way i can make mine run ok. not great is unpluging the map electrical connector, and it still has no power if u gas on it but it makes it down the road and smells rich, if u find out let me know what the problem was i really love my truck and hate that it doesnt run right, Redemmett21@aol.com

Jan 12, 2011 | 1988 GMC C1500

3 Answers

"99 cherokee classic: sputtering when cold


I had the same problem with my 99 Cherokee. I was told to replace the blower motor for the carburetor, works great and gas mileage improved.

Jul 16, 2008 | 1999 Jeep Cherokee

Not finding what you are looking for?
1994 Chevrolet S-10 Blazer Logo

391 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

74945 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

7697 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...