Question about 1999 Mercury Cougar

1 Answer

Drove it home last night ,from store was on an uphill street so i drove it hard up hill.flet good after that all the way home.. next day went to move it off the street and as soon as i turn the key to start it made a bad clucking noise like from the motor I thought it was a belt broken off was no please help the car was running fine before that

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 1,206 Answers

Your timing belt could have broken at start up is when you belt encounters the most stretching force,remove top cover and inspect it.hope this helps you.

Posted on Feb 01, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2000 Sonata


check your trans fluid then consider having the trans serviced

Mar 02, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

2008 Mercury Mountaineer electrical issues


This is a devious problem which could lie anywhere. So many things not functioning would perhaps be a ground problem. Maybe take some extra care in cleaning the battery terminals, check if the ground wire is connected to the chassis. Do you have rodents in your area? Maybe they nibbled some wire somewhere?

Jan 28, 2014 | Mercury Cars & Trucks

1 Answer

Transmission for 1999 cara van


did you check the fluid in the transmissin it could be low or also it could need a new transmission filter i wouldnt try to drive it it anymore without checkin or changin it because it will burn it up

Feb 16, 2013 | 1999 Dodge Grand Caravan

1 Answer

I have an 2000 ford crown victoria interceptor that was showing a po301 misfire after I had installed a new cop the night before. So I decided to switch the cylinder one cop and plug to cylinder two and...


Absolutely. But check connections first. Also, did it come with a new boot. If not replace it. Do your swap test again, and you'll know for sure.

Oct 22, 2011 | 2000 Ford Crown Victoria

2 Answers

3002 Pt Cruiser GT - 53, 000 miles - first start of the day - went about 1/4 mile down hill, engine light came on. Had put gas in the day before thought maybe the gas cap was lose. Tightened gas cap, went...


It sounds like a sensor is intermittantly loosing the data stream. Since the engine light came on, I would go to a reputable shop and have them check for codes. Many auto parts stores will do this as well and sometimes for free. Can't beet free. If I were to guess I would say something like the camshaft postion sensor is going bad, Or the crankshaft postion sensor, Or something like that. The code will tell which one it is.

Good luck, and if you have any further questions please....ask!

Apr 17, 2011 | 2001 Chrysler PT Cruiser

1 Answer

Put a used engine in my 2000 silverodo. stated right up and got great oil prssure. drove home sat over night, started next day 10 pounds of prssure at idle, rev to 1000 rpm got 40 psi of prssure. the...


have you replaced the oil sending unit. and check the wire to it, and also i would give the engine a oil pressure test while the sending unit is out, if you have good oil pressure then, i wouldn't worry about oil pump, i would still consider replacing the oil sending unit.

Feb 16, 2011 | Chevrolet 1500 Cars & Trucks

1 Answer

The 12 volt battery(LUCAS 065/3) on my FORD FIESTA 1100cc is 4 years old, in that time i have only driven 1,600 miles as my journeys are usually very local. I make sure i use the car twice a week to keep...


Running so few miles has accelerated the aging of the battery - the battery never had a chance to fully recharge in such small trips -  so now you have to replace it a year sooner than usual.
Just replace it.

Aug 28, 2010 | Ford Escort Cars & Trucks

1 Answer

1997 mpv mini van runs great. While traveling i drove from SC to Atl GA....parked and went into motel for evening...the next morning i had very difficult time getting it re started....Like it was not...


I think you should check your battery and alternator.If they both check good you may have a battery draw,something draining the battery over night.Check your doors make sure they are closing like they should.

Jul 28, 2009 | 1997 Mazda MPV

1 Answer

1996 Chevy Blazer Wont run


Replace the coil packs.....

Nov 26, 2008 | 1996 Chevrolet Blazer

1 Answer

Coolant leaked all over the parking lot


Put some water in the plastic reservoir for the coolant. See if it leaks out. Please post your results.

Aug 14, 2008 | 2001 Ford Focus

Not finding what you are looking for?
1999 Mercury Cougar Logo

Related Topics:

123 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mercury Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76132 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5520 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Are you a Mercury Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...