Question about 1993 Mercedes-Benz Mercedes Benz 400 Class

Open Question

Hi, I have problem with my MB A140 (1999), looks like the problem is misfiring. But this problem only happens when I start the car after a few minute drives will become ok. Some times for a few times happen during a drive (when I turn off and on the engine again). I had like this problem (worse than now) with its ECU 2 years ago and lamp ESP indicated but I fixed it with new programming. What can be problem? And what do you recommend please? Thanks.

Posted by on

Ad

5 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 1 Answer

SOURCE: My 1989 Mercedes Benz 300E

The inside of the ignition dealer (Delco) must be thoroughly cleaned and all metal parts passed with fine metal wool. Sparkplugs must also be cleaned or renewed. The air inlet-valve is very sensitive. The cylinder and the disc must be carefully cleaned with light metal wool and contact cleaner. The fault is due to the disc remaining stuck in the cylinder, so no idle function and malfunction of the auto-choke system. If this solution does not work, then the vacuum pressure is defective.Hint from a German Mercedes specialist.

Posted on Dec 02, 2008

Ad
jasperoni
  • 203 Answers

SOURCE: 2004 C240 ESP and BAS problem

The only way to be sure is to have your vehicle scanned for codes. As of about 98 Benz incorporated the e.s.p. and b.a.s. control units inot one unit. This module is the electronic stability program. It has a.b.s.,traction control and brake assist system all in one. This module along with your m.e.. (motor electronics) moniter your electronic throttle and all inturperate input and aide in controlling your throttle. This system is complete drive by wire and has no cable from you accelerator pedal to the throttle. it sounds like one of the modules is getting wet,or a power relay is getting wet and it is losing it's throttle memmory and trying to relearn it. you can shut down e.s.p. via a switch on the console and a yellow triangle is illuminated in the instrument cluster. If the yellow triangle flashes then the e.s.p. module is controlling the throttle because it sensed a wheel slipping. Have a complete vehicle scan because there are many modules on this data base (basically an intranet) and any one of these modules could disrupt the communication link of these modules. It may not be as ugly as it sounds. Trying to guess on these vehicles and throw parts at it is usually expensive and a waste of time. i hope i have been helpful.

Posted on Jul 08, 2009

adeel126
  • 60 Answers

SOURCE: 1989 300e. The anti theft alarm went off while

This is the problem due to your anti theft alarm system. You have not mentioned which brand of anti-theft alarm system you have? Anyhow, most of the systems have a reset switch inside the kit, open the kit and on the main board, u will find the reset button, press that and hold for 5 sec, the system will be reset. Otherwise, there are 2 or 3 fuses with the wiring of kit, remove those fuses and ur engine will wake up but the anti-theft system wont work then, hope this will solve the problem

Posted on Sep 19, 2009

  • 1619 Answers

SOURCE: My Mercedes- Benz A140 1999 is making a engine tapping Sound??

Too heavy of an oil maybe or poor maintenance leading to sticky lifters.

Posted on Apr 14, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2007 murano runs rough at cold start then runs fine


misfire can be from plugs and also from injectors. It it is fine when it warms up I would be looking at injector tip problems from the cold.

Jan 10, 2015 | 2007 Nissan Murano SL

1 Answer

Multiple cylinder misfires cause engine to die out unless gas pedal is pressed. Will not idle


the fuel smell is from unburnt fuel in the cylinders not firing , i'd have to start with reading the OBD codes to help narrow down the component/s at fault but at a guess i'd think the ign coils are at fault but the OBD will pinpoint the issue

Oct 08, 2014 | 2002 Dodge Durango

1 Answer

Car battery put in backwards, car wont start


It sounds like you have fried your alternator ;(

Jun 19, 2012 | 2003 Volkswagen GTI

1 Answer

2000 Z3 2.0 Sudden onset misfiring with traction control light and EML light coming on. Happened as went over slight bump and noticed an odd smell ?burning which lasted a minute or so. Car starts fine but...


It sounds like you have a loose connection or wire somewhere, becuase you stated it started happening after you hit a bump which the jolt would cause movement in a component or wire causing some type of short or mis-connection to happen. I would check all wires, cables for loose or corroded connections, loose ground wires, especially battery and starter connections and tighten accordingly.

May 07, 2011 | 1998 BMW Z3 Roadster

3 Answers

My diesel vw transporter misfires/splutters on


Hi there,
I have just had my T4 2.4 cambelt and water pump done but the van does not run right unless the choke is out any ideas?
Many thanks
Mark

Mar 31, 2010 | 1999 Volkswagen Euro

1 Answer

Dashboard warning light meaning, renault laguna


If its on the left of your abs light, then you most likely need to add some oil. If its on the right of your ABS light, that means you need to check your engine. And based on what you said (as speed goes up, it lights up) could mean that you might have a slight misfire. And a misfire, could be many things, from FUEL to SPARK to AIR. Could be fuel pump, fuel filter, gas cap wasnt tight, spark plugs, spark wires, could be an injector. So, as you see a misfire could interpret into many things.

Now, if you're talking about the warning sign that looks like this (( ! )) then for some reason your E-brake is engaging, try prying on it, and releasing it *while car is at a stop* and/or your e-brake could be lose or too tight, for whatever reason that happened.

Hope I helped.

Good luck lad.

May 29, 2009 | 2003 Renault 181

1 Answer

Misfire


does it also take a few sec. longer to start. sounds like you could poss have leaky fuel injector/s. another poss. is worn piston rings/ or valve seals. is there a little puff of blue smoke during start up?

Oct 25, 2008 | 1999 Mitsubishi Eclipse

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

141 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mercedes-Benz Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76070 Answers

Michael Contreras
Michael Contreras

Level 2 Expert

166 Answers

Are you a Mercedes-Benz Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...